Míg októberben az aktív szavazók 66, addig novemberben már 69 százaléka mondta azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök győzelmét várja a jövő évi országgyűlési választáson – olvasható az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek részleteit szombaton tették közzé a Facebookon.

Itt vannak az újabb kutatási eredmények a jövő évi választásról

Azt írták, hogy az október 11-12. és november 15-17. között, 1000-1000 ember telefonos megkérdezésével készült kutatásból kiderült, "a kormányfővel szemben induló, baloldali pártok támogatását élvező, a rezsicsökkentést korábban ostobaságnak nevező Márki-Zay Péter" győzelmi esélyei csökkentek: 17-ről 16 százalékra.

Mindez szerintük azt igazolja, hogy

Márki-Zay Péter nem tudta a kormánnyal kritikus tábor méretét növelni.

Hozzátették, a novemberi adatok alapján a választási részvételüket biztosra ígérő válaszadók több mint kétharmada, tízből hét megkérdezett (69 százalék) a jelenlegi kormányfőt tartja a legesélyesebbnek az új kabinet megalakítására.

Orbán Viktor győzelmi esélyeinek megítélése tehát javult az elmúlt egy hónapban: Márki-Zay Péter hiába lett a hatpárti balliberális koalíció vezetője, kiválasztásával a hivatalban lévő miniszterelnök mandátumának megújítását prognosztizáló szavazók aránya 66-ról 69 százalékra nőtt

- fogalmaztak az elemzésben.

Márki-Zay Péter elsőségét ezzel szemben kevesebb, 17 helyett 16 százaléknyi megkérdezett várja csupán. Ráadásul a kormánnyal kritikus szavazóknál sem vezet a hódmezővásárhelyi polgármester: a novemberi kutatás adatai szerint ugyanis az ő körükben Márki-Zay győzelmét 38, Orbán Viktor elsőségét pedig 41 százalék várja

- írták.

Ez azt jelenti, hogy még a baloldali, kormánypártokkal nem szimpatizáló szavazók sem tartják esélyes, Orbán Viktort legyőzni képes politikusnak Márki-Zay Pétert

- áll az Alapjogokért Központ felmérésében.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Alapjogokért Központ!?!?!?! Nézőpont 2.0...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Szóval, egyre többen nem akarnának háromszoros gázárat fizetni? Na, ne má'!
Gyurka80
@Macskaszem: Te a libbantak csicskaszervezetének hiszel!
evacica
Na az lesz M.O veszte!Irány a szakadék Orbán győzelmével! Ennyire korlátolt lenne a a magyar nép?! Nagyon elszomorít ha ez így igaz!!!
Havanagi
@evacica: Igen,még ennél is korlátoltabb.
Sámannus
Most pateroltátok ki azokat, akik mást tudnak
Sámannus
A lóbaxó kutyaütők meg kidobják a kukába a leghatásosabb védekező eszközt a pandémia ellen.
Hála az igen hatékony ruszki beavatkozásnak csak hazudoznak, a teszteléssel védekezés most is elmarad, hála a rengeteg lélegeztető gépnek amit nincs lehetőség még kezelni sem , újabb milliárdokkal bővül az ablakon kiszórt rablógazdálkodás.
Igazad van Pista ezek nem csak kufárok, és hazaárulók is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.