Minderre Dobson Szabocs gyógyszerész az általa vezetett Facebook-oldalon, a Koronavírus vakcináción hívta fel a figyelmet.

Szinte titokban, az ünnepek előtt jelent meg egy új szabályozás, ami teljesen betesz a védettségi igazolványoknak

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A Nemzeti Népegészségügyi Központ karácsony előtt, nyilvános tájékoztatás nélkül megjelent oltási ajánlása többek között azt is tartalmazza, hogy

a fertőzésen való átesettség nem felel meg immunizációnak. Minden esetben teljes oltási sor beadása szükséges.

A szakember azonban észre vette, hogy a „60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásáról” azt rögzíti, hogy a koronavírus elleni védettség igazolása így történik:

a COVID-19 betegségből (a továbbiakban: fertőzés) e rendeletben meghatározott időn belül történő felgyógyulás vagy az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett és a lakosság oltására felhasznált COVID-19 oltóanyaggal történt oltás tényének az igazolásával történik.

Mivel jogilag a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása nem írhat felül egy kormányrendeletet, a gyógyszerész szerint a helyzet elég furcsa.

Még akkor is, ha

"a védettségi igazolvány amúgy olyan a vírusnak, mint a horgolt pulóver a Kalasnyikovnak."

Forrás: privatbankar.hu

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Én merek, oltva vagyok, eddig sem kaptam el, te írogatsz reggeltől reggelig a 4 fal között. Nekem alig van erre már időm, valakinek dolgoznia is kell, hogy eltartson benneteket. Talán az átoltottság miatt szerencsétek lesz mint potyázók vírus terén is, mert minél magasabb az átoltottság, annál nagyobb az esély a vírus megállítására. 2024 - re meg engedélyezve lesz az az oltás, amit csak egyszer kell beadni, és végleg elfelejthetjük ezt az egészet. Addig viszont még van egy év.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
naná...nehogy már pocsékba menjen a 9,5 millió fujzer szenteltvíz...
division
@Pálinkás Pál: Örülnél te annak, ha képes lennél ilyen szenteltvizet kifejleszteni...
Gazella
@division: lüke. Se szputnikkal se a kínai vakcinákkal nem enged be az EU..
Gazella
Naná hogy egymást üti a rendelet és a másik rendelet
Pálinkás Pál
@division: nekem nem kell ilyen, és nátha ellen nektek sem ,birkák...titeket csúnyán átvernek...te most retteghetsz..itt a ihu ,vagy mi a tököm, meg a zsidók covid-flu kombója...mi lesz veled?...mersz még emberek között mutatkozni?...
Németh István
Ez a balliberális moslék miért nem tűnik el a fenébe!? Ettől a diplomáját azonnal be kell vonni!
Mi sokan megkaptuk a három vakcina adagot, ahogy kell, + az influenza oltást! ÉS!!! képzeljétek el közel 154 emberről van szó a lakótelep ezen épületében és senki még csak nem is taknyos!
Hazudozós rosszindulatú mocsok állatok rontják a levegőt!
division
@Pálinkás Pál: Én merek, oltva vagyok, eddig sem kaptam el, te írogatsz reggeltől reggelig a 4 fal között. Nekem alig van erre már időm, valakinek dolgoznia is kell, hogy eltartson benneteket. Talán az átoltottság miatt szerencsétek lesz mint potyázók vírus terén is, mert minél magasabb az átoltottság, annál nagyobb az esély a vírus megállítására. 2024 - re meg engedélyezve lesz az az oltás, amit csak egyszer kell beadni, és végleg elfelejthetjük ezt az egészet. Addig viszont még van egy év.
Pálinkás Pál
@division: mondtam már neked barom, immunis vagyok rá...rh negatív vagyok a legritkább vércsoportból...nézz utána gyorsan miért max kis taknyot okoz nekem ez a szar...
Pálinkás Pál
@division: ja..még hazudsz is...egy csomószor vinnyogtál hogy halálodon vagy-...
division
@Pálinkás Pál: Sosem sikerült pozitív tesztet produkálnom, bármi nyűgöm is volt. A vércsoport önmagában meg már megdőlt rég, pontosabban minimális mértékben jelent csak védelmet, éppen úgy mint a BCG. Jó lett volna ha bebizonyosodtak volna ezek, de a sok vizsgálat csak részben támasztotta alá sajnos azt, hogy megvédenek. Más irányban kell kutakodni, miért van az, hogy vannak akik képtelenek elkapni (egyelőre), ami folyamatban is van. Ja, és én nem barmoztalak le, nyilván intelligenciát tanulni nem lehet, azzal együtt kell születni.
Pálinkás Pál
@division: nem tudom felfogtad-e...Rh -...nézd meg mit jelent a negatív jelző az rh faktorban...
