Pintér Sándor belügyminiszter nevezte ki F. Kovács Sándort.  

Egy fideszes politikus lesz a Tisza-tó miniszteri biztosa

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A karcagi választókerület fideszes képviselőjét „legfeljebb hat hónapra” nevezték ki a Tisza-tó miniszteri biztosának.

F. Kovács Sándor az országgyűlésben 2018 óta ülő politikus, 2010 és 2018 között a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke pályáját gépésztechnikusként kezdte, de aztán Debrecenben néprajz-múzeológus szakon, az Al Farabi Kazak Állam Egyetemen pedig kazak nyelvből és történelemből szerzett diplomát. Emellett F. Kovács a Magyar-Kazak Baráti Társaság titkára és a Kunszövetség elnöke.

Biztosként feladata lesz

„a Tisza-tó fejlesztésének, hasznosításának és vízgazdálkodásának összehangolása a területi vízgazdálkodásért felelős vízügyi szervek, a települési és megyei önkormányzatok, illetve a mezőgazdaságban és a turisztikában érdekelt jogi és természetes személyek között”.

A politikus már korábban is volt Tisza-tavi miniszteri megbízott, majd 2015 és 2018 között a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke. A most kapott miniszteri biztosi munkáért díjazást nem kap, csak gépjárműhasználatra jogosult költségátalány nélkül – derült ki a HVG cikkéből. 

Forrás: hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A Tisza tót is tönkre akarják tenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Csak nehogy ellopja a Tisza vizét ;) Kinézem belőle :)
csipetke
@CsipkeRózsa: 13:51 Asszem már csak fingásügyi államtitkár nincs,na de majd most,hogy tippet kaptak...Lehet hogy az is lesz.
Pági
@CsipkeRózsa: minek ,minek. Azért, hogy tudják hol is a helyük az uraknak. Érezzék a törődést, aminek totális odaadás az ára.
Sámannus
Amit körbe akarnak betonozni körbe is betonozzák. Ott erőszakolják meg az anyatermészetet ahol csak érik. Minyimum a nádasok fele ki lesz irtva. A fákat a sasokat, őzeket halakat ami él és mozog.
ómió
Bolsi kellett volna? De mi van, ha az efftársak akkor azt is elmutyiznák?
teuton57
@CsipkeRózsa: Nem erted a lenyeget... Amikor a kepviselök szamat csökkentettek, akkor a kibukott fidesznyikeket zsiros allami allasokhoz juttattak. Most is zsiros allami allashoz juttatnak nyaloncokat, ezzel erösitve a sajat tabort. Ami persze ketelü kard, ha nem nem nyalnak ellegge, akkor oda az allas es a penz, lasd spicli-lanya Jucika, korrupt szülök gyereke Szofoso...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.