Egy pécsi kisboltban nemcsak a kormány által kötelezően előírt tábla fogadja a vásárlókat az élelmiszerárstop kapcsán. A Szabad Pécs vette észre, hogy a Kodály Delikáteszben egy másik papírt is kifüggesztettek, amin arra kérik a vásárlókat, hogy ne vegyenek a befagyasztott árú termékekből.

Betelt a pohár, kiakadt a boltos – keményen tette helyre az Orbán-kormányt

De nemcsak a boltban tették ki a papírt, hanem a Facebookon is megosztották az arról készült fotókat.

A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből!

- fogalmaznak a kiírásban.

Emellett a kormány által kötelezően előírt táblát is kiegészítették. Ezen a beszerzési és eladási árak feltüntetésével mutatják be a problémájukat.

Eszerint az üzletben 299 forintért veszik a kristálycukrot, de 261 forintért kell eladniuk. Egy kiló liszt 214 forintba kerül nekik, de az eladási ár 203 forint. Az étolajat 678 forintért veszik és 713 forintért adhatják. A 2,8%-os tejnél csupán egy forint az eltérés, 267 forintért veszik és 268 forintért adhatják el. A csirkemellnél is minimális a különbség:

egy kiló 1593 forint, és 1600 forintért árulhatják.

Az üzlet tulajdonosa a Szabad Pécs megkeresésére elmondta, fel sem merült benne, hogy a kiírás miatt hátrány érheti, és nem fél, mert ő csak az igazságot írta le, abból pedig, reméli, nem származhat baja. Úgy fogalmazot:

tisztességesen tájékoztatta a vevőit arról, hogy mi az igazság, persze, tudja, hogy ez csak egy kérés, senkit nem kötelezhet arra, hogy ne vegyen bizonyos alapvető élelmiszereket három hónapig, csak azért, mert nekik ez ráfizetést jelent.

A lap kérdésére felelve pedig azt is megjegyezte, hogy nekik elsősorban törzsvásárlóik vannak, akik egyébként egyet is értenek velük.

