Ehhez az átoltottságnak, vagy átfertőzöttségnek olyan szintre kell ugrania, ami megnyugtató mértékben gátolja a vírus terjedését, véli a szakember.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Ha kifogynak a készletek a raktárakból, venni kell újat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
@Horizont: te tényleg beteg vagy... a kórházak tele a beoltottakkal...no ilyenkor mi van " védettek" ? mégsem hat a vakcina pajzs??? és az oltottak száma egyre nő a kórházakban...ez a szopás...
Pálinkás Pál
@Horizont: nem a kérdésre válaszoltál...
Nyírfa
Miért nem jut senkinek az eszébe, hogy a természet tele van gyógy szerrel? Direkt nem írtam egybe.
Igazolást nyert, hogy a fő alapanyagként Bodorrózsát tartalmazó Virostop semlegesíteni tudja a Covid vírust is, lehet kapni száj- és orrsprayként , megfizethető, ennyit mindenki meg tud tenni az egészségéért. Mint ahogy azt is, hogy maszkot visel, és senkinek nem mászik a nyakára.
Én hiszek az ezüstkolloidban is, nagyon jó tapasztalataim vannak vele, ha éppen nem iszom Bodorrózsa-teát, befújom a maszkom az ezüstkolloiddal, mielőtt elindulok itthonról. Kesztyűt is viselek, télen, nyáron.
A tüdőnket pedig védhetjük Tüdőfű-levéllel, hónapokig lehet inni naponta egy csészével a teájából. Nem az egyetlen gyógynövény, amellyel megelőzhetünk vagy gyógyíthatunk légúti panaszokat, de a legjobb.
TASzSz
Ha kifogynak a készletek a raktárakból, venni kell újat!
kereső
Tullajdonképpen ezt csinálja most a kormány "védekezésként" a nyájimmunitás megteremtésért. Elengedte a virust- fertőzzön csak. Egy gond azért van, erre nem készitette fel az eü. ellátó rendszert a nyáron- nem teremtette meg a feltételeket, hogy a megnövekedett betegszámot tudják fogadni, el tudják látni-és mellette ne álljanak le a normál ellátások. Na ezért bűnös ez a kormány.Mert fontosabb volt a jogositványait a további demokrácia szükitésére, az ország kifosztásának folytatására használni, és nem arra, amire a felhatalmazása szólt.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Pali, annyira kiabálsz, és úgy bedurvulsz, hogy pont az ellenkezőjét éred el annak, amit szeretnél.
Nem tudom, hogy kinek van igaza, az oltást elutasítóknak vagy az azt többszörösen is felvevőknek, de abban biztos vagyok, hogy az erőszak sehová nem vezet - egyik fél részéről sem.
Amit én várok a társadalomtól, az a felelős gondolkodás és magatartás. Hogy ezt miképpen kivitelezik az emberek, az legyen mindenkinek a saját döntése.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: erőszakos az oltás oldal, nem így látod?..
kereső
@Pálinkás Pál: Pali, hajlamos vagy elfelejteni, hogy Magyarországon közel 1,5 millió ember kapott olyan vakcinát- amely gyakorlatilag hatástalan- egyrészt a kor miatt, másrészt meg egyéb krónikus betegség okán. Ez a korosztály, amelyre Te nemes egyszerúséggel azt szoktad mondani "eleget élt már".Na , többségében ők azok akik most az "oltás"- mint halottnak az ibolya- ellenére ott fuldokolnak az ágyakon. Ha lenne benned egy szemernyi empátia, és nem antihumán lennél, akkor nem üvöltöznél itt nap estig - lehülyézve mindenkit, ahelyett, hogy néha elgondolkodnál az okokon.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: De igen. De ez nem menti fel az oltást nem kérőeket, ha kommunikációs tankkal rontanak rá a "másik" oldalra.
Már többször elmondtam a véleményem a pandémiáról, talán még fogom is, de minden cikk alól kivonulok, ahol bűnbakolnak, személyeskednek és a téma felkent apostolaként nyilvánulnak meg a hozzászólók.
Még általános iskolás voltam, amikor egy biológia órán életre szóló tanítást kaptam. Nagyon szerettem a tantárgyat - most jut eszembe, mennyire kiviláglik már gyerekként az ember valódi érdeklődése -, a tanárunkat nem kevésbé. Szokása volt úgy osztályozni, hogy kérdéseket tett fel, amire be kellett mondani a választ, persze hangosan, hiszen többen is beszéltünk egyszerre. Aki elsőként mondta a helyeset, az pontot kapott, és öt pont egy ötöst ért.
Én persze kiabáltam mint a sakál, mindenre tudtam a választ. De az egyiknél nem hallotta meg a tanár úr, ellenben az egyik osztálytársam igen, és szépen, halkan el is mondta. Pontot kapott érte. Én sérelmeztem, hiszen tudtam, hogy csalás történt. És tudod, mi volt a válasz? Hiába tudsz valamit jól, nem kell mindig kiabálni, mert nem a tudásodra fognak figyelni, hanem a fülsértő kiabálásra, amitől elfordulnak. Nem szó szerint idéztem, de ez volt a lényeg. Úgy elszégyelltem magam, hogy utána egy szót sem szóltam.
Pálinkás Pál
@kereső: és, szerinted ha nekem maszkot kell hordanom a boltban, akkor ő nem fog fuldokolni?..dehogynem, csak még én is fulladozhatok a szájkosár alatt...és mindezt úgy ,hogy a discokban, kocsmákban ,szállodákban vidáman élhetem az életem szájkosár nélkül.. sajnálom az időseket, egészen addig, amíg a teljesen reménytelen, de politikailag kellő küzdelmük nem megy a gyógyítható emberek rovására,... és sajna már itt tartunk.., semmit nem változtat a lényegen ha a lélegeztető gép mellett még 3 sebész álldogál, ahelyett hogy műtene...mert vírus ellen nincs gyógyszer, vagy túléled ,vagy nem...persze ez az egész világszerte teljesen másról szól...politikusék úgy gondolták,túl nagy a szabadság...ezért kreáltak egy halandó ember számára ellenőrizhetetlen járvány hisztit...erre mindig lehet demagóg módon hivatkozni, meg uszítani az ellen ,aki szóvá teszi...nem véletlen ,egy oltásguru vezető szakértő sem mert leülni nyilvános vitára a másik oldal képviselőjével...no itt van rögtön a magyar példa, fő észosztó egy méhekkel foglalkozó lódoktor, meg a denevérkutató kemenesi!!! nos ezért válik ez az egész egyre hiteltelenebbé a világon...hollandiában már nagy a gáz, olaszoknál is,.. előbb utóbb polgárháború lesz, ahogy tavaly tippeltem rá...
Pálinkás Pál
@Nyírfa: nos...azt hiszem az oltáspártiak ordítanak 0/24-ben..
inhuman
Megpróbálom összefoglalni a lényeget a lehető legrövidebben a teljeség igénye nélkül (most okosabb leszek, mint Merkely ötödikes korában):

