Ahogy arról mi is beszámoltunk tegnap, nemrég robbant ki a botrány, hogy Kósa Lajos diplomát és két nyelvvizsgát hazudott magának, miközben egyikkel sem rendelkezik.

Kósa Lajos évekig hazudott és átverte az embereket – megkérdezték szerzett-e már nyelvvizsgát és diplomát
Kép: Facebook/Kósa Lajos

Varga Zoltán, a DK debreceni országgyűlési képviselője, ma online sajtótájékoztatót tartott.

Magyarázatot várunk Kósa Lajostól, szerzett-e diplomát vagy nyelvvizsgát azóta, hogy korábban vastagon átverte a választókat?

— kezdte.

Nemrég robbant ki a botrány, hogy Kósa Lajos diplomát és két nyelvvizsgát hazudott magának, miközben egyikkel sem rendelkezik.

Kósa Lajos két cikluson át egyetemi diplomásként szerepeltette magát az országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ez egyébként ma sincs, ahogy diplomája sem.

— tette hozzá.

A parlamenti honlapról képernyőfotó is készült, amelyen valóban nincsen feltüntetve, hogy Kósa csak abszolutóriumot szerzett, de diplomát nem, az Országgyűlés hivatalos honlapján diplomásként szerepelt, ezt viszont mára megváltoztatták.

Varga egyértelmű kérdést tett fel Kósának:

A DK debreceni országgyűlési képviselőjeként és egyben Kósa Lajos kihívójaként egyértelmű magyarázatot várok Kósa Lajostól, hogy szerzett-e diplomát azóta, hogy korábban átverte a választókat? És ha nyelvvizsgát is szerzett, milyen nyelvből?

Miután Kósa Lajosról kiderült, hogy sem egyetemi diplomája nincs, se középfokú nyelvvizsgái, a nyilvános adatait megváltoztatta az Országgyűlés honlapján. Viszont ezen kívül semmilyen hozadéka nem volt annak, hogy valótlanságokat állított.

Címlapkép: Kósa Lajos/Facebook

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Namely: Az, hogy egyáltalaán kézművesek lehetünk, az talán nem jó, de legalább szerencse. Képzeld, ha a német ""kizsákmányolők"" holnap egy trombitaszóra mégis kivonulnának. No, nem túl messzire, csupán Szlovákiáig, Romániáig, Lengyelországig. Hiszen az mára, a globalizáció révén, nem távolság (Kína, India, Vietnam, stb)
Akkor állnák nyakig a lekvárban és a córesszel elegy munkanélküliségben.
Tehát, nem jó a kisipar, de legalább kenyeret ad és statisztikát javít. Képzeld el, ha a suzukis, opeles, mercis kartársak holnaptól a kiskertjükben vagy a határban kezdenének kapálni. Ők is, mi is éhendöglenénk.
Nem a vezetéssel, a vezetőkkel van a baj. És, bár Te túloldali vagy, de azért egy reális pillanatban mégiscsak átlátod, hogy a 12 év elsősorban a ""mészárosok"" tenyésztésére ment el. Egy pillanatig nem állítom, hogy a baloldal csupa fehérruhás szűzekből állna (bár így lenne), de a két oldal nagyság és rablásrendje nem egy osztály. A szoci lopások (mert voltak) idején messze nem jött még be az a nagygrendű EU-s pénz, aminek egy töredéke most, a kasza suhogása miatt kerül szétosztásra. Amit még tetőz az is, hogy ennek is a zöme HITEL! Majd vissza kell adni--elsősorban már a gyerekeinknek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
És mit mondott?
Mellesleg Bangónét is kérdezzék már meg!
ómió
Szólj Böszme "atyádnak", hogy az övé is "hiányzik"!
nyuggerpasi
Ezen a lényen már annyi a szemét,hogy Polt Péter túlórázni kényszerül az eltüntetéséért.
ila51
megvan már , azért nem állt szóba a riporterekkel , nehogy elszója magát
Lepényleső
...legfeljebb akitől a többiek is szerezték,- telefonos segítséggel?
Namely
@namihami: csak most jutottam idáig, bocs a megkésett válaszért :(
"Az oktatásra pl 12 évük lett volna" nem a 12 év a lényeg, hanem a 2/3! Ezért is az egyik halálos bűnük, hogy nem tettek semmi érdemelegeset az oktatás-kutatás-vállalatok-tőzsde-gazdaság összekötéséért.
"Bocs, de a vezetők és a vezetés nem ugyanaz." erre sajnos nem tudok mit írni, a kultúrpolitika nem rossz szerintem, ilyen "udvari zenészek" engem nem érdekelnek, viszont a hazaszeretetet elég jól előre tudták mozdítani. A filmek, amiket készítettek valóban borzalmasak, és a s*ggnyalókat pártfogolják, ami szégyen.
"Az egykulcsos adónak éppen az a hibája, amiért bevezették."
Az pl nekem is jó, pedig nem vagyok pártkatona. Az a szorgalmat jutalmazza. A takarítónőnek nem kell egyetemet végeznie, félreértettél, ahogyan a kőművesnek sem. De indíthatnak vállalkozást, és ha ott jól, becsületesen dolgoznak, és ezért növekszik a jövedelmük, akkor igazságtalan, ha ezt a szorgalmat büntetik. Fo-ban van 80%-os adókulcs is. Ez szégyen.
"De azért ne tegyünk már egyenlőségjelet a kiflitolvaj és a ""mészáros"" közé. "
De nem is ezt írtam, hanem pl Leisztingert. Azon a szinten. De elviekben egy jogállamban nincs különbség a kifli és más között. Nekem a kettő egyenlő. Hogy miért? Mert ezzel szokták magukat nyugtatni azok, akik "há' mi csak kicsit ügyeskedünk, itt így lehet megélni, stb" és viszik, ami mozdítható, lelkiismeretfurdalás nélkül. Ezért tartunk itt.
"Te vajon minek nevezed azt a pénzt, amit egy orosz vagy kínai bank ad és kamattal kell majd visszafizetni?"
De fent EU-sról beszéltél. :D
"Nem elhanyagolható, hogy az így felvett pénz kamat nagyságrenddel több, mint pl az RU által adott hitel."
Ez most megint EU akart lenni?
"A különbözetet az jellemzi, hogy az orosz/kínai pénz az Orbán család számára kontrollálatlan, az EU pénz pedig (mára) komoly ellenőrzés mellett vehető fel. "
Az EU hitellel 1 baj van: hogy szintén politikai szolgálatot várnak érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.