Nagy szükség volt az iskolai oltási akcióra (a tanévkezdés előtt, augusztus végén lehetett beoltatni a 12 év felettieket az iskola segítségével) Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint, ugyanis hétről-hétre egyre több a koronavírusos gyerek – hangzott el az RTL Klub híradójában.

Érdekvédő: súlyosabban belebetegednek a gyerekek a fertőzésbe, az Orbán-kormány nem válaszol a kérdésekre

Fotó: pixabay.com

Mint a 24.hu írja, az oltatlan 12 év feletti vagy a nem oltható 12 év alatti iskolások között találkoznak több fertőzöttel. Úgy tűnik, hogy míg korábban a gyerekek szinte észrevétlenül vészelték át a fertőzést (főként koronás szülők teszteltették a tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató gyerekeiket is, így derült ki, hogy ők is elkapták a vírust), most jóval többen jelentkeznek a gyerekek közül is tünetekkel.

Torokfájás, gyengeség, és gyomorrontásos tünetekkel is visznek gyerekeket

a Bethesda Gyermekkórházba, ahol megugrott a beteg gyerekek száma (nemcsak koronásokról van szó, hanem olyanokról is, akik más, szezonális felső légúti betegséget kaptak el, mert a korábbi karanténos időszak alatt kevésbé találkoztak ezekkel a vírusokkal, most pedig a közösségben gyorsan terjed a kór), de a főigazgató szerint súlyos esettel még nem találkoztak.