Mire jó az oltás?

1. Megvéd a haláltól (persze előfordulhat, de nagyságrendekkel kisebb számban, mint az oltatlanoknál)
2. Megvéd a súlyos megbetegedéstől (persze előfordulhat, de nagyságrendekkel kisebb számban, mint az oltatlanoknál)
3. Az oltottak is fertőznek, de kisebb mértékben (állítólag)

Mire nem jó az oltás?

1. Egy beoltott is fertőz és fertőződhet - vagyis magától a járványtól nem véd meg az oltás (arra kellene a védekezés minden fajtája, pl. maszk, higiénia, távolságtartás - és ne mennyé békemenetre meg Fidesz king-kongresszusra g*ci!)
2. Ha egy beoltott megfertőződik, ugyanúgy dolgozik benne a vírus, ami ha nem is betegíti meg súlyosan egyből, attól még szövődményeket okozhat, amik később mindenféle megbetegedések okozója lehet később (ezért hazugság a fideszes propaganda, hogy "csak az oltás", "csak a Fidesz" véd meg)
3. A legnagyobb probléma, hogy meddig tart a védelem.az oltás után. (aki tavasszal megkapta a két oltást, 7-8 hónap után vehet fel a harmadikat és, ha lesz ötödik hullám, már fél év után a negyediket - ezzel csak az a gond, hogy nincsenek az oltások teljes körűen bevizsgálva, vagyis nem tudni mit is okoznak konkrétan a szervezetben, főleg halmozottan és összekeverve; vannak pl. akiknek nem is adható be, vagyis elég komoly hatása van a szervezetre)

