A La Vanguardia című spanyol lap szerint Orbán Viktor is aláírta azt a közös nyilatkozatot, amiben az EU épp Madridban tanácskozó szélsőjobboldali-populista pártjai Oroszországot teszik felelőssé az ukrán határon kialakult helyzetért – számol be róla a 444.

Orbán aláírta a nyilatkozatot, melyben elítélik az orosz katonai akciókat az ukrán határon

A nyilatkozat melyet a helyi sajtó szerint a tanácskozás minden résztvevője aláírt, kijelenti, hogy Oroszország Európa keleti határán végzett „katonai akciói” „a háború szélére sodortak bennünket”.

A szélsőjobboldali politikusokat vendégül látó spanyol VOX párt szóvivője, Jorge Buxadé sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a nyilatkozatot a tanácskozás összes résztvevője aláírta, és hogy a dokumentum kifejezetten Oroszországot hibáztatja az ukrajnai krízis eszkalációjáért.

Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy a nyilatkozat élesen bírálja az Európai Unió diplomatáinak tehetetlenségét is a külső fenyegetéssel szemben.

A La Vanguardia megjegyzi, hogy a találkozót szervező VOX párt legjelentősebb szövetségesei, azaz Orbán és Morawiecki lengyel miniszterelnök Oroszország megítélésével kapcsolatban ellenkező állásponton vannak, míg a lengyel kormány hónapok óta sürgeti az EU-s és a nyugati államokat, hogy „ébredjenek fel” és kezeljék súlyának megfelelően az orosz fenyegetést, addig

Orbán és a Fidesz Vlagyimir Putyin rendszernek legfőbb támogatója az EU-ban.

Mindezzel együtt azonban úgy tűnik, hogy ha szélsőjobboldali barátai kérik, Orbán még Oroszországot elítélő nyilatkozatokat is hajlandó aláírni, holott gyakran pont az ehhez hasonló nyilatkozatok elfogadását torpedózza meg az EU-ban a magyar kormány Putyin érdekei szerint. 

Forrás: 444.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Medvepapa
De kedden már mindezt feledve, keresztcsontig nyal Putyinnak. Ez a szokásos pávatánca lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Medvepapa
De kedden már mindezt feledve, keresztcsontig nyal Putyinnak. Ez a szokásos pávatánca lesz.
colibri
Járja a jól betanult pávatáncát a dagi.
Meszy
@KisTehen: Tényleg megnyugtató lenne a tudat, hogy egy köpönyegforgató, kétszínű, hazug patkány a miniszterelnök? Engem nem nyugtat meg.
Meszy
@KisTehen: Személy szerint én sem vagok elragadzatva MZP -től. De akkor már inkább ezerszer ő mint a rohadó narancsosok.
És nyugodtan szarjál be. Hamarosan még össze is fogod szarni magad amikor elkezdik előkaparni a féreg trollokat a kövek alól.
magyar1
Miért ne írta volna alá, nem az őskorban vagyunk már területfoglalásokkal, diplomaták azért vannak, ha Putyin okosabb volna mint fiatal korában akkor inkább magához "édesgetné" Ukrajnát.
RonaGyuri
@RonaGyuri: A valóságérzékelés egyre silányabb

ártunk és qurmányunk propagandistái már alapvető kifejezések szabad értelmezést is lazán veszik

