A La Vanguardia című spanyol lap szerint Orbán Viktor is aláírta azt a közös nyilatkozatot, amiben az EU épp Madridban tanácskozó szélsőjobboldali-populista pártjai Oroszországot teszik felelőssé az ukrán határon kialakult helyzetért – számol be róla a 444.

Orbán aláírta a nyilatkozatot, melyben elítélik az orosz katonai akciókat az ukrán határon

A nyilatkozat melyet a helyi sajtó szerint a tanácskozás minden résztvevője aláírt, kijelenti, hogy Oroszország Európa keleti határán végzett „katonai akciói” „a háború szélére sodortak bennünket”.

A szélsőjobboldali politikusokat vendégül látó spanyol VOX párt szóvivője, Jorge Buxadé sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a nyilatkozatot a tanácskozás összes résztvevője aláírta, és hogy a dokumentum kifejezetten Oroszországot hibáztatja az ukrajnai krízis eszkalációjáért.

Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy a nyilatkozat élesen bírálja az Európai Unió diplomatáinak tehetetlenségét is a külső fenyegetéssel szemben.

A La Vanguardia megjegyzi, hogy a találkozót szervező VOX párt legjelentősebb szövetségesei, azaz Orbán és Morawiecki lengyel miniszterelnök Oroszország megítélésével kapcsolatban ellenkező állásponton vannak, míg a lengyel kormány hónapok óta sürgeti az EU-s és a nyugati államokat, hogy „ébredjenek fel” és kezeljék súlyának megfelelően az orosz fenyegetést, addig

Orbán és a Fidesz Vlagyimir Putyin rendszernek legfőbb támogatója az EU-ban.

Mindezzel együtt azonban úgy tűnik, hogy ha szélsőjobboldali barátai kérik, Orbán még Oroszországot elítélő nyilatkozatokat is hajlandó aláírni, holott gyakran pont az ehhez hasonló nyilatkozatok elfogadását torpedózza meg az EU-ban a magyar kormány Putyin érdekei szerint. 

Forrás: 444.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Medvepapa
De kedden már mindezt feledve, keresztcsontig nyal Putyinnak. Ez a szokásos pávatánca lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@kissé felnőttem: nem izgat a törökök sajátos dolga! Ha különösebben az országunkat érinti, akkor majd reagálni fogok rá! nem kell az embernek mindenbe beleütnie az orrát! @bakcsubakka: az Orbán Viktornak nincs mit letagadnia, meghazudtolnia Önmagát! különben Putyin nem csak azért jó politikus, mert tudja, hogy mit csinál, hanem azt is tudja, mit miért, adott esetben hogyan, csinálja! Kb. kilométerekkel előbbre jár az Eu eszénél, miként Orbán Viktorunk is! AZT tudni kéne > nem attól politikus az adott személy, mert beválasztották a képviselői körbe, stb, ettől még teljesen hülye lehet, hanem attól, hogy nemhogy megpróbál, hanem, hogy TUD GONDOLKOZNI! Tetszik érteni?? A politizáló állampolgárra is ez gaz - bár az információi a polgároknak sokkal szűkebbre mért adottság! NOS!! > Ugye nem személyeskedtem, de lehet így is igaz? pedig sok a hülye körülöttem!?
kissé felnőttem
@Németh István: na majd azt nézd meg hol ébredsz fel szükebbre mért adottság??? persze mert a MÉDIA 99,9 % ban a zsebében van na engem maszlaggal ne etess kerülj nagy ivbe
Eladott Ország
Mint utólag kiderült a híradásokból, az oroszok eiltélése kimaradt. Nos ennyit erről a konzervatív keresztény bandából.
Németh István
@Eladott Ország: ha te a zsidó libernyák, vagy az iszlám,stb. bandába tartozol az engem nem izgat, de a büdös kurva anyádat keresztény bandázd le! Az Orbán meg mit írt alá, vagy sem azt az tudja aki ismeri a szöveget, és azt látta, hogy az Orbán Viktorunk aláírt!! > nem a te dolgod te rakás szerencsétlenség ennek megítélése! @kissé felnőttem: ha te azt hiszed, hogy a média a valós tényekről tájékoztat akkor tévedsz! Mindegyik a saját elkötelezettségű beállítottságát képviseli! Rendre köszönő viszonyban nincs a leírtak az igazsággal, a valósággal! De te is csak kerülj nagy ívben, mert még le talállak hányni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.