Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa a Portfoliónak adott interjút, amelyben többek között Szijjártó Péter jachtos utazásairól is beszélt.

Szíjj László megszólalt Szijjártó Péter jachtos utazgatásáról Fotó: RTL Klub/YouTube

Szíjj László, akinek a vállalkozása általában tarol az állami közbeszerzéseken, 2020-ban minden eddiginél sikeresebb évet zárt, Covid ide vagy oda. A Duna Aszfalt Zrt. a 2019-es 157 milliárd forint után 2020-ban 175 milliárd forintos bevételt tudhatott magáénak. A Forbes listája szerint 2020-ban ő volt az ország kilencedik leggazdagabb vállalkozója 184,8 milliárd forintos vagyonával.

Szíjj most a Portfoliónak adott interjút, amelyeben beszélt az utak és autópályák hazai helyzetéről, a kormányzati koncepció sikerességéről és a jachtjait bérlő politikusokról is.

A vállalkozó szerint korábban jellemzően a politikai, négyéves ciklusok határozták meg itthon az útépítéseket, most viszont fontosak az útépítések az ország teljes területén. Ezt gyorsíthatja fel az koncesszió, a kormány 35 évre bérbe adja a sztrádákat a karbantartással és a további fejlesztésekkel együtt – szemlézi az interjút a telex.hu.

Egy ilyen konstrukcióban mindenki, a megbízó, a befektető, a szakma is egy irányba húz, nem játszanak bele a négyéves rövidebb ciklusok.

– dicsérte a kormányzati koncepciót Szíjj.

Azt is megerősítette, hogy a Duna Aszfalttal érdeklődnek az autópálya-koncessziós pályázat iránt, és szeretnének részt venni a nyertes konzorciumban valamilyen formában, „erre ugyanis alkalmasak vagyunk”.

Az interjúban szóba kerültek Szíjj jachtjai is.

A Lady MRD szuperjachton Szijjártó Péter, Mészáros Lőrinc és Homolya Róbert MÁV-elnök is eltöltött pár kellemes napot, a külügyminisztert 2020 nyarán fotózta le az Átlátszó újságírója a hajón.

Kezdetben egy kisebb hajóval rendelkeztem, majd amikor láttam, hogy ezeket a jachtokat nagyon jó áron ki lehet adni, beruháztam még két nagyobb hajóba.

– nyilatkozta.  Elmondta, a Covid-járvány miatt felértékelődött ez az üzlet, ezért azt tervezi és számolgatja, hogy a téli időszakra áttelepíti a hajókat a Karib-térségbe, így két szezonban is ki tudják őket használni.

Egy jachtbérbeadásával foglalkozó cég tulajdonosaként nincs közvetlen befolyásom arra, hogy kik és mikor bérlik ki azt, vagy hogy éppen ki a bérlő vendége, ahogy nem velem kell megegyezni abban sem, ha például valakinek egy kapubejárót kell leaszfaltozni.

– mondta el annak kapcsán, hogy több magyar politikus és milliárdos is bérli a hajóit. 

Forrás: telex.hu, portfolio.hu
Fotó: RTL Klub/YouTube

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Vágujhelyi Ferenc b. figyelmébe: 5 éven belül volt, így szíveskedjenek bekérni a bizonylatokat! =))
Tartok tőle ott vannak, ahol Orbán bizonylatai a repüléseiről! =))
RonaGyuri
kár hogy a bérleti díjról és a fizetés módjáról nem mesélt! =))
RonaGyuri
Vágujhelyi Ferenc b. figyelmébe: 5 éven belül volt, így szíveskedjenek bekérni a bizonylatokat! =))
Tartok tőle ott vannak, ahol Orbán bizonylatai a repüléseiről! =))
namihami
És még igaza is van. Amikor még a ""kisebb"" yachtja volt, azt csupán 1 (egy) forintért tudta a fideszelitnek kiadni. A nagyobb akár már heti 5 azaz öt forintig felmegy. Persze, a bérlőréteg gondos megválogatása mellett. És itt nincs nyugdíjaskedvezmény. Pedig azok is sorbaállnának a nagy lóvé felvétele után és a csónakázás közben a Timike gyémántjait mutogatva korzóznának az adriai partokon.
ómió
Nem vele kell megállapodni? Hogyhogy!? Már ezt se lehet ráhazudni?
surdilloFUJT
Ez az orbáncsináltamilliárdos nem hallott róla,hogy ANDERSEN DÁN MESEÍRÓ régen meghalt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.