+1. Ha egy oltott megfertőződig a T-vírussal (static.wikia.nocookie.net/residentevil/images/2/2c/Anti_virus.jpg/revision/latest?cb=20090111034052), akkor ez lesz belőle:
www.nibiru2012.it/wp-content/uploads/2018/08/zombieapocalipse.jpg

My girl: www.youtube.com/watch?v=1hZSulcsImQ
kereső
@Pálinkás Pál: Irtam Pali, anti humán vagy-és egy kicsinykét egoista. Hajlandó vagy mindent csak a saját szemszögedből szemlélni. Sok-sok igazságot irsz- az elmaradt kezelésekkel kapcsolatban is- de mindezt úgy teszed, hogy a másik a hülye, mert nem ért veled egyet. Én pl. oltás párti vagyok-és mellette dijazom azokat a természetes gyógymódokat, amelyeket @Nyirfa idehoz- de ez nem jelenti azt, hogy megvetném, vagy kiátkoznám azt, aki nem "oltakozik". Csak azt viselem nehezen, amikor ezt olyan futurisztikus indokokkal teszik, amelyek ellenkeznek a józan ésszel. A saját testéről, a saját életéról mindenki maga jogosult dönteni, viszont vannak helyzetek- ilyen a pandémia- amikor a közösség érdeke felül irja az egyéni érdekeket. Most jobb lesz, hogy emberek ezrei lesznek súlyos betegek, terhelik még jobban az ellátó rendszert, amely már-már nem is létezik, ahelyett, hogy felrakná a "pofa" kapcát, és felvenné az oltást? Én tényleg egy kis faluban élek/
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 9.41

Van egy figyelemre méltó gondolatod, és az a polgárháború lehetősége: oszd meg, és uralkodj. Vajon ez kinek, minek áll az érdekében? Milyen következményekkel járna?
Érdemes mindenkinek feltenni a maga kérdését, és együtt gondolkodni a lehetséges válaszokon.
Pálinkás Pál
@kereső: még talán igazat is adnék neked, ha a pofakapca meg az oltás bármit érne...de a mellékelt ábra mutatja, semmit..meg merem kockáztatni, most már szerintem több az oltott a kórházakban...és nem az oltatlanok miatt, hanem mert gyenge a szervezete,..és az oltott ugyanúgy fertőz...
Pálinkás Pál
@Horizont: én nem kiabálok, csak ha belém kötnek..
Eladott Ország
@TASzSz: ma, 09:03 ♦ Nem lesz már jövőre csak keleti vakcina, azzal meg oltasd be magad! "Magyarország egyetlen uniós tagállamként nem kíván részt venni az uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában, vagyis hazánk lemondott 19 millió adag, 2022-re és 2023-ra rendelkezésre álló Pfizer-oltóanyagról."
Nyírfa
@kereső: 9.48

A közösség érdeke az is, hogy figyelembe vegye az egyéni érdeket is, különben olyan feszültségek keletkeznek, amelyek rossz irányba terelhetik a közéletet.
Az én álláspontom oltásügyben közelít @inhumanéhoz, de senkit nem próbálnék lebeszélni az oltakozásról, mert mindenki saját maga kell, hogy eldöntse, mi az, amiben megnyugvása van. Mint tudjuk, a pszichének jelentős befolyása van a szervezet működésére.

