A magyar nyugdíjasok havi háromezer forinttal gazdagodnak azzal, hogy a növekvő infláció miatt 3 helyett 5 százalékkal emelik januártól a nyugdíjakat.

Orbán nagy bejelentése az 5 százalékos nyugdíjemelésről: Ennyit kapnak jövőre a nyugdíjasok

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hétfőn, Mikulás napján Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben bejelentette, hogy 2022. január 1-jétől nem 3, hanem 5 százalékos nyugdíjemelés lesz.

A 24.hu írta meg, hogy erről a jegybank által is 5 százalékosra prognosztizált infláció miatt döntött a kormány, amely a jelek szerint meghajolt a nyugdíjas szervezetek kérése előtt. 

A statisztikai hivatal adatai alapján 2020-ban 150 500 forint volt az átlagnyugdíj, ami az idei rendes emeléssel (januárban, 3 százalék) és az elszaladt infláció miatti korrekciókkal (júniusban 0,6 százalék, novemberben 1,2 százalék) számolva 2021 végére 157 800 ezer forintra emelkedett.

2022 januárjától a költségvetésben rögzített 3 százalékos nyugdíjemeléssel számolva 162 600 forint lett volna az átlagos nyugdíj,

a most bejelentett 5 százalékos emeléssel viszont 165 690 forint lehet.

Vagyis az idei átlaghoz képest majdnem havi nyolcezer forint pluszt jelent a januári emelés, amiből a hétfői miniszterelnöki bejelentés durván háromezer forintot hoz az átlagnyugdíjasnak

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Szerintem ezt per-hecc jelentette be, mint anno Medgyessy a 20%-os béremelést. A stábja eltátotta a száját, hogy "mi fasz van?", de aztán Viktátor közölte velük, hogy "KUSS, gazdálkodjátok ki!" - szarni rá, kinek a kárára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hülye ócska duma, még a korlátolt fityesznyikeknek is gyenge!

A valós inflációval köszönő viszonyban sincs. Ráadásul csupán annyi történt, hogy annyira félrement a 22-es költségvetés, hogy jelentősen korrigálni kellett! Ennek egyik tétele az inflációs várakozás megnövelése, ami számos következménnyel jár incl. a 1.1-es nyugdíj megállapítás! =))
Ez a mocskos hazug disznó (nem csak kinézésre) ezt is úgy akarja eladni, hogy ő mennyit tesz a nuggerekért! =))
Emmersson71
Szerintem ezt per-hecc jelentette be, mint anno Medgyessy a 20%-os béremelést. A stábja eltátotta a száját, hogy "mi fasz van?", de aztán Viktátor közölte velük, hogy "KUSS, gazdálkodjátok ki!" - szarni rá, kinek a kárára.
tudode
Nem azért, csak amiatt!!!
.
Sok kicsit többre megy, de "vannak" akiknek nem betevőre, gyógyszerre "ad" az un. kormány
.
------ Tokaji régió: közpénzmilliárdokból épülnek-szépülnek a luxusszállodák
atlatszo.hu/orszagszerte/2021/12/06/tokaji-regio-kozpenzmilliardokbol-epulnek-szepulnek-a-luxusszallodak/
.
(...) """""" (...)„53 milliárd támogatást ad a kormány a Tokaj-Hegyalja térség fejlesztésére”; „150 milliárd forint támogatást ad a kormány a Tokaj-Zemplén térség fejlesztésére”, „81 milliárdos turisztikai fejlesztés” – csak néhány cím az elmúlt négy évből, ami jól mutatja, milyen mennyiségű pénzt csatornáz be a kormány a régióba. Ezen túlmenően szálláshely kialakítására is kiszórtak jó adag kormányzati támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy programja keretében. Nem meglepő módon számos NER közeli vállalkozónak hullott az ölébe némi ingyenpénz a régióban.""" (...)
------------------
.
Ez aztán a döfi járvány idején, miközben arra nem futja, hogy
.
------ Újabb 1,5 milliárddal nőtt a kórházak adóssága
hvg.hu/gazdasag/20211124_korhaz_adossag
----------------------
..
No komment!
rokker33
Havi 3000 forint vagyis naponta kerek 100 forintot jelent! Majd lehet a Fideszre szavazni buzi nyuggerek!
lampa laz
Az ukrán nyugdíjasok most qurvára örülnek.
simmering73
És havonta 10-15 ezerrel forinttal nőttek a háztartási kiadások.
Pági
Jó nézni az imádatot a körülötte ülök képén! Lassan é Korea.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.