division
@Pálinkás Pál: Magyarországon a legritkább vércsoport az AB negatív. Valamikor azt írtad te RH - 0 vagy. Ez a vércsoport valóban rendkívül ritka, a világon talán 60 főnél van jelen, és hiányzik belőle az Rh rendszerben található összes lehetséges antigén. Ez inkább jelent nagyon komoly veszélyt, mivel semmilyen más vért nem kaphatsz.
Pálinkás Pál
@division: így igaz..én bárkinek adhatok, csak a sajátomat kaphatom...ergo megválaszoltad a kérdést..nincs mihez tapsdjon a vírus a véremben, nem tud " utazni " így én maximum taknyos lehetek...és semmi értelme az oltásomnak sem...tehát továbbiakban ne nyekeregj te nekem, hogy kit véd meg a nyájimmunítás---
egyébként baromságot írtál...benu.hu/cikk/vercsoportok-jellemzoi
ómió
Talán jobban kéne figyelni, efftársak!
division
@Pálinkás Pál: Nem írtam baromságot, de nem baj. Az a baromság, hogy kizárólag a vércsoportodra hagyatkozol. A vércsoportos diétáról is jelent meg könyv, aztán kiderült, hogy nagy része hülyeség.
Pálinkás Pál
@division: az lehet, de az nem hülyeség ,hogy nincs bennem az az antigén, amivel a vírus utazik..tehát jó eséllyel észre sem veszem, de ha " nagy adagot " kapok be, kicsit folyik az orrom...
division
@Pálinkás Pál: Attól még, hogy neked csak folyik az orrod tőle, ugyanúgy tovább adod másnak, amennyiben zárt térben vagy maszk nélkül, és nem biztos, hogy másnak is csak egy kis orrfolyása lesz, plusz majd ő is tovább adja. Tesco láncreakció:-)
Pálinkás Pál
@division: képzeld, cukrot,tortát is eszek bűntudat nélkül...pedig csomó ember meghalhat tőle...és ha emlékeznél, elsők között mondtam még 2020-ban..hogy a veszélyeztetetteket, oltani...de nem mindenkit vazze, ráadásul kérdéses szarokkal..esetemben a vakcina ugyanúgy nem tud mihez kapcsolódni,mint a vírus...akkor miért is kéne mérgeznem magam?...
division
@Pálinkás Pál: Azért fura, hogy te pont 0 RH negatív vagy:-)) Valahogy nekem az jön le minden hozzászólásodból, hogy csodagyerek vagy, aki mindenkinél jobb, erősebb, okosabb... Ezek szerint a szülőknek is RH negatívnak kellett lenniük akkor nagy eséllyel. Ettől függetlenül ez még nem életbiztosítás, kicsit jobban tájékozódj azért erről. Az ilyen vádaskodó cikkekkel meg nem foglalkozom, eleve semmi köze nincs az oltóanyagok hatásához, na meg konteós körökben ez már régi nóta.
Pálinkás Pál
@division: nem tartom magam csodagyereknek..és nagyon jól tudod, szarnék az egészre ,ha nem akarnának mindenkit zsarolással rávenni az oltásokra...mellesleg, mióta van vakcinátok, több ember halt meg " covidban "..mint amikor nem volt...és ennek az is oka hogy hamis biztonságot sugalltok a " védettségi igazolvány " dumával...holott nagyjából annyit ér mint pulcsi az AK ellen...és ráadásul a hiszti miatt a valóban betegek szívják meg..
division
@Pálinkás Pál: "mióta van vakcinátok, több ember halt meg " covidban "
Nincs összefüggés. Ennyi erővel azt is mondhatnám, sokkal több ember maradt életben az oltásoknak köszönhetően. Egyéni ki mit vall magáénak, a tudományt, vagy amiket hall innen-onnan.
Pálinkás Pál
@division: ez nem innen- onnan...nézd meg az adatokat...az oltások kezdete óta több a halott...ezek puszta tények...arról már nem is beszélek hogy a németek a " csak kétszer " oltott elhunytat oltatlannak számolják...és ha felmerül hogy az oltásnak köze van a halálához, akkor rögtön " bizonytalan oltási státuszú " lesz...ez színtiszta covid nácizmus...
division
@Pálinkás Pál: Nem lehet bizonyítani azt, hogy bárki is meghalt volna az oltástól, de már ez engem nem is igazán érdekel. Összeesküvés elméletek mindig is voltak és lesznek, mindenki azt hisz el amit akar.
Pálinkás Pál
@division: mint ahogy azt sem, hogy bárkit is megmentett volna az oltás...
division
@Pálinkás Pál: Azért egy vakcina vagy gyógyszer hatását vizsgálják egy szer kifejlesztésekor, rengeteg tudományos tesztet végeznek velük előtte. Amúgy meg ez sokkal érdekesebb, mint a nullás vércsoport elméleted:
"Egy új kutatás magyarázatot talált arra, miért képes egyes emberek immunrendszere olyan gyorsan elbánni az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2), hogy a tesztjeik negatívnak bizonyulnak.