Forrás: Szabad Pécs

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Pegero: Pont ezért tette közzé a beszerzési árakat a boltos! Mert ez a kampányfogás, amit rezsicsökkentésbe csomagol a Fidesz, egyszerűen nagyon brutális, gyomorforgató, bicskanyitogató és undorító! Többe van - vagyis többet fizetünk! - az egész kék táblás kampány, mint amennyit foghat rajta az egyszeri polgár! Mi és a boltosok perkáljuk ki a Fidesz propagandáját!
Ezt csak az elvakult fidesznyikek és az idióták nem látják! Mondjuk, a két halmaz erősen fedi egymást...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Az komoly! Kreatív a bolt tulajdonos :)
justhpeter
Igaza van a boltosnak, ennek ellenére üldözni fogják.
ágimami
Kiváncsi leszek, mikor zárják be a boltot!!!
"Mondj igazat, betörik a fejed!!"
lusta
Ennek csak akkor lenne valami eredménye, ha tömegesen írnák ki. Valahogy a vásárlók tudomására kell juttatni az igazságot. Ez az egész valójában a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk által papíron és szavakban támogatott kisboltokon csapódik le.
Csizmás Kond
Ez egy hülye boltos. Megveszi az árút majd nem akarja eladni hogy ne legyen ráfizetése ?...ilyen marhát...illetve farhát még nem látott a világ.
Emmersson71
@Pegero: Pont ezért tette közzé a beszerzési árakat a boltos! Mert ez a kampányfogás, amit rezsicsökkentésbe csomagol a Fidesz, egyszerűen nagyon brutális, gyomorforgató, bicskanyitogató és undorító! Többe van - vagyis többet fizetünk! - az egész kék táblás kampány, mint amennyit foghat rajta az egyszeri polgár! Mi és a boltosok perkáljuk ki a Fidesz propagandáját!
Ezt csak az elvakult fidesznyikek és az idióták nem látják! Mondjuk, a két halmaz erősen fedi egymást...
Csizmás Kond
Amúgy szerintetek ki hiszi el, hogy ma ebben a nagyon nagy demokráciában valakit is lehetne kötelezni, hogy a megvásárolt árút adja olcsóbban mint amennyiért megvette, bárki is mondaná vagy kötelezné arra nem lenne belőle világbotrány ?...és mivel sokan hiszik hogy lehetséges vajon a brüsszeli léhák miért nem állnak ki a ráfizető boltosokért a civil szervezetek a mittudommilyen jogászok vagy bárki ???
...tehát akkor hogy is van ?
Emmersson71
@Pegero: Semmit, csak én másképpen értelmezem :P
rokker33
@Csizmás Kond: Ja hagyjuk már ez most pont olyan mint a benzinkutaknál az árstop! Veszteséget termel,de senki ne higyje már el hogy tényleg úgy van! Ahol én laktam kis falubanu 340 forintért adta a cukrot a tulajdonos a teszkóba 255 akkor hol vegyem meg ugyan azt a cukrot???50=80 forintos haszonnal adnak el szinte minden terméket akkor hol a veszteség???
Emmersson71
@Pegero: Kicsi lány, ne idegeskedj :) Nem szóltam én be,csak elmondtam, hogy szerintem is "nagyon brutális, gyomorforgató, bicskanyitogató és undorító" a kormány hazug intézkedése ;)
Emmersson71
@Pegero: Na, mesélj..nemváltó műtét volt, vagy simán hermafrodita vagy?! Mert a lelked itt hisztizik, mint egy picsa :D
Emmersson71
@Pegero: Tőlem..röhögj csak:) Közben bizonyára rázkódik az új tököd :P
Csizmás Kond
@rokker33: Minden bolt egy bizonyos százalékkal dolgozik. Az, hogy hol veheti az árút nem nagyon van mindenütt meghatározva, tehát ha ő is a teckóban vásárol és még ráteszi a saját százalékát mert az ugye rá kell tegye hát persze hogy drágább lesz ugyanaz a portéka. Ahhoz hogy egy eladó termelőtől tudjon beszerezni és ez a farhát esetében nagyon fontos mert ugyanis az árat aszerint plafonálták szóval akkor neki a termelővel szerződése kell legyen ami a boltosok 90%-nak nincs hanem innen onnan szerzik be és így jön hogy a végén már nem tudja eladni...és sír hogy dekibactak velem..holott ő az aki addig kibacott mással.
