A Facebook letiltotta a Fidesz kongresszusról készült propagandavideóját, mert a Roxette együttes "Listen to Your Hearth" dala a jogtulajdonos engedélye nélkül hangzott el.

A Facebook letiltotta a Fidesz videóját, mert ellopták a Roxette videóját

Fotó: Facebook

Mint Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írja, a posztnak csak a hűlt helye látszik.

A HírTV monstre 5,5 órás (!) közetítéséből pedig levették a hangsávot azokban a percekben amikor a lopott számot játszották engedély nélkül (az Origo viszont nem cserélte ki az új videóra a közvetítést, ezért azon meg tudom mutatni, hogy milyen zene szól ott, ahol a HíTV "hanghibája" kezdődik. https://m.youtube.com/watch?v=qNAFa8N2DR4&feature=youtu.be)

A kis eredmény is eredmény, végre kis következménye volt egy fideszes lopásnak, mégha "csak" szellemi tulajdon lopásáról volt is szó. De karácsonykor örülünk az egészen kicsi jó híreknek is.

Címlapkép: Facebook

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@Nyírfa: Nehezen elképzelhető. Még nekik fog feljebb állni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@Rizikó: Az adó nem egyenlő a cégeknek fizetendő jogdíjjal. Magánszemélyeknek nem kell fizetni, amiért otthon hallgatja a zenét.
A zenészek nem csak a koncertekből beérkezett pénzből élnek, a jogdíjak bizonyos %-a is bevétel nekik. Cégek a zenéjüket felhasználják pl. reklámra, amiből bevételük származik, a nyereségből a zenésznek is jár valamennyi összeg.
A lányom szalonjában magnóról szól a zene, mivel zenét szolgáltat a vendégeinek, ezért évente kell fizetni az Artisjusnak jogdíjat. Közösségi oldalakra felrakott jogdíjas zenéknél nem tudom hogyan működik a jogdíj fizetése, talán a szerzővel kell felvenni a kapcsolatot. Sok zene után nem kérnek jogdíjat, gondolom a jogdíjas zenénél amikor letöltik jelzik, vagy amikor felrakják a Net-re azt a videót, amiben jogdíjas zene szól, jelzik azt is, hogy hova-kinek kell fizetni.
Rizikó
@percsi: Tudom, mit jelent a jogdíj fizetési rendszer. Ennek csak töredéke jut a szerzőhöz, előadóhoz, a többi az Artisjus feneketlen zsebébe vándorol.
Az is érdekes, ha megveszem valaki cd jét, miért kell még külön engedély? Van itt sumákság rendesen.
teuton
@ómió: Analfabeta efftars! Tanulj meg olvasni! A fitymasz lop, reggel, delben es este! Mindent, ami nincs lebetonozva, legfökepp EUs penzeket! Legközelebb mar a lomizok elöl a kukakat is üresre fogjak lopni!
ómió
@teuton: Akkor, az "emúttnyócév termését", a 14000 milliárddal növelt államadósságot, mire költöttétek, tolvajbanda specialista!? Mert azon semmit nem vettetek, semmit nem építettetek, senki/semmit nem támogattatok! Ja, vagy, hogy azt is elloptátok és most milyen pihe-puha bolsi érzés azt is a Fideszre hazudnotok! Az más! És az ellopott nyugdíjakkal, fizetésekkel - a népzsebelésetek sarcaival - mit kezdtetek, bolsiék fajgörénye!? Azt is a Fideszre kell hazudnotok? Aha! Ha meg analfabéta efftársat látnál, kukkants a tükörbe, ott elmebeteg bolsi változatban megláthatod! És a "reggel, éjjel meg este" hazudozásotokat már a lopásra is kiterjesztve próbáljátok a Fideszre hazudni? Így kulminál az "efftársi dialektika", vagy csak a "különleges anyag" - a szar - teng túl bennetek és hozza a felszínre belőletek?
teuton
Fajgöreny efftars, ugy latom, nagy szar-szakertö vagy, de hat mindenki csak azt tudja hozni, ami benne van. Az egyeb böffenesidre nem is akarok valaszolni, messze a nivom alatt vagy. Te, hascsikari meg a durrfing együtt nem hoztok 50er IQ-t.
vitriol
Mi az, amit a fidesz még nem lopott el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.