Szél Bernadett közösségi oldalán számolt be arról, hogy "újabban rendőrök büntetnek Mészáros útján: aki nem tud róla, hogy 7000 forintért kell engedélyt vásárolni az oligarcha cégétől, 30 ezres bírságot kaphat a leggazdagabb magyar oligarcha útját védő rendőrségtől".

Szél Bernadett szerint jogtalanul büntetnek a rendőrök Mészáros útján – reagált a rendőrség
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szél bejegyzésében azt írja, "az út 2007-ig az állam, illetve a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tulajdonában állt, majd ennek átalakulása után az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. tulajdonába kerülve végül Mészáros Lőrincnél kötött ki".

Tudomásomra jutott, hogy kiálltak a rendőrök és büntették az engedély nélkül áthaladókat – merthogy áthajtási engedélyt kell vásárolnia Mészároséktól annak, aki nem szeretné a környezetét fölöslegesen szennyezni, a települési utak forgalmát terhelni, és nem utolsó sorban értékes perceket veszíteni, ha van más lehetőség is. Megjegyzem az információt sem könnyű megszerezni, hogy pontosan kitől és hol kell engedélyt vásárolni – akinek viszont nincs engedélye, annak jöhet a bünti.

- írja bejegyzésében. Úgy gondolja a lakosság érdeke az, hogy ezt az utat ingyen és bérmentve használhassák,

ez racionális és egyébként is, iszonyú irritáló, hogy Mészáros földesúrtól még mi vegyünk 7 ezerért engedélyt, vagy ha olyankor járunk arra, jön a rendőr a 30 ezres bírsággal.

- írta, majd azt is megfogalmazta, hogy a közlekedési hatósághoz fordul annak megvizsgálása érdekében, hogy jogszerűen járt-e el "Mészáros Lőrinc a közforgalom előli elzárással".

Köztudott, hogy a NER minden „aprópénzért” lehajol, de hogy erre az útra „útadót” vetettek ki, és rendőrökkel büntettetnek rajta, pontosan mutatja, milyen komoly lakossági igény van a használatára: időt, benzint, károsanyag-kibocsátást spórolunk vele és települések zsúfolt közlekedési helyzetén enyhítünk, ha ezt az utat választjuk. 

- olvasható bejegyzésében.

A rendőrség közleményükben kiemelte:

A rendőrök nem védenek magánutat.

Hozzátették:

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő 2022. január 6-án 15 óra 23 perckor a Facebook-on közzé tett bejegyzésével ellentétben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság leszögezi: bármely magánút használatáért fizetendő útdíj megfizetésének ellenőrzése, a meg nem fizetés miatti szankcionálás nem a rendőrség jogköre.

Közleményük szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság visszautasítja országgyűlési képviselő nagy nyilvánosság előtt tett állítását, amely szerint rendőrei jogtalanul büntetnek egy magánúton.

A képviselő asszony bejegyzése nem tartalmaz egyetlen konkrétumot sem (időpont, pontos helyszín, azonosítható résztvevők), amennyiben rendelkezik azokkal, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kész vizsgálatot folytatni, és amennyiben történt visszaélés, annak elkövetőjével szemben szigorúan eljárni!

- írják. Arra kérnek mindenkit, hogy a rendőröket, a rendőrséget "az alaptalan vádaskodástól kíméljék meg, felelősségteljes munkájukat korrekt együttműködéssel, hiteles információkkal segítsék".

Forrás: Facebook, Police.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nézzük a dolog jó oldalát. Most már a Herceghalmi Ág ügyében (és a Csákvári ügyében), sem kell a Bognár nevű stróman mögé bújnia a nagyfőnökünknek, mert megvette a Lölö a 3960 ha-os tangazdaságot is. A Lajta-hanságit meg a Sárvárit meg a Simlicska vetette le, és dobta a Lölö féle szennyestartóba mosásra.
Az hogy fizetni kell az út használatáért azért lehet, hogy ne bámulja senki ahogy a Lőrinc szürcsöli a levesét a szerelmével amikor ott múlatják a milliókat érő drága perceiket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@simmering73: A helyedben utána olvasnék és nem beszélnék ostobaságot.
Aki Én
@Gyurka80: @ómió: @penege: Esetleg elmondanátok, hogy miben hazudik, és ezzel szemben mi az igazság?
nezelodo
Szegény zöldbankos vezért meg azzal gyanúsítgatják, hogy övé a volt Pápai Állami gazdaság! Vajon miért nem tiltakozik, hiszen a Viktor szerint az összeset a komcsik lopták el. Ja csak azt nem tudja még ma sem a szavazótábora, hogy ő és a famíliája is az. Ebből következően a többi stimmel.
Gyurka80
@Aki Én: Próbáld értelmezni ha nehezen megy többször olvasd el: "Pest Megyei Rendőr-főkapitányság leszögezi: bármely magánút használatáért fizetendő útdíj megfizetésének ellenőrzése, a meg nem fizetés miatti szankcionálás nem a rendőrség jogkör"
Málna
Ezek az ellenzéki politikusok úgy hazudnak, mint a vízfolyás. Tehetik, a híveknek nem erőssége a gondolkodás.
Németh István
Ha a magánútra betérsz ez logikus, különben hazudik ez a moslék! Aki teljesen átment aljasba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.