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 17:28
A bírság ötvenezer forinttól több millióig terjedhet.
A fogyasztóvédelem a hagyományos üzletek mellett az élelmiszert értékesítő webshopokban is vizsgálja majd a rögzített árak betartását is február 1-jétől – tájékoztatta az MTI-t az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Azok az üzletek, ahol a kijelölt termékeket drágábban kínálják, vagy ahol a kereskedő nem tartja készleten az előírt mennyiséget, vagy mulasztást követ el a tájékoztatásban, már az első jogsértést sem ússza meg figyelmeztetés nélkül.@Csizmás Kond:
Csizmás Kond
@kulabombaafityiszre: ...de csak akkor ha az illető föltétlen csirkefarháttal akar kereskedni...szóval úgy kell beszerezni, hogy az eladás után legyen nyeresége is vagyis abban az árban és onnan kell venni ahol ez meg tud történni...mert kit érdekel hogy a boltos milyen áron veszi ? Ha az állam meghatározta hogy annál drágábban nem szabad árusítani akkor lehetőséget is adott hogy nyereségesen tudják beszerezni, mert senkit a világon nem lehet arra kényszeríteni, hogy a saját zsebéből tartsa el a vásárlóit...érthető voltam ?...a többi csak nyafogás meg blöff.
kissé felnőttem
na viktor ezt kapd el ha sikerül fingod a kereskedelemhez???Ja az nem lopás az menne? már tovább nem ne aggodj.
Lepényleső
A bán sosem verte sajátjával a csalánt csak a máséval,- miközben el volt foglalva saját ajnározásával?
rokker33
@Csizmás Kond: ja nálunk is a boltban van metrös termék bőven Aro ,Reál de még tesco value is :D az ára valahogy nem egyezik a minőségével sokkal többe kerül meg a 4= 6 órába bejelentett 1 boltost kell kifizetnie a 2 beszállítót meg a rezsit! A nemzeti dohánybolt meg az 1600=2000 forintos cigi az nem veszteséges !!! Mondjuk csak egy két Gyurcsány szavazó hőbörög a többi bolt tulajdonos tud alkalmazkodni és befogják a szájukat!
Rizikó
Tudatos indulat korbácsolás hazudozva, demagóg módon. Ellenzéki, zsoldos firkászok.
Csizmás Kond
@rokker33:...ilyen az üzlet...én valamiért egyiket sem sajnálom...bebizonyosodott hogy ha befuccsol egy a helyébe ötön lépnek...mert bárki bárhogy sír még ma is az üzlet az egyik legjövedelmezőbb foglakozás.
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 18:50
Hajrá szocializmus,mert ott volt fix ár,mint most
Kommunisták vezették az országot,mint most,büntetést ismerték mint most.
Kommunisták seggét nyalod akkor is mint most.
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 19:53
Tulajdonképpen tőled el kellene venni a fizetést,ha nem mégy dolgozni öten mennek helyetted ,mert ilyen az élet.
Csizmás Kond
@kulabombaafityiszre: Képzeld fityiszke nincs fizetésem...és szocializmus meg kommunizmus meg én...szerintem nálad ma szabadnapos az eszed.
Medvepapa
@Rizikó: Téged nem zavar, hogy ez a kormány totál hülyének nézi az embereket, köztük téged is.
Rizikó
@Medvepapa: A magyarok érdekeit szolgálja.
Dr. Proktor
Az nem tünt fel hogy azt is büntetni fogják aki olcsóbban árulja a fix áras termékeket, kényszerből, mint a beszerzési ára?
ágimami
Minden elismerésem a LIDL-nek!! Szerintem más multi is fog hozzájuk csatlakozni!!