Az RTL Klub próbálta megtudni az egészségügyért felelős minisztériumtól, hogy hány koronavírusos gyereket ápolnak kórházban, de nem kaptak választ.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Már egy éve mondják hogy oltatni kell...az értelmesebbje megértette de a hülyébbje csak kérdez.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
madlaci66
A válasz már kész van:Soros, Gyurcsány, Brüsszel, Karácsony ...
134.bátor
A világon nincs mèg egy ország,ahol îgy eltitkolják az adatokat!!! Semmire nem válaszolnak,semmit nem közölnek!! De csak azt,ami nekik kellemetlen!!
rokker33
Mi az hogy a kormány nem válaszol ??A kormány tavasz óta könyörög az embereknek, hogy vegyék már fel azt a kurva oltást! Mindenki sír hogy megbetegszik mindenki Orbánt szidja, de Ő nem tehet arról, hogy ostobák az emberek és félnek 2 injekciótól, hát akkor dögöljön meg aki nem oltatja be magát nem kár érte!! Magyarországon volt a legjobb oltottsági arány tavasszal, míg az ellenzék el nem kezdett az oltás ellen tüntetni! Még a kínai is jobb mint a semmi ezt már bebizonyították!
Csizmás Kond
Már egy éve mondják hogy oltatni kell...az értelmesebbje megértette de a hülyébbje csak kérdez.
Dr. Proktor
Ha a gyerek készpénz lenne akkor már érdekelné a kormányt...
Rockxy
"súlyosabban" ez a legújabb szakkifejezés.
ha naponta kettővel többet köhintesz, az már súlyosabb, nemde?
division
@rokker33: propeller.hu/nagyvilag/3730937-oteves-kortol-kotelezoen-lesz-covid-19-oltas-gyerekeknek
Amúgy meg igazad van, a kormány sem tudja megoldani, hogy a sok konteós barom beoltassa magát meg a gyerekeiket. Costa Rica a megoldás.
rokker33
@division: ha ezt Orbán meglépné húú Orbán geci mondjon le diktatúra meg az ombudsmanhoz menne a sok oltás ellenes birka!!30 éve is volt oltás akkor még normálisak voltak az emberek, de mára meghülyült mindenki...
division
@rokker33: Tudom. Nehéz jó döntést hozni sajnos, főleg hogy olyanok is vannak akik még a gyerekeknél ősidők óta alkalmazott oltások ellen is lázadoznak.
Németh István
A szüleik mi a büdös kurva anyjuknak nem oltakoztak és oltakoznak a mai napig sem!???
emerencia
@rokker33: ma 10:30 Igazad van de vannak akik hiába oltatták be magukat, mégis védtelenek!!! :-( Idősen, betegen, két hatástalan Sinopharmal és egy Pfizerrel védtelenül kénytelenek túlélni mert a második adag Pfizer nem jár nekik!!! A szakember pedig hiába mondja a magáét, Orbán nem hallgat rá: „Akik például először Sinopharmot kaptak, majd harmadszorra egy Pfizert, azokra a harmadik oltás potenciálisan úgy hat, mintha csak egy vakcinát kaptak volna, egyes esetekben annyira gyenge lehet a védettség. Ilyenkor mindenképpen ajánlatos még egy mRNS vakcina, tehát a negyedik dózis” Falus András immunológus (Bocs a sok felkiáltó jelért de nagyon féltem a hozzátartozómat!)
Németh István
Ha ezt vesszük akkor a beoltottak megbetegedésének arányában az esetlegesen elhalálozottak száma 0,0001 % -ék Ami több a 100%-nál! Kb, ugyan az mint a 2/3 az lófasz, a kisebbség a dirigens! Szíveskedj a kekeckedős @emerencia: anyucidba visszavándorolni!
Az hogy "lehet" te barom >> minden lehet, érted állatkertecske!??? Ez nem "LEHET" alapja egy kormány következetes nemzetvédő intézkedésinek a bírálatára, kritizálására! Segggggfej!
Hálát adhatsz a Jó Istennek, hogy itt élhetsz Magyarországon!
Rizikó
Mindig is volt egy réteg a társadalomban, amelyik okosabbnak képzelte magát. Ez most sincs így a Covid kapcsán sem. A legegyszerűbb megoldás, hogy minden zárlatot feloldani. Akit beoltottak, akit nem, menjen kedve szerint. Meglátjuk, kinek volt igaza és hány oltatlan marad életben. A természet elrendezi ezt a kérdést. Fölösleges kötelezni erre az embereket.
emerencia
@Németh István: Minősíthetetlen stílusod arról tanúskodik, hogy nagyon be vagytok ijedve a nertársaiddal, hogy egyszer számon fogják kérni tőletek a felelőtlen járványkezelést és a megtévesztő propagandát különös tekintettel a Sinopharmra kényszerített 60 feletti társadalmi csoportra. Jobb, ha azt már most tudomásul veszed: az emberi élet nem játék.
Németh István
@emerencia: Te barom, a stílusomat a ti nagyon undormányos és gyűlölet teljes megnyilvánulásotok idézi elő!
KÜLÖNBEN >> ha időközben törölnek akkor csak annyit >> próbálkozzatok a harapós ló farkának a bekapásával! A MÁSIK!!!>> az Orbán Viktor és kormánya több mint egy éve könyörög az oltakozás miatt! Ebben a barom szülők is benne vannak akiknek a figyelme ez által is el van hívva, hogy figyeljenek a környezetükre! DE HA HÜLYÉK, hát akkor azok is dögöljenek meg veletek együtt!
Németh István
@Rizikó: Sajnos az emberek közömbösségét kell legyőzni és nem rájuk hagyni a saját sorsuk kezelését - iszonyú hülyék és értetlenek vannak, hozzá járul ehhez a balliberális csőcselék folyamatos hülyítő gyakorlata és propagandája is!! Nagyon nehéz eset ez, azonban a TÁRSADALOMNAK és így az adott államvezetésnek van kötelme! Amit tesznek az Orbán Viktorék mindennemű emberi elvárhatóságot betartanak azt csak elismeréssel és nem aljas mocskolódással kell megítélni! Úgy hogy az ellenség menjen egytől egyig a büdös picsába !
Rizikó
@Németh István: Van egy szint, amelyiknél az állam már nem felelős. Az életével mindenki rendelkezik. Ha nem oltatja be magát, viselje a következményeket. A lehetőség adott volt.
Németh István
@Rizikó: ÉS!! még egy, ami ide tartozik >> az emberi engedetlenséget, szemétséget, önkényes megnyilvánulást, különösen az embertársak veszélyeztetése okán; NEM KELLENE A KORMÁNYRA, ab ovo az ORBÁN VIKTORRA adresszálni!
Rizikó
@Németh István: Egy szót sem szóltam egyetlen politikusról sem. Azt állítom, hogy ezen a szinten az állampolgár már köteles felelős döntést hozni. Ha a döntése az, hogy nem oltatja be magát, nem látom, az államnak mi kötelessége lenne?
Tudomásul veszi és sajnálkozva széttárja majd a karját, ha meghal az illető. Nehogy már elkezdjük önmaguk ellen megvédeni a polgárokat.
emerencia
@Rizikó: Azokat sem tudja, akarja megvédeni Orbán rendszere, akik felelős döntést hoztak és bíztak a magyar kormányban. A megbízható szakértő szerint AZONNAL oltani kellene őket! Idősen, betegen, életveszélyben vannak de nekik NEM jár a második mRNS akkor sem, ha nagyon szeretnék, miközben a társadalom többi csoportja számára oltási propagandát folytat a kormány! Erről van szó: „Akik például először Sinopharmot kaptak, majd harmadszorra egy Pfizert, azokra a harmadik oltás potenciálisan úgy hat, mintha csak egy vakcinát kaptak volna, egyes esetekben annyira gyenge lehet a védettség. Ilyenkor mindenképpen ajánlatos még egy mRNS vakcina, tehát a negyedik dózis” írja Falus András immunológus.

