A meglévő uniós menekültügyi és migrációs rendszer nem képes megvédeni Európát az illegális bevándorlástól, a magyar Alkotmánybíróság pénteki döntése azonban utat tud mutatni az Európai Unió jövőbeli migrációs politikájának – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

Varga Judit: "megérett az idő, hogy a valósághoz alakítsuk az uniós jogszabályokat"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az európai uniós tagországok általános EU-ügyekért felelős minisztereinek ülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva Varga Judit kijelentette: "megérett az idő, hogy a valósághoz alakítsuk az uniós jogszabályokat".

A magyar Alkotmánybíróság kimondta, hogy olyan helyzetekben, amikor nem működik a közösen gyakorolt hatáskör, nem érvényesül az uniós jog, akkor a tagállamok egyedi megoldásokat tudnak alkalmazni. A magyar alkotmánybírósági döntés tehát utat mutat az unió jövőbeli migrációs politikájának – emelte ki az igazságügyi miniszter.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Megérett az idő, hogy eltakarodtok a közéletből, és jövőre elkezdődik a számonkérés ideje a bíróságon. Apádnál te sem lettél különb...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
nem nektek kéne kicsit csiszolódni? meg indulni kicsit hüvősebbre?
ómió
@Nessy: Nem a brüsszeliek nacionáléját ismerem, hanem a "dobásaikat"! Az bőven elég meglátni, hogy kik is ők! Ha meg a felsoroltak számodra az efftársak, akkor, kik azok, akik máig is az Internacionálétokat énekelgetik? Csak nem valami "keresztény kórusnak" kell őket hazudni?
ómió
@csak úgy...: Ki!? Majd, ha még eszed is lesz, észreveszed!
ómió
@csak úgy...:Csak, mert "kend" az az idióta, aki nem látja a maga körül történteket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.