index.hu/gazdasag/2022/01/29/elelmiszerarstop-fogyasztoi-arak-hatosagi-ar-arstop-lidl-korlatozas/

@Horizont: Teljes mértékben egyetértek!!!
ómió
Olyan táblát kéne kitennie, hogy "Árstoppolt termékeket csak kimondottan piaci árat követelő, öntudatos efftársak részére szolgálunk ki - kérésüket teljesítve - végtére is első a vevő - csak piaci áron. Más vevők számára a termékek kifogytak"!
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: tegnap, 20:41
Kevered a szezont a faszommal,csak rossz helyen kopogtatsz ,mert nem az ereszmászó szájer vagyok.
Hozzá menj őt bármikor leszophatod.Fogalmakkal nem vagy tisztába csak ugatsz.
Tudom szellemi fogyatékos vagy de azért leírom hátha megérted.Volt szocializmus,ahol a kommunisták
voltak uralmon és még pénz is volt amivel fizetni lehetett.Ez volt a forint amit ma is használ az ország.
A magállapított hatósági áron kötelező volt adni a portékát.Sőt amit a fidernyák kormány akar bevezetni mostanában az szocialista tervgazdálkodás nevet viselte akkor.Abban az időben a hülyék pont olyanok voltak mint te.Tehát ez nem változott.Szivesen.
Csizmás Kond
@Horizont: Akik a kormány érdekeit védik azok tudják mit védnek mert az tiszta és világos, viszont azok akik az új jelölt ilyenolyan igéreteiben hisznek azok inkább ábrándokat kergetnek.
Csizmás Kond
@Horizont: Egy kormánynak nem az a dolga hogy ígérgessen hanem hogy valósítson. Amit megvalósított az magáért beszél.
És miaz hogy hagyjalak békén ?...nem írhatok ide vagy mi ?
Csizmás Kond
@Horizont: Ha megkérhetlek...fejtsd ki légyszíves hogy miképpen hagyjalak békén...
Ugyanis ha zseníroz hogy olyasmit írok ami esetleg neked nem tetszik és nem akarod hallani bedughatod a füled, vagy mint a stucc homokba áshatod a fejed...de tudni kell hogy a stucc egy nagyon buta állat.
Szevasztok
@KisTehen: Mindenütt olcsóbb a fahát (ha már erről kell vitatkozni) mint a kormány által elrendelt felső árstop.
Csizmás Kond
@Horizont: ...igyekszek megérteni...de nem tudom felfogni, hogy hol kartalak én eltéríteni a hitedtől...hacsak azt nem veszed annak hogy véleményt írok...
A célzás meg arra volt hivatott, hogy nem úgy kell megmaradni valamiben, hogy mást nem akarsz meghallgatni...
Csizmás Kond
@Horizont: Most akkor ezt értsem úgy hogy a te sziklasziráld véleményedet halállal járó bűn kiigazítani de neked kötelességed mást a saját utadra téríteni ?
Soha nem mondtam hogy térj ki a meggyőződésedből vagy csak az igaz amit én írok...te itt ismét eltájolódtál...
...és szerintem sem csinálnak mindent jól de eddig sem csinált senki mindent jól és biztos vagyok benne hogy ezután sem fog mindet jól csinálni senki...mert ahány ember van annyi az igazság, de attól még nem fogok oda jutni, hogy ez sem pisis az sem pisis...
Csizmás Kond
@Horizont: ...én sem írtam azokat amiket rám akartál fogni csak azt értetted ki abból amit leírtam...na de így megy ez...én is megszoktam hogy soha semmit nem értesz úgy ahogy leírok hanem magadnak úgy alakítod ahogy tetszik...és még te figyelmeztetsz folyton a helyes értésre.
...és hogy megértsd...a szerinted és a szerintem az lehet két ellenkező dolog és mindkettőnk részére a sajátja sziklaszilárd, tehát ezt így kell felfogni.
Namely
Ez a boltos is olyan, mint a nyilas, a feljelentgetők, amikor odaért '44-ben a front. Ameddig nekik nem volt ráfizetés, addig nem érdekelte őket semmi, amint nekik anyagilag nem éri meg, azonnal "szabadságharcos" lett belőlük.
Amíg minden rendben, addig úgy veri át a vevőt, ahogyan csak tudja, most, amikor neki 5 forintot le kellene nyelnie, azonnal ellenállást hirdet(ne). Hogy miért csak hirdet(ne)?
Mert a korábban ezerszer átvert vevő is tudja ezt, és örömmel nyugtázza, hogy a boltos féreg ráfázott. Végre. :)
Csizmás Kond
@Horizont: Köszi, megvolt...mindjárt megyek fröccsözni...
Medvepapa
@Rizikó: Ez az ember??? Nem hiszem. Önös és családi, baráti kóréin kívül mást már szarba se néz. Hülyét csinált a pedagógusokból, az egészségügyiekből, a rendvédelmiekből stb. A baj csupán csak az, hogy ezek hagyták magukat megvezetni.
Rizikó
@Medvepapa: A pedagógusok magukból csináltak hülyét. Az egészségügyisek bérét rendezte. A rendvédelem pedig működiuk, tudtommal.
Medvepapa
Elismerem a pedagógusok megítélésében egyetérthetünk. Az egészségügyben csak az orvosok bére lett rendezve. A rendvédelem létszámhiányban szenved, mert a fizetésük mélyen megalázó. Volna még ágazat ahol rendet rakhatott volna a FIDESZ, 12 évi regnálása alatt. De inkább a saját zsebüket tömték ki, de azt rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.