Azért is sok az oltásellenes mert azt látják az emberek, hogy míg egyeseket meg akarnak védeni, másokat halálra ítélnek!
Rizikó
@emerencia: Már megbocsáss, de te mióta vagy virológus szakértő?
emerencia
@Rizikó: Egy szóval sem mondtam, hogy az vagyok. Ezért idéztem attól, aki igen.
emerencia
@Csizmás Kond: Ha viszont idősb Sinopharmos vagy egy mRNS-el, hiába mész, nem kapsz még egy mRNS- mert a kormány úgy gondolja, elég neked az idős, legyengült immunrendszeredre egy darab Pfizer, miközben a fiatal, életerős többség már a harmadikat kapja.
Rizikó
@emerencia: Hát, van pár szakértőnk, akik épp ellent mondanak szinte mindenben egymásnak.
Csizmás Kond
@emerencia: ...és akkor mi van...megmenekülsz a súlyos tünetektől és kész...vagy mit akarnál még ?
emerencia
@Csizmás Kond: Nem érted? A gyártó leírásában benne van, hogy hatvanon felüliek esetében nem lett letesztelve! Ezt tudták Orbánék és az orvosok is akik beadták, mégis ráerőszakolták az idősekre! Kiderült, hogy sok idősnél a két Sinopharmtól nem alakult ki védelem. Nos, erre a semmire kaptak aztán egy azaz egy darab Pfizert. Még egyet kellene kapniuk de nem adnak nekik, mikőzben megy a propaganda ezerrel, hogy mindenkinek meg van a lehetősége az oltásra és választhat amit akar!
Namely
24.hu
retekklub

