A Telex írása szerint Pálinkás József ÚVP-je és Gémesi György Új Kezdete mellett a Fidesz, a KDNP, az MDF és az SZDSZ korábbi ismert arcai csatlakozhatnak az ellenzéki miniszeterelnök-jelölt új konzervatív jobbközép pártjához – írja a 444.hu.

Márki-Zaynak jövőre már saját parlamenti frakciója lehet – ezek az ismert arcok csatlakozhatnak
Fotó: MTI/Mohai Balázs

De az exjobbikos Bencsik Jánossal is tárgyal a hódmezővásárhelyi polgármester. A Telex cikkében az áll, hogy már jövőre saját parlamenti frakciója lehet Márki-Zay Péternek, ha a hat párt belemegy.

Még nincs meg az új formáció neve, de több ötlet is van

- mondta a Telexnek Márki-Zay, amikor az új pártról kérdezték. Reményei szerint januárra sikerül megállapodni a partnerekkel az együttműködés részleteiről, úgymint az alapszabályról, a névről és a szervezeti működésről.

A párt vezetőjét a tagság választja majd, de az biztos, hogy az első időszakban nem Márki-Zay Péter lesz az, mert ő csak a jövő áprilisi választás után csatlakozna a formációhoz.

A Telex több ismert nevet felsorolt, akik benne lehetnek a még névtelen pártban. Ilyen Gyenes Szilárd, az Új Kezdet alelnöke, Jeszenszky Géza egykori külögyminiszter, Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke, Szent-Iványi István egykori külügyi államtitkár, vagy Herényi Károly, a néhai MDF valahai szóvivője is.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
most kell még megállítani...begyűjti maga mellé a hazaáruló volt mdf potentátokat..
kotos
@Pálinkás Pál: Suba a subához. Egy Szent-Iványi (SZDSZ, Fidesz és bármi) és (bűn)társai nem elfogadhatóak a legtöbb ellenzékinek. A baloldal élén ne akarjon jobboldalibb párt lenni. Orbánibb Orbánnál.
ómió
Na! A Legalja bolsevik most mind ott "tömörül"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.