Az igazságügyi miniszter szombat reggel az M1-en beszélt az Ab alkotmányértelmezéséről.

Az Alktománybíróság megerősítette a kormány bevándorláspolitikáját – Varga Judit szerint ez előremutatóFotó: Varga Judit/Facebook

Varga Judit közölte: az Ab szerint Magyarországnak joga van megvédeni a határait, a magyaroknak joguk van eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni. Szerinte a szerv döntése előremutató, mivel figyelemmel van arra, hogy a menekültügy, a bevándorlás jelenlegi, békeidőben született uniós szabályozása nem tud a valóság új kihívásaira, a gyökeresen megváltozott migrációs helyzetre reagálni.

Ha valami nem működik és sürgősen meg kell oldani, akkor szükség van egyedi megoldásokra

– fogalmazott. Az Ab éppen azt mondta ki, hogy ameddig az uniós menekültügyi szabályok végrehajtása közös hatáskörben nem működik, addig a kormány a nem kizárólag közös hatáskörökben kezelheti a felmerülő valós problémákat.

Az új európai szabályozás kidolgozása folyamatosan napirenden van

– nyilatkozta.

Az Ab pénteken közzétett döntésében kimondta, hogy Magyarország jogosult a hiányos, nem kizárólagos uniós hatáskör gyakorlására, amíg az EU intézményei meg nem teszik a közös hatáskörgyakorlás hatékony érvényesítéséhez szükséges intézkedéseket.

Az Ab ugyanakkor leszögezte: nem vizsgálhatta azt, hogy konkrét esetben hiányos-e a közös hatáskörgyakorlás érvényesülése, továbbá hangsúlyozta azt is, hogy az absztrakt alkotmányértelmezés nem irányulhat az uniós bíróság ítéletének felülvizsgálatára, valamint ebben az ügyben az uniós jog elsőbbségét sem vizsgálta.

Forrás: MTI
Fotó: Varga Judit/Facebook

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, amennyiben a migráncskáosztól való mentesség előremutat, akkor, tényleg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Inkább foglalkozna a völner üggyel, meg a pegasussal- és tenne rendet a minisztériumában. De ahhoz ész , meg egy kis szakmaiság is kellene. Egyebet nem csinál, mint kampányol a fideSS-nek.Et a dolga egy miniszternek? Nem az lenne, hogy az európai biróságok ne meszeljék el sorozatban a magyar jogszabályokat?
Nessy
Nem lesz egységes bevándorlás politika, mert Orbán még a címet is már megvétózza!
justhpeter
Ez a nyalonc háziszárnyas már megint kómába esett a saját egójától és hazugságokat agonizál.
Néro
Mit mondott te vászoncseléd rúgj bele a Nagy Körösztény Büdös Lábaddal ?
Xar emberek vagytok meg az is aki éltet benneteket.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hírünk a világban

Szelestey: „Szabad szemmel: kudarcot vallott az Orbán-kormány - Orbán Viktor újra a világsajtó középpontjába került, de ezúttal sem az általa hozott intézkedéseket méltatják.”

A hírösszeállítás nem csak az AB állásfoglalásról szól, bár az az elsődleges témája, azonban a Süddeutsche Zeitung cikke igazán elképesztő. Bár az igazat megvallva sem tényében, sem témájában, sem a feldolgozás módjában nem igazán meglepő, sőt sok vonatkozásában igazi „déjà vu”. Sokban emlékezet a 60-as 70-es évek azon eseményeire, mikor bizonyos beruházásokról (vadászkastély, villa, etc.), bár távolról láthattuk, de a céljáról a német sajtóból értesültünk.
Nos bajor portál „Die größten Raubtiere nehmen alles, was ihnen gefällt” címen számol be egy esetről.
A cikkhez kép is dukál:
www.sueddeutsche.de/image/sz.1.5155077/1408x792?v=1639154440&format=webp

„Das System Viktor Orbán: Leute aus seinem Umfeld wurden auf wundersame Weise Multimillionäre. Korruptionsforscher gehen davon aus, dass ein Teil der Investitionen aus EU-Geldern finanziert wurde. (Foto: Olivier Hoslet/AP)
” aláírással
Hogy mi történr? „”Magyarországon egyfajta rabló hadjárat megy végbe: Orbán Viktorhoz és a Fideszhez közelálló oligarchák tucatjával vesznek át cégeket, és sok jel utal arra, hogy ehhez zsarolást, illetve hatósági segítséget is igénybe vesznek. A legnagyobb német lap megszólaltat egy vállalkozót, aki név nélkül elmesélte, hogy egy szép nap megjelent nála két úriember, nyilvánvalóan a TEK emberei, egy terepjáróval és tettek neki egy ajánlatot, miszerint fizessen készpénzben 200 ezer eurót és akkor sikerrel megpályázhat egy nagy állami megbízást, több tízmilliós értékben. A fele az EU-tól jön, a többit a kormány adja.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.