A Párt központi napilapja „Közös brüsszeli irodát nyit a Fidesz és szövetségesei” címmel számol be …. Na itt már jönnek a gondok: „mi is volt (mi akart lenni) ez a madridi paláver?” S hosszú a sor addig, hogy „ez az iroda szándéka a hatalmas eredménye?”!!
Ráadásul a Megvédeni Európát címmel rendezett tanácskozásról azt írja, hogy „együttműködésre teremt lehetőséget az Európai Parlamentben (EP) a jobboldali pártok között, amelyek jelenleg három különböző frakcióhoz tartoznak, vagy függetlenek, de összehangolnák politikáikat”.
Nos a dolog úgy áll, hogy szó sincs arról, hogy ezek lennének a jobboldali pártok, mert ezek egyértelműen szélső-jobbosok, sőt Orbánnal az élen inkább extrém jobbosok. Hasonlóképp kevés kötök van a konzervatívizmushoz, mert sokkal inkább populisták.
Ami a legjobban képviseli a szerző bornírt hazug voltát: „A Fidesz tavaly márciusban hagyta el az egyre inkább balra tolódó Európai Néppártot, így magától értetődő, hogy érdekei hatékonyabb érvényesítése miatt új pártcsaládot keres az EP-ben.”.
Bár az igazat megvallva az sem semmi, hogy: „további erők is csatlakozhatnak az Európai Néppárt tagjai közül, lévén szoros kapcsolatot ápol a Fidesszel például a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Szlovén Demokrata Párt”! =))
Gazella
A szék két lába közé esettt...ursula igért valamit a zsirhájnak...rzek az EU-n belül is zsarolják egymást.
Málna
@Medvepapa: Tehát ha aláírja, akkor nyal Putyinnak, ha nem, akkor nyalni fog...Ha van sapka...
kissé felnőttem
Simán azért tette mert különben kilógott volna a sorból , pedig épp hogy befogadták amikor ki akarták a pártcsaládjából paterolni arról is lelhető ám őkelme is kiket hogyan fenyegetett akár a pulyka kakas. nem egy szentéletü papneveldés, csak egy ál kereszténységi nimbuszt akart maga köré hogy milyen JÓTÉT lélek ő a népe pénzéből ??? sajátja abból: 1 forint 20 fillér ( ami ma már régóta NINCS )
Németh István
De a sajtó azt már nem közölte le, hogy elsődlegesen elítélte azt az ukrán -usa igyekezetet amelynek hatására Oroszországnak a védelmi bázisát ki kellet építeni! Tökéletesen igaza van az Orbán Viktornak >> valójában azt kell megszüntetni, az Orosz védelmi rendszer megszüntetése érdekében, hogy az usa-ukrán katonai fenyegetettséget leépítsék!
Nagyon félremagyarázzák a helyzetet! EMLÉKEZZÜNK CSAK >> II. világháború >hitler a békeszerződés ellenére megtámadja a Szovjet-Uniót! AKKOR még UKRAJNA a Szovjet birodalom része volt! Sztálin ebben a pillanatban részben vert helyzetben HONVÉDŐ HÁBORÚT HIRDETETT. A felkészülésre idő kellett - majd elindult a Szovjet ellentámadás a föderatív nemzetiségek HONVÉDELMI együttműködésével! >> a helyzet most ugyan az (lenne) az ukrán CSAKHOGY az OROSZ föld az orosz népé, hiába szemétkedik az usa, az Ukránok aljas uszításával egy háborús helyzet kialakítására >> ami neki nem fájna, mert a katonáit leszarja, az USA meg távol van az Oroszoktól, a légvédelmében bízva nincs be-trotyizva >> azonban az OROSZ föld köré épített usa katonai objektumok támadó fellépése zavart kelthet a térségben!
Mi több potenciális háborús helyzetet >> ezért kell kiugrani a nato-ból; felszámolni a harci bázissá semmi pillanat alatt kialakítható jelenlegi objektumokat!
A politikai hírközlést meg fennartásokkal kell fogadni amit egyes és aljas újságírók megfogalmaznak az rendre köszönő viszonyba nincs a valóssággal!
Németh István
Azt azért még hozzá kell tennem, hogy egymás hülyézésével nem sokra megyünk, csupán azt lehet elérni, hogy kialakul egy agresszív, a lényeget elkerülő, de alapjában véve egy gyűlölet keltő megnyilvánulás -sorozat, amelynek az eredeti témához semmi köze! Ilyen elemek írogatnak, és szemétkednek folyamatosan!!!
Béla333
A pávatáncos gerinctelen hazudozásait látjuk. Takarodjon el a közéletből ez a nemzet szégyene, hazaáruló mocsok!
ómió
Csak nem, mert a tárgyalásos megoldás mellett állunk!?
Németh István
@fideszes gyökér: Sajnos a sallert te kapod pajti! Ugyan is az, ha egy adott ország a határain belül felkészül egy sajátos (erőszakos behatolás) helyzetére >>> az helyénvaló! Te is felkészülsz a nem kívánatos idegenek bejutására a lakásodba! nem becsukod, majd be is zárod az ajtódat, stb! Miről beszélsz macskajancsi! JA!!! ha a történelem dolgait nézed>> kapj magadhoz, mert ezt tanították, csak nem ilyen igazoltan pontosan! (ugye a hitleri aljasságot is tanultad megköttetett szerződés, aztán másnap megindulta hadi gépezet a Szovjet hatalom ellen ami nem politikai taktika volt, tökfejkém hanem egy föderatív nemzetség területének - szuverenitásának - megsértése!
Különben pont erről beszéltem!! Ha valakik hülyék és szemetek akkor az adott ismérv íróját alázni kívánják az helyett, hogy tényeket írnának - erre csak egy válasz lehet > az agresszív véleményre >> agresszív válasz! Úgy hogy @fideszes gyökér: menj a pécs...a városrészbe!
Eladott Ország
Kutyából nem lesz szalonna. A cigány, az cigány!
namihami
Ezért kellett felvenni a Putyinnak a gyors kapcsolatot.