Kicsit kezdek aggódni, mert a fiaimnak már van két oltásuk, de nem látni, hogy az oltási folyamat hol ér véget, és ezek a vakcinák, megbízhatóságuk tekintetében messze elmaradnak a Di-Per-Te és a BCG mögött.
kereső
@Nyírfa: Értelek én, de ahogyan nem tudjuk azt, hogy ezek a vakcinák ténylegesen mire "képesek", meg mi van bennük, úgy azt sem tudjuk, hogy tulajdonképpen mit takar a "poszt covid szindróma", milyen esetleges későbbi betegség kiváltói lehetnek a különböző virus variánsoknak. És csak annyit még, hogy a sima influ vakcina sem mindig "ugyanolyan", hiszen annak is vannak virusvariánsai-és amelyik éppen felüti a fejét, annak megfelelően adják a vakcinát. Én sem akarok rábeszélni az oltásra senkit - de a jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy ha valaki a korszerú vakcinát vette fel, sokkal enyhébb lefolyású a fertőzése, mint annak aki nem "oltakozott", vagy épp. nem a neki megfelelő vakcinát kapta.
Tudjad, túl vagyok a harmadikon- és köszönöm , az én lelki egyensúlyomnak kellett ez.Mert hiszek a "tudós" fiamnak, és mindazoknak, akik meggyőződésem, hogy értünk dolgoznak-és nem ellenünk.Nem mr.Hayde-k Ők.
kereső
@Pálinkás Pál: Palikám, az én Istenem áldjon meg, a maszk csökkenti a cseppfertőzéssel terjedő kórokozók mennyiségét , ha rádköhögnek/prüszkölnek. És nem mellesleg szűrik a szálló port.Erre az a lesajnált FFP2-es nagyon is képes. Ebben ugye egyetértünk? És ha ez igy van, akkor máris csökkent fertőzés kockázata.
Nyírfa
Már említettem, hogy az ÁNTSZ-nél is dolgoztam, több mint öt évet. A legjobb munkahelyem volt, talán soha nem hagyom ott, ha nincs a rendszerváltás, és nem indulnak meg a szolgálat eredményeit leromboló folyamatok, nem kerül számomra erkölcsileg és szakmailag elfogadhatatlan új vezető a kerület élére.
Még ott létem alatt a klinikusunk elképzelése nyomán olyan átfogó prevenciós munka indult el, amit a központ először üdvözölt, majd a tisztifőorvosunk nyomására elkaszált. Rengeteget dolgoztunk rajta, olyan horderejű , hosszú távú tervek készültek, amely alapjaiban határozta volna meg a lakosság egészségügyi jóllétét.
Nos, elég volt néhány ember irigysége, a központ újonnan felállt vezető garnitúrájának szakmaiatlan döntése , hogy elállják egy nagyon is kívánatos fejlődés útját.
Nem tudom, hogy az az ÁNTSZ, amelyet szerettem, és tiszteltem, ma mit tenne. Azt viszont látom, és végtelenül felháborítónak tartom, hogy a szolgálat lefeküdt a politikának, így a létét alapjaiban kérdőjelezi meg.
inhuman
Na tessék:

Rusvai Miklós: Hamarosan már nem lesz létszükséglet a koronavírus elleni oltás

Kacskovics Imre: Újabb és újabb oltásokra lesz szükség a mutánsok ellen

És mindez az oltási hét előtt. És akkor még csodálkoznak, hogy bizalmatlanok az emberek.

Kéne hallgatni valami zenét...
kereső
@inhuman: hallgassunk- szombat van, relax és feltöltődés időszaka, az egész heti munka után:
www.youtube.com/watch?v=EYydbECKQJw&list=RDy1dbbrfekAM&index=3
magyar1
Meg ha a gyógyszerek forgalomba kerülnének, de az nincs akkora üzlet mint a vakcina.
magyar1
@kereső: A maszk az egyetlen értelmes kötelezés zárt térben. A vakcinus mint látjuk szart sem ér.
Eladott Ország
@kereső: ma, 10:44 ♦ És a könnyebb műfej kedvelőinek, Frédéric Chopin, után... Orbán és Bözsi néni:

Gyertek lányok, öltözzetek fehérbe,
Szórjatok rózsát Orbán Viktor elébe!
:Hadd járjon ő a rózsába’ bokáig,

www.youtube.com/watch?v=DLb_EAUmU_o
Pálinkás Pál
@kereső: akkor hordja aki fél...engem nem érdekel..,jut eszembe, kocsmában, konferencián nincs fertőzés?..mert hogy ott nem kell maszk...
kereső
@magyar1: Ez igy nem teljesen igaz. Vannak tényleg olyan vakcinák, amelyek x@rt sem érnek, de a többség megvéd attól, hogy megfulladj, hogy összeomoljon a keringésed, a tüdőd és otthon átvészeld a fertőzést.
Meglásd, ha a gyógyszerkisérletek beigazolódnak, hamarosan nagyobb kelettje lesz mint az oltásoknak. A magyar egyébént is "tabletta" barát- kapkodja befelé, akkor is ha 3 dl. tiszta viz megoldaná a problémáját/ fejfájás./ (nem a migrénesre gondolok, mmert annak meg az ellennszere, a sötétség, a csönd és a nyugalom).
kereső
@Pálinkás Pál: A pálesz nem csak alapvető élelmiszzer, hanem fertőtlenit is- főleg a 53+ fokos törköly. Ja, volt egy nagyon kedves idős hölgy ismerősöm- 98 évesen ment el. Minden reggelt 2cl. mézes pálinkával kezdte. Beteg nem volt soha.))))
TASzSz
@Eladott Ország: Semmi gond! 2 Pfizer után a 3. Sinopharm volt!!! A negyedik Sputnik lesz...
inhuman
@kereső: Én inkább valami ilyesmire gondoltam: www.youtube.com/watch?v=PKWIgeEjIgs

