A főpolgármester szerint Palkovics miniszter holnap reggel 8 órára tárgyalásra hívta a fővárosi közösségi közlekedés törvényben foglalt állami normatívájának folyósítása ügyében.

Karácsony Gergely teljesen kiborult, hogy Palkovics hétfő reggel 8-ra tárgyalásra hívta: "finoman szólva nem elegáns"

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Meglepő posztot tett ki Facebook-oldalán Budapest első embere. 

"Lépjünk túl azon, hogy vasárnap délután másnap reggelre tárgyalni hívni valakit finoman szólva nem elegáns, főleg, ha telekürtölöd vele a sajtót. Lépjünk túl azon is, hogy miniszter úr saját szavait cáfolja azzal, hogy most hirtelenjében elküldte a támogatási szerződést, hiszen korábban azt mondta, csak az aláírásom hiányzik a folyósításhoz”

– írta a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester, miután közölte, „Palkovics miniszter holnap reggel 8 órára tárgyalásra hívott a fővárosi közösségi közlekedés törvényben foglalt állami normatívájának folyósítása ügyében". 

Karácsony azt írta, ott lesz holnap reggel és visz magával tollat is.

A főváros vezetése hetek óta követeli a kormánytól, hogy fizesse ki a 12 milliárd forintos éves hozzájárulást. A héten úgy döntöttek, a BKK járatain isbemondják, hogy a kormány nem teljesíti törvényi kötelezettségét, és kilátásba helyezték, hogy hosszú távon korlátozásokra lehet szükség.

Forrás: Facebook, 444.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem értem mi a probléma?

Ez NER-társ is olyan mint a többi: pofátlan, arrogáns műveletlen bunkó

Palkovics miniszter (A latin minister szóból ered, amelynek eredeti jelentése ’szolga’, illetve ’segéd’) holnap reggel 8h-ra magához rendelte a főváros vezetőjét, ráadásul mindezt ma adta elő!
Karácsony úgy tudja, hogy tárgyalásra hívta a fővárosi közösségi közlekedés törvényben foglalt állami normatívájának folyósítása ügyében. Röviden; a törvények és a megállapodások szerint a fővárosi tömegközlekedésnek járó állami hozzájárulás 2021-es részéről van szó, amit a kormány ezeddig nem volt hajlandó folyósítani.
A dolog egyik poénja, hogy Palkovics telekűrtölte a médiát, hogy „csak a főpolgi aláírása hiányzik a folyósításhoz”, aki eddig nem kapott semmiféle megállapodástervezetet.
Karácsony úgy vélekedett, hogy „miniszter úr saját szavait cáfolja azzal, hogy most hirtelenjében elküldte a támogatási szerződést”!
Nos, azt kell mondjam, hogy a főpolgi azon vélekedése, hogy az eljárás „finoman szólva nem elegáns” túlzottan udvarias, valójában igazi bunkóság.
Azonban a derék miniszter korábbi állítása, bár a mentalitása erősen véleményes, de belegondolva lehet benne igazság: hiszen azt állította, hogy „csak Karácsony aláírása hiányzik róla”! Ez igaz is lehet, hiszen az tény: hogy nem írta még alá!!! Hogy erre lehetősége sem volt egy apró részletkérdés! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@csipetke: Ahogy a tv ben láttam, nem ennyire egyszerű a történet.
csipetke
@Rizikó: Én csak a cikket olvastam,abban nincs több
ómió
Tényleg "nem elegáns", hogy neked bárki is pénzt adjon!
csipetke
@Pegero: 14:00 Tudom,tegnap végre elküldték neki a szerződést,hogy alá tudja írni. Idáig miért nem küldték el neki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.