A kormány szeretné felpörgetni az oltási programot.

Egy friss, Müller Cecília által jegyzett rendeletben arról határozott a kormány, hogy 2022 januárjában minden háziorvosnak kötelező lesz legalább egy hétvégét vállalnia (pénteken 14–18 óra, szombaton 10–18 óra közötti időszakban), amikor covid elleni oltásokat ad be – írja a Telex.hu.

Kötelezik a háziorvosokat, hogy hétvégén is oltsák a pácienseket

Fotó: HAZEM BADER / AFP

Az oltási hétvégét a háziorvos választja ki, azt előtte a megyei oltási bizottsággal előzetesen egyeztetnie kell, illetve köteles gondoskodni arról, hogy az oltási hétvége oltási időpontjairól a lakosság a helyben szokásos módon értesüljön.

Amennyiben valaki nem tesz eleget a kötelezettségnek, 30 000 Ft-tól 5 000 000 Ft-ig terjedő egészségügyi bírságot kaphat.

Forrás: Telex.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Az át nem gondolt - magyarul hülye - rendelet kiadása vajon hány millió forinttal büntetendő?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Az át nem gondolt - magyarul hülye - rendelet kiadása vajon hány millió forinttal büntetendő?
Nessy
Ennyiben ki is merül a kormány milliárdokba kerülő "védekezése. Átgondolatlan rendelet kiadva, szigorú szankciókkal! Talán nem kellett volna az elején ragaszkodni a regisztrációhoz, többen vették volna föl az oltást. Most is a regisztrációmentes időszakban sorba állnak az emberek az oltópontokon. És a háziorvos, hogy szervezze meg az oltást? Nem csak az orvos, az asszisztens, ha van takarító, neki is ott kell lenni. Sőt, ha több orvos dolgozik a rendelőbe, egész hónapban akár.kapnak rá plusz pénzt a háziorvosok? Nem tartom valószínűnek!
Lepényleső
...hiszen a kitalálókon kívül már az egész ország robotol,- nekik legyen mindnek ortodox közpénz amit hazatol?
Pálinkás Pál
nem hiszem hogy annyian tolonganának oltásért a háziorvosnál, hogy hétvégi ügyelet kéne...barom rendelet vén ribi által szignózva, csúti korcs bomlott agyából...
kissé felnőttem
már ez a sárkány hárpia is 5 millióval akarja elüldözni itthonról az orvosainkat akkor miért is nem mond le élvezkedik a mások büntető birságolásán. meg kéne ám tőlük vonni a szót is nem csak a diktatorikus trükkjeiket.Ha meg igy folytatják elmegy a magyar innen, akárhol is mind megélt eddig és menni is fog. aztán a szlogenjével élvezkedjen orbán
Clavigo
A plébánosasszony magában felejtette a nyunyókáját... (?)
sokanvagyunk
@Nessy: ...és mennyi oltóanyagot rendeljen, mennyit tartson 4 fokon a mínusz hetvenvalahány helyett - egyáltalán összejön-e 10-es adagolásúhoz a létszám? - netán hangosbemondón hirdessen a környékén?
csak úgy....
ez ismét egy idióta dokielható ötlet! egy normális országban ez úgy hangzik,hogy ha hétvégén oltasz,akkor ennyi és ennyivel honorállak!
tudok olyan magyar városról,hol a házidokik 70% a gyakorlatilag nyugdíjas..
Nessy
@sokanvagyunk: Ezt mindenki oldja meg! Az ő feladatuk annyi, hogy kitalálnak valami piramidális ostobaságot, és szankcionálnak, ha a valóságban nem működik! Valamit fel kell mutatni a többmilliós jövedelmekért!
sokanvagyunk
@KisTehen: A legtöbbünk csak kérdez, kár hogy az állítólagos szakértőben nem merültek fel szakmai kérdések.
Clavigo
@KisTehen: Mesélj,,milyen az élet,,agy nélkül...??
csak úgy....
@KisTehen: buta boci,hiszen a triplán berendelt szuszogtató masinák miatt sem kellett a regisztráció,pedíg azok marhára drágák voltak!
-nem is beszélve arról,hogy a regisztráció ellenére berendelt fölösleg szurival, petike már 2X körberepülte a földet,hogy elajándékozhassa! :)
sokanvagyunk
@KisTehen: Nem kételkedek benne, ezt is megoldják pl. úgy mint a kínai vakcinákat amit a gyártó "nem ajánlott" kora miatt címkéje ellenére - felsőbb utasításra - aláíratott velem, hogy én kérem... és mivel "felfelé" nem akar/vagy tud kapálózni a háziorvosom, velem szemben válik kekké, kínjában.
csak úgy....
@KisTehen: "nektek csaj (k?) annyi a feladat, hogy elmenjetek beadatni az oltást "
ez egy eléggé vágóhidas megoldás egy bocitól!
mesélhetnél,hogy mi még mi mindenröl nem tudunk..,te nem a hollik pisti!? :)
-tudok egy frankó hajnövesztöt és még csak fölíratkoznod sem kell..
Gauntlet
Xarháziak! Kizsigerelik szerencsétlen orvosokat!
Nessy
@KisTehen: Azért akadnak, akik ismerik a háziorvosi rendelők működését, az ellátandó feladatokat, a jelentési kötelezettségeiket.
Eladott Ország
"Jó kommunista szombat van, a haza ma is számít rád!
A 400 óra túlórát a gyárban nyomhatnád…
Sztahanovista kedvesem, dolgozzál csak lelkesen,
A család várhat, a lényeg az, hogy a GDP meglegyen!
Sztahanovista kedvesem, majd várlak otthon terhesen,
Már csak álom, hogy néhány óra a miénk legyen…
Minden napra munka van, a haza mindig számít rád!
Kommunista szombatokkal gyarapítjuk a kommunát!"
www.youtube.com/watch?v=WgDJKnw33sQ
Emmersson71
@KisTehen: Elenyésző számban akarják beoltatni magukat már az emberek! Aki akarta, felvette az oltást. Nincs tolongás, alig van érdeklődés.
A másik: azt mondják, nem kell regisztrálni. OK, de akkor hogyan szervezze meg a háziorvos a "tömegek" beoltását, ha a váróban egyszerre "ezrek tolonganak"?
Azt is mondják, hogy a vakcina választható. Ha választható, akkor azt meg kell rendelni! Tehát a pácienssel beszélni kell (vagy levelezni) és megtudakolni, ki milyen oltást szeretne.

De nincsen regisztráció, ugye? Mert ez olyan jól hangzik!
Ahogyan az abszolút felesleges "hétvégi oltási akció" is látszatintézkedés!

Fárasztó és unalmas már ez a fölényes töketlenkedés Covid-ügyben a kormány részéről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.