Vannak olyan emberek, akik ugyan ki vannak téve a megfertőződés veszélyének - például az egész családjuk koronavírusos -, az úgynevezett T-sejtjeik vagy T-limfocitáik már a fertőzés legkorábbi szakaszában elpusztítják a vírust, tehát nem fertőződnek meg klinikailag kimutathatóan. Ez történt azoknak a londoni egészségügyi dolgozóknak mintegy 15 százalékával is, akiket a világjárvány első hulláma idején követtek nyomon. A felfedezés a vakcinák a T-sejtes immunválaszt célzó új nemzedékének kifejlesztése felé nyithat utat - mondták a kutatók."
Pálinkás Pál
@division: hát ezt kellett volna kutatni...csak akkor nem lehetett volna extra profit...és a határellenőrzés visszaállítása zúgolódás nélkül...ezért kreáltak a náthából " halálos járványt "... lassan a " vírusra " hivatkozva rabszolgákat csinálnak az emberekből...remélem elsöpri őket hamarosan a népharag...továbbiakban nem foglalkozom ezzel a hazug marhasággal..
division
@Pálinkás Pál: Lényegében már én sem annyira. Amit lehet amúgy is megtettünk, mindenki beoltva háromszor, gyerekek kétszer, hordjuk a maszkot zárt terekben. Várjuk a további fejleményeket.
division
@Pálinkás Pál: Még egy dolog, csak hogy pontosítsalak tudomány terén, ezt direkt megkérdeztem ma, nem hagyott nyugodni:
"A vírusfehérje nem antigénekhez kötődik, hanem maga a vírusfehérje antigén, vagyis testidegenként az immunrendszered által felismert dolog. Másrészt a vírus olyan receptorokhoz kötődik, amelyek minden emberben megtalálhatók, és ezeknek semmi köze nincs ahhoz, hogy éppen a rengeteg vércsoportféleség közül pont az AB0 rendszerben neked éppen mi a "típusod".
Ettől függetlenül számos fertőző betegség van, amelynél valamelyest valóban számít a vércsoport, a covid fertőzés szempontjából az A vércsoport kissé gyengébben, míg a 0 pedig kissé jobban teljesít, mint az átlag. (Valamint az Rh+ előnytelenebb, mint az Rh-.) Ugyanakkor szó nincs olyasmiről, hogy ha valaki 0Rh-, akkor a vírus nem tud mihez kötődni, nem kapja el, míg egy ARh+ meg kb. már hívhatja a papot, ha benyeli a vírust. Helyette néhány százalékos, sokszor éppen csak a statisztikai hibahatáron kívül eső, gyenge összefüggés látható."
Pálinkás Pál
@division: nagyjából ahány helyen kérdezed ,annyiféle választ kapsz...nekem elég az hogy bő 20 éve nem voltam lázas, a legnagyobb ,halálos flu járványok alatt sem, pedig akkor nem volt hiszti, meg elkülönítés..aztán , a covid áldozatok átlag életkora 75 év, attól még messze vagyok, és nincs akut betegségem sem...amúgy meg nullás vércsoporttal szerintem lámpással kéne keresgélned a halottak között...főleg negatív rh faktorral, de ez mellékes, nem érdekel...azt tudom hogy miután sem a H1N1 alatt...sem a 2015-ös nagy influenza járványban még el sem köhhintettem magam, így eléggé biztos lehetek benne hogy elkerül a kórság, főleg hogy én nem hordok maszkot...és a környezetem sem arról híres hogy távolságot tartunk, ennek ellenére, még ismerőst sem tudunk aki nem hogy beteg, csak covid pozitív lett volna...
division
@Pálinkás Pál: Örülj neki, nyilván más is van még ami miatt nem kapod el, a vércsoport lehet hogy csak az egyik tényező. Ezt csak azért írtam le neked, hogy tisztán láss a témában egy olyan embertől, akinek többek között ez a szakterülete. Nem volt benne semmi bántó szándék, kizárólag szakmaiság.
Pálinkás Pál
@division: nem is úgy reagáltam...és továbbra is hiányolom annak vizsgálatát..hogy mi miért nem kapjuk meg..
division
@Pálinkás Pál: Még amit összeszedtem ez ügyben:
"A vörösvérsejtek felszínén az úgynevezett A vércsoport antigénekhez kissé módosult formában a tüdő hámsejtjein, a légzőfelületen hozzá tud kapcsolódni a vírus, így nagyobb támadási felületet okoz. Legvédettebbek ebből a szempontból a 0-ás vércsoportúak, nekik nincs ilyen A vércsoport antigénjük"
Pálinkás Pál
@division: emlékezz, talán rusvai mondta tavaly..a nullás is megfertőződhet,de nem jut le a vírus a tüdőbe..így nem okoz gyulladást...én is mondtam neked..elkaphatom, legfeljebb taknyolok...esetleg kapar a torkom...
division
@Pálinkás Pál: Mondjuk neked Rusvai nem éppen a kedvenced:-)))
Pálinkás Pál
@division: persze hogy nem, mert ő tudja a valóságot, csak kamuzik...keress rá..van a neten amikor beszélgetnek gödénnyel...ott nem olyan mint amikor meg akar felelni az elvárt rettegő tudósnak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.