Az ATV Híradó kérdéseket tett fel a kormánynak az operatív törzs napi tájékoztatóinak esetleges visszatérését tudakolva. Mutatjuk a választ.

Nyunyóka újratöltve – visszatérhet Müller Cecília?
Kép: YouTube

Az ATV Híradója a járvány negyedik hullámára tekintettel megkérdezte, hogy jelen van-e az Operatív Törzs ülésein Orbán Viktor, Rogán Antal, Pintér Sándor, Müller Cecília és Kósa Lajos is, mint azt az előző hullámban követhette a nyilvánosság?

Mint ismert, a kormány november elsejétől elrendelte a kötelező maszkviselést a közösségi közlekedésben, lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy előírják alkalmazottaik számára a kötelező oltást, továbbá az egészségügyi intézményekben elrendelték a kijárási és látogatási tilalmat.

Illetve, hogy mi az oka annak, hogy Müller Cecília, országos tisztifőorvos eltűnt a nyilvánosságból?

A kérdésekre a Koronavírus Sajtóközponttól kaptunk választ, amit teljes terjedelmében ismertetünk:

Tájékoztatjuk, hogy az Operatív törzs második éve irányítja a járvány elleni védekezést, rendszeresen – hetente egyszer vagy többször – ülésezik és a kormány számára javaslatokat tesz.

Az Operatív törzs működését és tagjait kezdettől kormányhatározat szabályozza, amely változatlan: az Operatív Törzset a belügyminiszter az emberi erőforrások minisztere bevonásával vezeti, tagjai a járvány elleni védekezésben érintett minisztériumok és kormányzati szervek vezetői (pl. országos tisztifőorvos, OKFŐ, OMSZ, ORFK, Oltási munkacsoport vezetője stb).

Az Operatív Törzs ülésén részt vesznek továbbá a belügyminiszter által erre felkért személyek. Lásd. A Kormány 1012/2020. (I. 31.) Korm. határozata a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs felállításáról.

A lakosság tájékoztatása folyamatos mind a járvány helyzetről, mind a járvány elleni védekezést érintő kormánydöntésről Kormányinfó, sajtóközlemények, a koronavirus.gov.hu honlapon, a közösségi médiában, tájékoztató kampányok vagy egyéb formában.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: YouTube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Mentségére szóljon Müler Cecilia országos tisztifőorvosnak az, hogy az egyeduralkodó mielőtt kiherélte a 250 éves ÁNTSZT-t, még ellenzékben, az országos tisztifőorvos asszony népegészségügye az emberi erőforrások alárendeltségében tintanyalóka/nyunyókaként az egyeduralkodó ukázára két rendőrrel a hátamögött teheti dolgát, őfélesége kedvére.

De volt idő, pl. a vörösiszap tragédia közben, amikor a mindenreható elrendelt valami veszélyhelyzetet, de azt az akkori helyi tisztifőorvos, azaz dr. Műller Cecilia megvétózta:
.
---- Elismerés a vörösiszap-katasztrófa elhárításában résztvevő munkatársainknak
www.antsz.hu/felso_menu/rolunk/sajto/archivum/vorosiszap_katasztrofa_elismeres.html
----------------------
..
Nem tehet egyebet, mint az egyeduralkodó alárendeltségébe tartozók, különösen ledve a nyugállományhoz, ugyan családi élete nem nyilvános,, nyunyókázhatna, ha van neki az unokáival!
Istenakinincsen
Dilettáns kormány,dilettáns operatív törzs,dilettáns belügyminiszterrel az élén...és az "általa felkért személyek".
Kik ezek a személyek?Titkos?
justhpeter
Nem értem miért novemberben térne vissza Ciki Cili, hiszen novemberben már nincs szükség madárijesztőre.
Clavigo
Ezt a Mindzsót őrzik,,,(és )vagy qrják a TEK-esek... ??
ómió
Újra jön az "efftársi kedvenc"? Vagy csak brahiból?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.