Persze szeretem a komolyzenét is (Chopint pont nem annyira)
Sokáig úgy hittem, hogy sosem fogom szeretni a komolyzenét (kimondottan bántotta a fülem - főleg egy Judas Priest szám után), aztán a Népszabadság filharmónia klasszikusok CD sorozatnak köszönhetően megszerettem - de nagggyon durván! (férfi létemre női orgazmust éltem át Vivaldi - Négy évszak - Nyár - 1635-kor rezdült bennem valami először, 17:17-kor másodszor és 17.38-kor harmadszor, de ekkor még nem gondoltam semmi "rosszra", aztán kicsit később pár másodperces szünet után 17:57-kor elszabadult a pokol...
Hullámokban tört rám, át meg átjárt, újra és újra - csak pár perc volt az egész, de úgy elfáradtam és kimerültem érzelmileg, mint a kutya.
Akkor jöttem rá, hogy marha strapás a női orgazmus. Én nem is bírnám ezt állandóan.

www.youtube.com/watch?v=GRxofEmo3HA

Sötétben, nyugalomban, fekve a kanapén, teljesen átadva magam a zenei élménynek egy tuti audiofil hangrendszeren történt meg velem. Azóta sem, hiba hallgattam újra. Gondolom váratlanul ért akkor ez a fajta átlényegülés és ez lehetett az oka a heves reakciónak.
Szóval én sokat köszönhetek a Népszabadságnak. (R.I.P.)

Viszont a balettot istenbizony nem fogom megszeretni soha - nincs az az isten!

www.youtube.com/watch?v=KWZGAExj-es

(khm)
inhuman
Nők, nincs mindig orgazmusotok?
Örüljetek neki!
Sosem volt orgazmusod?
Tedd össze a két kezed!
Szeretnéd tudni mit vesztettél?
Ne tudd meg!

(csak vicceltem?)

Akik ilyen téren is többre vágynak az állatoknál, azoknak a tantrikus szexet ajánlom.
Miért?
Mert csak. (nem kell mindig mindent megmagyarázni)
Nyírfa
@kereső: 11.08

Szerintem is a tabletta lesz a megoldás. Azt szó nélkül be fogják kapkodni az emberek, nem kell regisztrálni, oltópontra menni, ráadásul időre, és együtt sorban állni sok tucat emberrel, ahol rögtön meg is tudsz fertőződni.
De a magyarok kifejlesztettek valamilyen sprayt is, amit patikában lehetne kapni, csak csend van körülötte.
kereső
@inhuman: Na ez az, amit én nem hallgatnék soha. Borzol, idegesit és a gyomrom is háborog tőle.Maradok inkább Chopinnál, vagy ha könnyedebbre vágyom, akkor Hauser.
division
@Pálinkás Pál: Nincsenek tele a kórházak oltottakkal, legalábbis azok akik megkapták az összes oltást, és nem Sinopharmot kaptak. Rusvai meg azt mondta, amennyiben meglesz a megfelelő átoltottság, véget érhet talán a covid terjedése. Az a gond, hogy ebben te vagy az egyik aki gátolja ezt az egészet.
Pálinkás Pál
@division: szar dolog amikor összedől a világod...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: "még talán igazat is adnék neked, ha a pofakapca meg az oltás bármit érne...de a mellékelt ábra mutatja, semmit.. meg merem kockáztatni, most már szerintem több az oltott a kórházakban...és nem az oltatlanok miatt, hanem mert gyenge a szervezete,..és az oltott ugyanúgy fertőz..."

Hol van a mellékelt ábra pali? Tedd ide.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: ??...milyen ábrát akarsz?..felmész a netre és rákeresel..duck-duck go a barátod...
division
@Pálinkás Pál: A tied fog összedőlni, amikor leverik ezt a sok agyatlan, tanulatlan tuskót, és Gődény már nem ad neked lóvét:-)
magyar1
@Nyírfa: Na én már a Di-Per-tében meg a többiben is kezdek kételkedni, ugyanis egyre több a beteg azóta is, a rák, stb. A múlt században születettek sokszor eléldegélnek 100 évig is, az más kérdés, hogy minek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.