Bódás Bianka az Egri Törvényszék megállapítása szerint legalább 49 ajánlás esetében megszegte a jelölési eljárás szabályait, ezzel a választás rendje elleni bűncselekményt követett el.

Az RTL Híradója – és a hírről először cikkező egerinfo.com – nyomán a Telex arról számolt be hétfőn késő este, hogy jogerősen két évre felfüggesztve másfél év börtönbüntetést kapott választás rendje ellen elkövetett bűncselekmény miatt Bódás Bianka, aki 2019-ben független jelöltként indult Egerben a polgármesteri címért.

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy 2019-es egri polgármesterjelölt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A bíróság megállapítása szerint az ajánlóívén olyan aláírások szerepeltek, akiktől a valóságban nem kapott ajánlást. Az Egri Törvényszék megállapítása szerint a jelölt legalább 49 ajánlás tekintetében megszegte a jelölési eljárás szabályait az aláírásgyűjtés közben.

Bódás Bianka végig tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, az RTL Híradójának a következőket nyilatkozta a Telex cikke szerint:

„Civilként Egerben – de talán bárhol a világon – a mindenkori helyi hatalomnak ellenszegülni és azzal szembemenni nem lehet, vagy ha megpróbálja bárki, akkor nagy kockázatot vállal.”

Az RTL Híradójának megszólalt Mirkóczki Ádám jelenlegi egri polgármester is, aki szerint a neveket fideszes jelöltek ajánlóíveiről másolhatták át – ezt azzal indokolta, hogy csak fideszes jelöltek ajánlóíveit foglalták le a nyomozás során. Mirkóczki 2019-ben feljelentést tett a jelölt ellen, mert úgy vélte, hogy a nő kamujelölt. A cikk szerint a Fidesz tagadja, hogy bármi szabálytalanság történt volna az ő részükről. 

Forrás: egerinfo.com, rtl.hu, telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Na...csak nem sikerült egyszer eltalálni a tagsd/cáfol párosból a megfelelőt ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.