Míg októberben az aktív szavazók 66, addig novemberben már 69 százaléka mondta azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök győzelmét várja a jövő évi országgyűlési választáson – olvasható az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek részleteit szombaton tették közzé a Facebookon.

Itt vannak az újabb kutatási eredmények a jövő évi választásról

Azt írták, hogy az október 11-12. és november 15-17. között, 1000-1000 ember telefonos megkérdezésével készült kutatásból kiderült, "a kormányfővel szemben induló, baloldali pártok támogatását élvező, a rezsicsökkentést korábban ostobaságnak nevező Márki-Zay Péter" győzelmi esélyei csökkentek: 17-ről 16 százalékra.

Mindez szerintük azt igazolja, hogy

Márki-Zay Péter nem tudta a kormánnyal kritikus tábor méretét növelni.

Hozzátették, a novemberi adatok alapján a választási részvételüket biztosra ígérő válaszadók több mint kétharmada, tízből hét megkérdezett (69 százalék) a jelenlegi kormányfőt tartja a legesélyesebbnek az új kabinet megalakítására.

Orbán Viktor győzelmi esélyeinek megítélése tehát javult az elmúlt egy hónapban: Márki-Zay Péter hiába lett a hatpárti balliberális koalíció vezetője, kiválasztásával a hivatalban lévő miniszterelnök mandátumának megújítását prognosztizáló szavazók aránya 66-ról 69 százalékra nőtt

- fogalmaztak az elemzésben.

Márki-Zay Péter elsőségét ezzel szemben kevesebb, 17 helyett 16 százaléknyi megkérdezett várja csupán. Ráadásul a kormánnyal kritikus szavazóknál sem vezet a hódmezővásárhelyi polgármester: a novemberi kutatás adatai szerint ugyanis az ő körükben Márki-Zay győzelmét 38, Orbán Viktor elsőségét pedig 41 százalék várja

- írták.

Ez azt jelenti, hogy még a baloldali, kormánypártokkal nem szimpatizáló szavazók sem tartják esélyes, Orbán Viktort legyőzni képes politikusnak Márki-Zay Pétert

- áll az Alapjogokért Központ felmérésében.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
A fidesz csecsén lógó Alapjogokért merne-e mást mondani. Nem lesz pénzük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Macskaszem: Te a libbantak csicskaszervezetének hiszel!
evacica
Na az lesz M.O veszte!Irány a szakadék Orbán győzelmével! Ennyire korlátolt lenne a a magyar nép?! Nagyon elszomorít ha ez így igaz!!!
Havanagi
@evacica: Igen,még ennél is korlátoltabb.
Sámannus
Most pateroltátok ki azokat, akik mást tudnak
durbincs
@Sámannus: A méltán világhírű Elkúrtuk besceller után ? itt az új Kállomista politikai Trilller ? A Veres Keresztapák ? ...cimmel ?
Sámannus
A lóbaxó kutyaütők meg kidobják a kukába a leghatásosabb védekező eszközt a pandémia ellen.
Hála az igen hatékony ruszki beavatkozásnak csak hazudoznak, a teszteléssel védekezés most is elmarad, hála a rengeteg lélegeztető gépnek amit nincs lehetőség még kezelni sem , újabb milliárdokkal bővül az ablakon kiszórt rablógazdálkodás.
Igazad van Pista ezek nem csak kufárok, és hazaárulók is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.