Nincs több kérdésem.
emerencia
@Csizmás Kond: Ja, és még valami: ezeket az időseket, ha elkapja a vírus, a koruknál és egészségi állapotuknál fogva NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL meg fogja súlyosan betegíteni ill. már valószínűleg meg is betegítette tragikus mértékben. Ezért nem merik Orbánék tisztességesen nyilvánosságra hozni a teljes, valós statisztikákat! Szó sincs arról, hogy ők is meg vannak védve legalább annyira, hogy ne kerüljenek aggasztó állapotba! Az értelmesebbje a hozzátartozóival együtt tisztában van azzal, hogy ha megfertőződik akkor nagy eséllyel beteg lesz és el is fog hunyni de TEHETETLEN mert az az ország, a SZÜLŐHAZÁJA ahol ledolgozta, leadózta az egész életét, miután becsapta a számára nem hatásos kínai vakcinával, újra cserben hagyja mert nem kaphat annyi mRNS vakcinát ami megvédhetné az életét.
emerencia
@Rizikó: Ez igaz de sajnos ebben a kérdésben mindegyik jól tudja, hogy a gyenge immunrendszerű idősek nagyon jelentős eséllyel a fél adag Pfizer birtokában halálra vannak ítélve miközben mellettük az életerős fiatalok nagyon helyesen kapják már a harmadikat. Csak az a kérdés, hogy a veszélyeztetett idősek miért nem??? Sajnos ez a mentalitás rettenetes vészkorszakokra emlékeztet. Olyanokra, ahol bizonyos társadalmi csoportok élete nem számított.
Rizikó
@emerencia: Szeretném akkor megdönteni a hited most! Az interneten be lehet jelentkezni oltásra és még azt is kiválaszthatod, melyiket kéred.
Elég ennyit tenni és már védettek is az idősek.
Csizmás Kond
@emerencia: A gyártó a forgalombahozatal előtti teszteket tüntette fel, de azóta már nagyonsok hatvanontúli és tizenvalahányoninneni személy is megkapta és bevált...tehát már átesett a teszten. Ami még fontos tudnivaló, hogy egyetlen vakcinától sem alakul ki hosszantartó védelem, mert a vírus sem állandó így a szezonális megoldás a jó.
Csizmás Kond
@emerencia: ...és a másodikra...szerintem nálad és még néhánynál annyira belétek idegződött a politikai kakakavarás hogy már egyetlen gondolatot sem tudszt úgy megfogalmazni, hogy abba ne kavarnád bele pl Orbánt...na erre kéne valami ellenszer amíg nem lesz késő.
Amúgy ez nem mai jelenség, mert a fertőződést m a kommunista vakduma belevihatta sokatokba és ma is annak a hatására újult ki a mostani jelenség, ugyanis az hogy a kormány érted van ezt valahogy nem tudod elfeledni és mindent erre alapozol, és ettől nem tudsz soha megérteni mást.
A kormány a saját leírt dolgát végzi. Azért olttat mert ha a korházba kell kezeljen az sokszorosan többe kerül, tehát az oltás az ami meg is véd és neki sem lesz akkora kiadása...stb. Az hogy valaki öreg, a szervezete gyengébb, a felfogása még gyengébb arról nemhogy a kormány de senki nem tehet, tehát az ilyen felfogás nem a kormány gyengesége hanem az egyéné. Ma mindenki szabadon dönthet majdnem mindenről tehát a saját életéről is és ezért van hogy nem kötelez a kormány az oltásra, ha valaki nem hisz benne vagy nem ér fel oda az értelme hát az legyen az ő baja és a saját tudatlanságát hiába próbálja bárkire rákenni mert azért azt már nem mindenki hiszi el...ilyen ez az egész hisztéria.
emerencia
@Csizmás Kond: 8:34 Rosszul tudod. Egyébként a fiataloknál működik. Nekik kellett volna adni. Az időseknek Pfizer/Moderna helyett alkalmazni kapitális felelőtlenség!
emerencia
@Csizmás Kond: Dehonesztáló stílusod egyértelműen bizonyítja, hogy tisztában vagy azzal: nagyon nagy hibát, még az sem túlzás, hogy bűncselekményt követettek el a NER-társak Orbán vezetésével akkor, mikor az időseket beoltották ezzel a vakcinával, hiszen hamis biztonságérzetet keltettek bennük.
Csizmás Kond
@emerencia: ...rosszul tudom...eszerint te biztosan jól tudod miért nem írod le és adod közzé a vakcinával kapcsolatos felfedezésedet...még nobelt is kaphatsz...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.