Az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár pénteki átadóján magyarázott arról Fekete Péter kultuális államtitkár, hogy mindig leemel valamilyen kulturális javat a polcról és egy másik intézménybe viszi. Emiatt jelenti fel Brenner Koloman jobbikos politikus Feketét, de Prőhle Gergely szerint szó sincs lopásról.

Pénteken, az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár átadóján (amely az Evangélikus Egyházhoz került) beszélt arról Fekete Péter kulturális államtitkár, hogy mindig valamit szokott vinni ilyen rendezvényekre – olvasható a 444 cikkében.

„Megszokhatták már, hogy ha valahova meghívnak, akkor egy másik intézményből, egy másik polcról leemelek valamit és elhozom magammal”.

Feljelenti a Jobbik politikusa a kulturális államtitkárt, aki mindig leemel valamit a polcról

Fotó: YouTube/Magyar Evangélikus Egyház

Az államtitkár ezután elővett egy focilabdát, amelyről elmondta, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) katalogizált eleme, akkor került hozzájuk, amikor Eterházy Péter halála után valaki elvitte a PIM által rendezett Esterházy-megemlékezésre.

„Számmal, múzeumi tárgyként a Petőfi Irodalmi Múzeumba bevételezték ezt a tárgyat... ...én megengedtem magamnak, hogy egy ilyen tárgyat hozzak kulturális kincsként magammal erre az eseményre”

- magyarázta Fekete Péter.

Prőhle Gergely, aki korábban a PIM főigazgatója volt, jelenleg pedig az evangélikus gyűjteményért felelős, ugyancsak beszédet mondott a pénteki eseményen, és reagált is Fekete Péter szavaira ezzel: 

„Ugye volt idő, amikor én a Petőfi Irodalmi Múzeumból sok mindent elhozhattam volna. Nem tettem. Remélem vissza is viszed ezt a labdát, kedves Péter!”

Fekete Péter a 29. perctől mutatja be a labdát, Prőhle Gergely 39:43-től reagál a helyzetre

A hvg.hu cikke szerint Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője az eset nyomán közölte, hogy feljelenti az államtitkárt. Mint Facebook-oldalán írta, mindent elárul az "Orbán-rezsimről", hogy a magyar kultúra jeles napján kell feljelentést tennie folytatólagosan elkövetett lopás miatt Fekete Péter kulturális államtitkár ellen. "Ezek arcátlan módon még a közgyűjteményeinket is meglopják!" – tette hozzá a bejegyzésében Brenner.

Prőhle Gergely szombat este reagált a 444 cikkére, a hvg.hu szerint a következőket írta:

„amikor felfedeztem, hogy Brenner Koloman az avatáson elhangzottak alapján feljelentést tett az államtitkár ellen, rá kellett jönnöm, hogy vagy a rovat (?) neve megtévesztő, vagy az agybaj valóban terjed – ami egy országgyűlési képviselő, az ELTE BTK korábbi dékánhelyettese esetében legalábbis aggasztó, de még inkább nehezen elképzelhető – régi ismeretségünk alapján legalábbis. Szögezzük le: az államtitkár nem lopta el a gesztusként még csak nem is átadott, hanem megmutatott labdát. Még a műtárgyvédelmi szempontoknak is eleget tett, amikor kesztyűt húzott a felmutatáshoz”

Forrás: 444.hu, hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Ráner Brenner - náci geci átvette JAKAB szerepét?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
r2d2
Ráner Brenner - náci geci átvette JAKAB szerepét?!
Németh István
@KisTehen: @Qqberci: @jesz: A kurva anyátok a lopós meg ti a tőle öröklött agybetegségetek okán! seggfejek!
csak úgy....
@KisTehen: fideszéknél,minden második dilis ,miért pont a pisti lógna ki a sorból!? :)
ómió
Pedig, ugye, az ilyen csak bolsevista-nyilasoknak "dukál"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.