A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, mely szerint a lap megsértette a felperes képmáshoz és jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát az említett cikkel – számolt be róla a 444.

Gyomorforgató: kómában fekvő magyar nő képével élt vissza a lakájmédia, migránsozós cikket illusztráltak vele

Az Origónak kétmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie, annak 2018. március 30. óta esedékes kamataival és a perköltséggel együtt.

Azt, hogy valóban egy kómában fekvő magyar lány lopott képével illusztrálta az Origo a nemi erőszakoló francia migránsról szóló cikkét itt tekintheti meg.

Keresetében Kati azzal indokolta a sérelemdíj összegét, hogy a cikk a családjára is súlyosan negatív hatást tett, több ismerősnek, rokonnak magyarázkodni kellett és lelkileg nagyon megviselte az őt ápoló édesanyját is.

Katit a perben Litresits András ügyvéd képviselte. Az elsőfokú ítélet után a New Wave Media Group fellebbezett, a kereset elutasítását kérték, illetve azt, hogy a sérelemdíjat mérsékeljék 100 000 forintra. A Fővárosi Ítélőtábla azonban elutasította a kifogásaikat. Kimondták:

A cikk szerkesztőjének ugyanis tudnia kellett, hogy a cikk szövegében szereplő személy nem a felperes.Nem olyan képet használt fel, amelyet a korábbi cikkhez maga készített a felperes engedélyével, hanem azt a Facebook-oldalról töltötte le.

Hivatásánál fogva pedig arról is tudomással kellett rendelkeznie, hogy a közösségi oldalakon található fényképek nem szabad felhasználásúak, ennek ellenére meg sem kísérelte a felperes előzetes engedélyének beszerzését.

Forrás: 444

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Most járjon a pofája a Dörmögő Dömötörnek vagy a Bayer Zsótinak. Bírósági ítélet hitelesíti a lakájmédia erkölcsi - szellemi szintjét
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@ómió: Analfabeta fakkreten bolsiefftars! Nem tudtad elolvasni, mit kerdeztem??? Az O1G csaladjaban hany ifjukommunista es parttitkar volt? A miniszterek es egyeb allami vezetök között hany van? Münkasör Bencsik efftars? Pinter MSZMP-efftars? Egyebkent pedig Putyin KGB-efftars kinek a haverja? Meg a kinai kommunistak?
ómió
@teuton: Már te is elkaptad a tetves, analfabéta fajkretén bolsiságod másrahazudási szindrómája covidnál is ragályosabb vírusát az efftársaidtól? Erre sincs terápia? Pech! És "haladó módon" még mindig a 30-40 évvel ezelőttben élsz, vagy csak akkorra veszélytelen bárkire is bármit ráhazudnod? A ma kommunistáit - tudod: azokat, akikkel a "szent bolsevik zsoltár" Internacionálétokat szoktad együtt énekelni - sorold, veled együtt, ne a történelmieket! És, hogy Putyin efftársatok kinek a haverja? Valszeg azé, aki a Szemkilövetőhegyen Totó kutyival együtt nyalta fényesre a hátsóját! Mintha ez Böszme efftársatok lett volna! Ugyanaz, aki 2007-ben Kínában, az ottani efftársaitól kisírt nekünk egy budapesti Fudan Egyetemet is!
teuton
@ómió: Hülyebb mar nem leszel efftars!!!
ómió
@teuton: Tükörbe nézve mindig így nyugtatod magadat? Helyes! Fő a nyugalom!
teuton
@ómió: Többre nem futotta 5 forintert? A cikk temajahoz persze nem tudsz szolni, az ugyanis fideszes lopasrol szol, de azert nem fizetnek, ugye efftars?
Sámannus
Retkes koszos zsivány tolvajok repültök hamarosan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.