Egy pécsi kisboltban nemcsak a kormány által kötelezően előírt tábla fogadja a vásárlókat az élelmiszerárstop kapcsán. A Szabad Pécs vette észre, hogy a Kodály Delikáteszben egy másik papírt is kifüggesztettek, amin arra kérik a vásárlókat, hogy ne vegyenek a befagyasztott árú termékekből.

Betelt a pohár, kiakadt a boltos – keményen tette helyre az Orbán-kormányt

De nemcsak a boltban tették ki a papírt, hanem a Facebookon is megosztották az arról készült fotókat.

A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből!

- fogalmaznak a kiírásban.

Emellett a kormány által kötelezően előírt táblát is kiegészítették. Ezen a beszerzési és eladási árak feltüntetésével mutatják be a problémájukat.

Eszerint az üzletben 299 forintért veszik a kristálycukrot, de 261 forintért kell eladniuk. Egy kiló liszt 214 forintba kerül nekik, de az eladási ár 203 forint. Az étolajat 678 forintért veszik és 713 forintért adhatják. A 2,8%-os tejnél csupán egy forint az eltérés, 267 forintért veszik és 268 forintért adhatják el. A csirkemellnél is minimális a különbség:

egy kiló 1593 forint, és 1600 forintért árulhatják.

Az üzlet tulajdonosa a Szabad Pécs megkeresésére elmondta, fel sem merült benne, hogy a kiírás miatt hátrány érheti, és nem fél, mert ő csak az igazságot írta le, abból pedig, reméli, nem származhat baja. Úgy fogalmazot:

tisztességesen tájékoztatta a vevőit arról, hogy mi az igazság, persze, tudja, hogy ez csak egy kérés, senkit nem kötelezhet arra, hogy ne vegyen bizonyos alapvető élelmiszereket három hónapig, csak azért, mert nekik ez ráfizetést jelent.

A lap kérdésére felelve pedig azt is megjegyezte, hogy nekik elsősorban törzsvásárlóik vannak, akik egyébként egyet is értenek velük.

Forrás: Szabad Pécs

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Pegero: Pont ezért tette közzé a beszerzési árakat a boltos! Mert ez a kampányfogás, amit rezsicsökkentésbe csomagol a Fidesz, egyszerűen nagyon brutális, gyomorforgató, bicskanyitogató és undorító! Többe van - vagyis többet fizetünk! - az egész kék táblás kampány, mint amennyit foghat rajta az egyszeri polgár! Mi és a boltosok perkáljuk ki a Fidesz propagandáját!
Ezt csak az elvakult fidesznyikek és az idióták nem látják! Mondjuk, a két halmaz erősen fedi egymást...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...én sem írtam azokat amiket rám akartál fogni csak azt értetted ki abból amit leírtam...na de így megy ez...én is megszoktam hogy soha semmit nem értesz úgy ahogy leírok hanem magadnak úgy alakítod ahogy tetszik...és még te figyelmeztetsz folyton a helyes értésre.
...és hogy megértsd...a szerinted és a szerintem az lehet két ellenkező dolog és mindkettőnk részére a sajátja sziklaszilárd, tehát ezt így kell felfogni.
Namely
Ez a boltos is olyan, mint a nyilas, a feljelentgetők, amikor odaért '44-ben a front. Ameddig nekik nem volt ráfizetés, addig nem érdekelte őket semmi, amint nekik anyagilag nem éri meg, azonnal "szabadságharcos" lett belőlük.
Amíg minden rendben, addig úgy veri át a vevőt, ahogyan csak tudja, most, amikor neki 5 forintot le kellene nyelnie, azonnal ellenállást hirdet(ne). Hogy miért csak hirdet(ne)?
Mert a korábban ezerszer átvert vevő is tudja ezt, és örömmel nyugtázza, hogy a boltos féreg ráfázott. Végre. :)
Csizmás Kond
@Horizont: Köszi, megvolt...mindjárt megyek fröccsözni...
Medvepapa
@Rizikó: Ez az ember??? Nem hiszem. Önös és családi, baráti kóréin kívül mást már szarba se néz. Hülyét csinált a pedagógusokból, az egészségügyiekből, a rendvédelmiekből stb. A baj csupán csak az, hogy ezek hagyták magukat megvezetni.
Rizikó
@Medvepapa: A pedagógusok magukból csináltak hülyét. Az egészségügyisek bérét rendezte. A rendvédelem pedig működiuk, tudtommal.
Medvepapa
Elismerem a pedagógusok megítélésében egyetérthetünk. Az egészségügyben csak az orvosok bére lett rendezve. A rendvédelem létszámhiányban szenved, mert a fizetésük mélyen megalázó. Volna még ágazat ahol rendet rakhatott volna a FIDESZ, 12 évi regnálása alatt. De inkább a saját zsebüket tömték ki, de azt rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.