Az ország nagyobb foglalkoztatói közül a Mol és a Richter például már biztos, hogy a vakcina felvételére kötelezi az alkalmazottait, az ekkora cégeknél ugyanakkor eddig is kezelték a helyzetet komolyabb konfliktusok nélkül számolt be róla a HVG360.

"Anyázás és furkósbot" – Orbánék oltáspolitikája veszélyes lehet a magyar gazdaságra
Kép: Pixabay

Sok munkáltató furkósbotot kapott a kormánytól a rájuk testált oltási kötelezettséggel

– figyelmeztet Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Ilyenkor ugyanis a munkavállaló egészségbiztosítási jogviszonya is megszűnik, ami különösen problémás egy világjárvány idején.

Székely a kis családi vállalkozásoknál sem számít nagy felfordulásra, ahol elég szoros a személyes kapcsolat ahhoz, hogy meg tudják beszélni a kérdést, a közepes méretű társaságoknál viszont várhatók feszültségek.

A dolgozók enyhén szólva nem fogadták jól a kormány döntését, a szakszervezeti vezető „anyázásokat” emleget.

A munkáltatói szövetség ezzel együtt üdvözli a lehetőséget, amit a vásárlók és a dolgozók védelmének egyik eszközeként fog fel.

A Tesco és a Lidl nem kéri a kötelező oltást a dolgozóitól

A kormány a vállalkozások kezébe adja a lehetőséget, hogy az oltatlanokat ne engedjék dolgozni. Várhatóan sok cég lesz, amelyik ezt be fogja vezetni. Kirúgni azonban nem lehet senkit, csak fizetés nélküli szabadságra küldeni.

A vállalkozásnak sem érdeke, hogy a munkavállalója ne dolgozzon, ráadásul egyre nagyobb a munkaerőhiány a gazdaságban.

Egyelőre a fuvarozó vállalkozások között sem tudni olyanról, ahol előírnák a vakcina felvételét, már csak azért sem, mert a sofőrök túlnyomó többsége már rég megtette ezt. 

A további véleményekről, és arról, hogy kinek jön kapóra a kötelező oltás a HVG360 cikkében olvashat bővebben.

Címlapkép: Pixabay 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Ez a rendelkezés számtalan jogi problémát okoz a mindennapokban, a munkahelyeken, a közösségekben stb. Ezt is majd úgy akarják suttyó módon lerendezni, hogy "Jönnek az ügyvédek és elintézik oszt' jónapot"? Vagy csak lerázta magáról a kormány a felelőséget mint kutya a vizet?
ómió
Anyáznak az "efftársi oltáspártiság" reprezentánsai?
kissé felnőttem
@ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: SELEJT vagy nagy seggnyaló selelt
ómió
@kissé felnőttem: Állandóan másra próbálod hazudni a tetübolsi mivoltodat, vagy csak most, hogy böszmeszarból túltáplálkoztál?
Giovanni Alba
@Qqberci: ma, 08:11
Csak egyetlen aprócska, ám lényeges észrevétel. Félrevezető manipuláció eredménye az, hogy a köztudat szerint a puritán kormányfő kolostorba vonult, az ugyanis a Várszínház, 2017-ben volt 230 éves. Ferenc József feloszlatta a szerzetesrendet, és elrendelte, hogy az épület várszínház legyen. Jelenlegi funkciójához is jobban illik ez az elnevezés.
pestbuda.hu/cikk/20171017_most_230_eves_a_varszinhaz
Qqberci
@Giovanni Alba: A puritán malac tőlem zártosztályra is vonulhatna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.