A szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra új igazgatóját, Balázs Csabát a Fidesz és a KDNP szerint szabálytalanul választották meg. 

Szabálytalanul választották volna meg a szegedi Agóra új igazgatóját? A Fidesz úgy gondolja
Fotó: Wikipedia

Pénteken rendkívüli közgyűlésen kérték a döntés visszavonását, a testület azonban határozatképtelen volt.

Tápai Péter, a Fidesz szegedi közgyűlési frakciójának vezetője azt mondta,

képviselőtársaival azt kezdeményezték, hogy a közgyűlés vonja vissza a közművelődési intézmény vezetői posztjára kiírt pályázatról hozott döntést, és folytasson le új eljárást. Erre megfelelő idő áll rendelkezésre, hiszen a jelenlegi igazgató, Orbán Hedvig megbízatása csak február 15-én jár le.

A politikus kifejtette, álláspontjuk szerint olyan embert nyilvánított a közgyűlés a pályázat győztesévé, aki jogilag már nem volt pályázó.

Haág Zalán (KDNP), a közgyűlés kulturális bizottságának elnöke hangsúlyozta,

Orbán Hedvig megfelelő végzettséggel, hosszú időn át kifogástalan szakmai munkával irányította a Szent-Györgyi Albert Agórát. A közgyűlés tíz éve és öt éve is konszenzussal választott meg az intézmény élére. Decemberben a közgyűlés többsége azonban szakmai gyakorlattal és helyismerettel nem rendelkező embert nevezett ki az immár a város művelődési házait is magában foglaló kulturális intézmény vezetőjévé.

Chovanecz Katalin (Fidesz) azt mondta,

az Agóra új vezetőjének megválasztása hemzseg az eljárásjogi szabálytalanságoktól: a Fidesz vitatja, hogy a posztra megválasztott Balázs Csaba megfelelő végzettséggel rendelkezik, és szakmai gyakorlata is hiányzik, mert a Siklósi Várszínház igazgatójaként előadóművészeti nem pedig közművelődési intézményt vezetett.

Martonosi Éva jegyző a Fidesz-KDNP képviselőinek indítványához fűzött észrevételében kifejtette,

a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatói posztjára kiírt pályázatot a jogszabályi előírások betartásával bírálták el. Balázs Csaba pályázata érvényes volt, őt a szakmai bírálóbizottság időben meghallgatta, és közgyűlés az érvényes pályázatot benyújtók közül választotta ki a posztra.

Forrás: MTI
Címlapkép: wikipedia

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Csak a címre!
.
Ilyen nem lehetne, a fideSS alapítók selejtjei országlása alatt, amely gyülekezetnél a legutóbbi un. kongresszuson egy választék volt, Zorbán vetélkedett Zorbánnal, csak azé, mert
.
----- Orbán Viktor azért fogadta el a bizalmat, mert engedélyt kapott a feleségétől
index.hu/belfold/2021/11/14/fidesz-tisztujito-kongresszus/orban-viktor-azert-fogadta-el-a-bizalmat-mert-engedelyt-kapott-a-felesegetol/
---------------
.
Oszt' az egyeduralkodó megumburdáltatta a 133 bátor fideSS katonaként PARANCSOT teljesíTÖKKEL, a Sándorpalota lakójával, hogy szentesítse a közjogilag érvénytelen országlását:
.
És a fideSS Bt. forgószínpada folytata "áldásos" tevékenységét:
.
---- Felkérte Orbán Viktort kormányalakításra Áder János
www.youtube.com/watch?v=OldKi3E6y8U
------------------
.
Fegyelmezettek, mivel még a középszintet is alig elérők közben nem röhögték el magukat, mivel úgy elkanászodtak, hogy ma már a látszatra sem adva észnélkül futnak a pénzünk, minden után, előtt!
.
Muzik:
.
----- Paudits Béla - Futok a pénzem után
www.youtube.com/watch?v=wvJMGSxhY7g
--------------------
.
Új műSORHOZ már kellene egy új férfi, mert ezek már uncsik, és sok(k)ba kerülnek!

.

.

.

.
ómió
A foximaxija biztos megvan. Ott az a lényeg!
lusta
˝Decemberben a közgyűlés többsége azonban szakmai gyakorlattal és helyismerettel nem rendelkező embert nevezett ki az immár a város művelődési házait is magában foglaló kulturális intézmény vezetőjévé.˝
Világosan látható, hogy nem a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk szekértolója, ezért alkalmatlan.
Azt mondták, szabálytalanul választották meg. Én elhinném, de erről a konkrétumról, miben is merült ki a szabálytalanság, valahogy senki sem fejtette ki a véleményét.
ómió
@Eladott Ország: Közöd? És, amúgy, te félretetted már - Maki efftársad esetére - a háromszoros gázár kifizetéséhez szükséges "tartalékot"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.