És, a lóláb (ménes) okán, kapott egy látszatengedélyt. Sokba lesz ez még nekÜNk!
Németh István
@Eladott Ország: te meg egy szemét szar tróger vagy! Igen valóban a tárgyalásos megoldás mellett kell kitartani! @ómió: Csakhogy a passzív és nyilvánvaló usa és Eu. elsődleges érdekeltség okán a befolyásuk alatt álló Ukránok > akik összekülönböztek az uszítások miatt a volt "gazda" nagy szovjet hatalom utód nemzetével az Oroszokkal >> most szívnak, mert elkötelezettekké váltak az usa hülye elnökének, hülye fia érdekeltségei okán is, stb.! Szar a helyzet ám nem reménytelen, ugyanis az orosz haditechnika ma veri az usa adottságait! Erről Putyin nem beszél, mert tudja, hogy ezzel tisztában vannak az usa-ék is - a nagyon is versenyképes felderítési tevékenységek okán!
Ja az @Eladott Ország: nagyon ocsmány figura> van és lehet a bantú niggerek közt is értelmesebb ember mint ö maga aki aljasul minősít!
Eladott Ország
@Németh István: A fidesz a szellemi létminimum alatt élők pártja.
lusta
@fideszes gyökér: Igen ám, de a nyilatkozatból pont az orosz katonai akció elítélése maradt ki.
namihami
@Eladott Ország: Puff neki, ezt megkaptad! És nem is akárkitől! Pityunk beküldött a sarokba!
Ennél már csak durbinktól lehetne rosszabb!
Eladott Ország
@namihami: Úgy vélem, hogy Németh ingyen ilyen hülye és ez már orvosi eset. A fidesz nem párt hanem szekta, kiegészítés még szükséges.
kereső
@sgl: Készült ilyen nyilatkozat, csak orbán legnyagyobb örömére hű harcostársa a francia nyilas barbi megfúrta(ami érthető kell putyin pénzügyi támogatása az elnökválasztásra), és éppen az maradt ki a nyilatkozatból- az orosz katonai akció elitélése.Na miről tárgyalt tegnap Le Pen és orbán???
Németh István
@Medvepapa: igazából ne valószínű, hogy tudsz gondolkozni! Az Orosz nemzet a mérleg egyik serpenyője a másik az usa >>NEM nemzet hanem hatalomra szert tenni kívánó maffia közösség! Kutya kötelessége a MI ORBÁN VIKTORUNKNAK ügyesen taktikáznia és ezt is fogja megtenni! A nyalást hagyjuk a gyurcsány félékre! A nato kontra ensz csapatok aljasságára apellálni kell mert ugye van tapasztalatunk '56-ból! @Eladott Ország: továbbra is ritka hülye vagy! @kereső: az Orosz katonai akció a határokon belül van, tehát ha te becsukod az ajtót és összetörsz néhány tányért, vagy feketére fested a falat, stb. a szomszédoknak semmi köze hozzá! Ez történik az oroszoknál most >> tehát az ellenséges és támadni akaró usa kémszervezetének jó működését igazolja az Eu. de a világ nemzeteinek szándékos felhergelési szándéka! Ez is olyan mint az állatkertbe a rácson túli oroszlánt csak a rács másik feléről merik zrikálni! @lusta: te tényleg lusti vagy még olvasni is nemcsak gondolkozni! Különben tedd meg a szokásod ellenére!
kissé felnőttem
aztán nem is volt nyilatkozat? ja hát igen @Németh István: akkor majd olvasd el mit tesz a török elnök éppen kivel kereskedik kiket és hol támogat? tatárokat pld ami nem tetszik pld majd elolvasodÍ? azán szélesebbről lesz irt vagy akár magán véleményed pedig nató tag bár éppen duzzógó
Németh István
@kissé felnőttem: nem izgat a törökök sajátos dolga! Ha különösebben az országunkat érinti, akkor majd reagálni fogok rá! nem kell az embernek mindenbe beleütnie az orrát! @bakcsubakka: az Orbán Viktornak nincs mit letagadnia, meghazudtolnia Önmagát! különben Putyin nem csak azért jó politikus, mert tudja, hogy mit csinál, hanem azt is tudja, mit miért, adott esetben hogyan, csinálja! Kb. kilométerekkel előbbre jár az Eu eszénél, miként Orbán Viktorunk is! AZT tudni kéne > nem attól politikus az adott személy, mert beválasztották a képviselői körbe, stb, ettől még teljesen hülye lehet, hanem attól, hogy nemhogy megpróbál, hanem, hogy TUD GONDOLKOZNI! Tetszik érteni?? A politizáló állampolgárra is ez gaz - bár az információi a polgároknak sokkal szűkebbre mért adottság! NOS!! > Ugye nem személyeskedtem, de lehet így is igaz? pedig sok a hülye körülöttem!?
kissé felnőttem
@Németh István: na majd azt nézd meg hol ébredsz fel szükebbre mért adottság??? persze mert a MÉDIA 99,9 % ban a zsebében van na engem maszlaggal ne etess kerülj nagy ivbe
Eladott Ország
Mint utólag kiderült a híradásokból, az oroszok eiltélése kimaradt. Nos ennyit erről a konzervatív keresztény bandából.
Németh István
@Eladott Ország: ha te a zsidó libernyák, vagy az iszlám,stb. bandába tartozol az engem nem izgat, de a büdös kurva anyádat keresztény bandázd le! Az Orbán meg mit írt alá, vagy sem azt az tudja aki ismeri a szöveget, és azt látta, hogy az Orbán Viktorunk aláírt!! > nem a te dolgod te rakás szerencsétlenség ennek megítélése! @kissé felnőttem: ha te azt hiszed, hogy a média a valós tényekről tájékoztat akkor tévedsz! Mindegyik a saját elkötelezettségű beállítottságát képviseli! Rendre köszönő viszonyban nincs a leírtak az igazsággal, a valósággal! De te is csak kerülj nagy ívben, mert még le talállak hányni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.