Sokan kételkednek szavaiban, és a megerőszakolásáról szóló videófelvétel létezését is megkérdőjelezik.

A Blikk cikke szerint nem írta alá a szolgálatteljesítés alól való felmentését Zsiga Katalin rendőr őrmester, aki ezt azzal magyarázta, hogy nem szeretné, ha később ez alapot adna arra, hogy eltávolítsák a testületből.

Állását félti az a rendőrnő, aki azt állította, hogy megerőszakolták társai

Fotó: Illusztráció/police.hu

A lap néhány napja írta meg, hogy a fiatal rendőrnő azt állította, a határszolgálaton két kollégája elkábította, majd pedig meg is erőszakolták őt (elvéve ezzel szüzességét), az esetről pedig felvétel is készült. A nő feljelentést tett, az ügyben minősített szexuális erőszak gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyészség. 

A Blikk cikke szerint jelenleg a rendőrnő nem dolgozik, és arról is beszámolt, hogy amikor parancsnokának jelentést tett, akkor el akarták vitetni a pszichiátriára. Ez végül nem történt meg, ő pedig hazautazott Hajdú-Bihar megyébe, miután közölték vele, hogy szabadságra mehet. Pár nappal később azonban felhívta az osztályvezető, aki azt közölte vele, hogy december 10-én szolgálatra kell jelentkeznie. 

"Az őrmester nagyon kiakadt, hiszen nem akart kollégáival találkozni, még véletlenül sem. Éppen ezért azt érte a felettesétől, hogy helyezzék másik egységhez. Emellett megjegyezte az osztályvezetőnek azt is, hogy érthetetlen a számára az, hogy a két rendőrt még nem függesztették fel. Zsiga Katalin beszámolt a beszélgetés során arról is, hogy a történtek miatt megtette a feljelentést az ügyészségen.

Az osztályvezető helyeselte ezt, ám ezzel együtt azt közölte a rendőrnővel, hogy meg kell jelennie a szolgálat kezdetének időpontjára, amennyiben pedig ezt nem tenné meg, akkor katonai bűncselekményt követ el. Az őrmester – elmondása alapján – újfent kérte, hogy másik egységnél léphessen szolgálatba, amit a felettese nem tudott garantálni. Erre vonatkozóan dr. Hegedűs Antal ügyvéd a Blikknek azt mondta, hogy ha a parancsnoknak jelzi az egyik beosztottja, hogy feljelentette a kollégáit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, akkor el kell különíteni őket egymástól"

- olvasható a cikkben.

A lapnak Zsiga Katalin elmondta, a korábbi cikk megjelenése után az otthonában rendőrök keresték fel egy alezredes asszony vezetésével, akik azt akarták tőle, hogy írja alá a szolgálatteljesítés alóli felmentését. Ezt azonban a rendőrnő nem tette meg, mert szerinte ezzel alapot adna arra, hogy eltávolítsák a testületből. 

A Blikk szerint az esettel kapcsolatban sokan kétkednek, megkérdőjelezik a rendőrnő szavahihetőségét, valamint rendőrnek való alkalmasságát is (a rendőrség egy közleményben utasította vissza, hogy gond lenne az állomány pszichológiai alkalmasságának felmérésével). A videófelvételről is megoszlanak a vélemények, egyesek még a létezésében is kételkednek – mások pedig azt vitatják, hogy azon valójában erőszak látható-e. A videófelvétellel kapcsolatban Zsiga Katalin a lapnak azt mondta, azt csak a nyomozó ügyészségen hajlandó megmutatni – az ügyészségen nemsokára meg kell jelennie, hogy ott elmondja a feljelentésében leírtakat.

Forrás: blikk.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Horizont: @Pálinkás Pál: Én viszont a dolgot arról az oldaláról nem értem, hogy (a csaj szerint) erről telefonos videófelvétel készült.
Tehát:
1. Valóban van-e videó?
2. Ha van videó és azon a két ""szerelmes"" felismerhető, akkor mi a probléma? Miért lehet a két pasi még a rend(?!?!) őre?
3. Ha nincs, akkor a nőt miért nem rúgják ki, akár azonnali hatállyal?
Ezek valahogy sárosak a számomra. Ez megint valami összefonódás jellegű dolg lehet, amiben vagy a nő vagy valamelyik rendőr és a ""család"" érdekelt. (legyünk reálisak, azért a rendőr védelme a valószínűbb) Félő, hogy ez is megy a levesbe, mert jön a következő és ez máris felejtő lesz annak/azoknak a fényében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
Miért van az, hogy az egész történetből egy árva szót sem hiszek el?
Szűz rendőr cigánylány, akit elkábítva erőszakolnak meg a kollégái és erről neki van felvétele!
Jancsi és Juliska. Meg a vasorrú?
teuton57
@Csizmás Kond: Tanulj meg olvasni gumicsizmas birka!!! "Az egyik nap a laktanyaőrzés volt a feladatom, és a pihenőm közben felhívott az egyik volt kollégám. Közölte, hogy már nem bírja tovább, és tudnom kell, hogy egy videó kering rólam, amin az látszik, hogy két kollégám, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakol. Ezt nem akartam elhinni, de aztán a felvételt is elküldték nekem. Forrás: kuruc.info/r/2/237216/"
Tehat van tanu is a videora es letezik a video.
Csizmás Kond
@teuton57: Picsa a szemedre faszfej...azért kérdeztem mert nem tudtam és ha te nem tudsz csak ilyen balfaszul válaszolni akkor hanyagold mert nem vagyok kíváncsi a balfasz nagypofás kivagyte variációra.
vacsi
Sajnos, ez mindenképp szégyen a rendőrségre: ha megtörtént, akkor azért; ha a nő hazudik, akkor azért; és a vezetők sem állnak a helyzet magaslatán - már rég ki kellett volna vizsgálniuk az esetet, és a bűnöst - bárki is az - megbüntetni, és főleg eltávolítani a testületből!
Lepényleső
Egyenlőre,- aztán ki tudja mi lesz még belőle?
Toller Béla
No, ez nem lesz korrektül kivizsgálva ! Viszont lesz egy új pénztárosnő valamelyik áruházban. Az sem semmi ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.