Kitilthatják az oltatlanokat Bajorországban a zárt térben tartott rendezvényekről, ha tovább emelkedik a koronavírus-járvány negyedik hulláma – jelentették be szerdán Münchenben a német tartomány kormányának ülése után.

Hatalmas pofon az oltatlanoknak – Kitilthatják őket a zárt térben tartott rendezvényekről Bajorországban
Kép: Pixabay

Markus Söder miniszterelnök kiemelte, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) "teljes erővel visszatért", ezért "nehéz tél" vár a tartományra, ha nem emelkedik jelentősen az egyelőre nagyjából kétharmados – 64,6 százalékos – átoltottság.

A negyedik hullám különösen súlyos helyzetet idézett elő, ezt mutatja, hogy a 25 németországi járványgóc közül 16 Bajorországban van. Ezért megszigorítják a fertőzésvédelmi előírásokat.

Elrendelik egyebek mellett a kötelező maszkviselést az iskolákban, és bevezetik azt is, hogy csak a teljes oltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek vehetnek részt zárt térben tartott rendezvényeken, ha az intenzív osztályon kezelt fertőzöttek száma 600 fölé emelkedik – ismertette a kormányfő.

A szerdai adatok szerint 459 intenzív ágyat foglalnak el SARS-CoV-2-vel fertőzöttek. Számuk 30,4 százalékkal emelkedett az egy héttel korábbi 352-höz képest.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"Kitilthatják az oltatlanokat Bajorországban a zárt térben tartott rendezvényekről,"
Hát, ez valóban óriási pofon: a családom minden tagja oltva van, mégsem megyünk semmiféle zárt térben tartott rendezvényre - és egész jól megvagyunk...
inhuman
2010-ben a kormányváltás után egyből visszaadhatta volna a 13. havi nyugdíjat.
Nem tette !!!
Innentől kezdve pávatánc!
vacsi
"Kitilthatják az oltatlanokat Bajorországban a zárt térben tartott rendezvényekről,"
Hát, ez valóban óriási pofon: a családom minden tagja oltva van, mégsem megyünk semmiféle zárt térben tartott rendezvényre - és egész jól megvagyunk...
division
Pali barátunk szerint meg borul a bili mindenhol...
Nessy
Minden esetre többen oltatnák be magukat, különösen a fiatalok, ha lenne némi szankciója az oltatlanságnak. És nem a munkahely elvesztése első körben!
division
@Nessy: Milyen más szankciót tudsz még elképzelni? Mondjuk azt még lehetne, hogy essenek el mindenféle kedvezményektől, ingyenes orvosi ellátásoktól, igazolvány nélkül ne mehessenek be egyetlen zárt helyiségbe se. Már néhány helyen meglépték ezek közül némelyeket, lásd pl. a bajorokat, a románoknál meg egymillió gyerek nem mehet hétfőtől iskolába, mert a tanárok zöme sem oltatta be magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.