Páratlan pénzeső figyelhető meg a nyugdíjasoknál: a magyar kormány a novemberi nyugdíjprémium mellett jövő februárban már biztosan plusz egy hónappal jutalmazza az időseket. Több mint egymillió embernek nagy segítség ez, de szigorítások nélkül nem fogja bírni a kassza – módosulhat a nők kedvezményes nyugadalmazási feltétele is, nyilatkozta Farkas András nyugdíjszakértő a Forbesnak.

Választási feketeleves – hátba szúrhatja a nyugdíjasokat a kormány?

Fotó: pixabay.com

A gazdasági folyóiratot idézve a Hírklikk azt írja:

a kormány a választási év előtt alaposan rákapcsolt a nyugdíjasoknak kedvező intézkedésekre: novemberben garantált plusz 80 ezer forint, februárban pedig egyhavi juttatásnak megfelelő összeg üti a nyugdíjasok markát.

Ezek az intézkedések azonban már rövid távon meg fognak érződni a nyugdíjkassza így is feszülő derékszíján. A hosszú távú, strukturális problémák elkerülése miatt, később szigoríthat is a kormány: akár a nők kedvező nyugdíjba vonulási feltétele is veszélybe kerülhet. Miközben a többség bizony az államtól várja azt is, hogy ne szegényedjen el öregkorára.

Forrás: hirklikk.hu/forbes.hu

Címlapkép: pixabay.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ilyen marhasáágokat nem is tudom ki és miért ír. MMégis kitől várja azt, hogy ne szegényedjen el öregkorára? A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk a manyupot elvette az emberektől. Gyorsan megtanította őket, ha külön takarékoskodsz és még jól is jársz, akkor az állam bármikor mindezt elveheti tőled. Utána meg hülyét csinál a nyugdíjasokból és megteheti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Nessy: Több százezres?! Hol élsz Te?
lampa laz
@Nessy: Az államtitkár uraknak még a cipőjük vagy inkább a zoknijuk is többe kerül mint a mi prémiumunk. Nagyon szomorú ez, mégis úgy adják elő mintha valami fantasztikus dolgot valósítottak volna meg ezzel, pedig csak 4 évente szúrják ki az idősek szemét ilyen alamizsnával a szavazataikért. Választásokig többször az eszünkbe fogják ezt vésni, h ne feledd öreg.
Nessy
@lampa laz: Hát igen! Ennyire becsülik a választóik szellemi képességeit! A hülyéknek kétszer, a komplett hülyéknek többször kell valamit elmondani, hogy felfogják! Értelmes embernek elég egyszer!
vacsi
@Nessy: Gondolom, a "komplett hülyéknél" rám is gondolsz. Viszont arra még nem kaptam senkitől választ, hogy helyettük ki jöhetne szóba...
ómió
Izmosabb megszorításokat - tudjátok, amiket ti tennétek(!) - tessetek hazudni, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.