Több százmilliárd forintos veszteséggel zárta az elmúlt évet a Magyar Nemzeti Bank (MNB), derült ki Matolcsy György jegybankelnök egyik cikkéből.

Veszteséges lett az MNB – Matolcsy elvesztette a kontrollt?
Kép: YouTube

A Magyar Nemzetben közzétett írás egyik mondata szó szerint így szól:

az MNB korábbi nyereségét a sikeres válságkezelés jegybanki költségei, valamint a megugró infláció miatt emelkedő jegybanki kamatok együtt veszteségbe fordítják, ami évi több százmilliárd forinttal is növelheti a költségvetés kiadásait.

Az Mfor.hu kiemelte, hogy Matolcsy György vezetése alatt, 2013 óta az MNB minden évet nyereséggel zárt. Ráadásul a profit 2019-ben és 2020-ban is kimagasló volt: 254 milliárd, illetve 255 milliárd forint. Az 1998-től eltelt huszonhárom évben is csak hatszor lett veszteséges a jegybank.

2021 nehéz év volt. 2022 sem lesz könnyebb, különösen az első fele. A kormány lépése megerősít minket abban, hogy a leghatározottabban lépjünk fel az infláció letörése és a pénzügyi stabilitásunk megőrzése érdekében

– mondta egy év végi interjúban Matolcsy György.

Előrejelzése szerint 2022-ben is 5 százalék körül lesz az infláció. 

Forrás: mfor 
Címlapkép: YouTube

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Ne mán! Az nem lehet! A múlt héten még nagyösszegű drága festmény vásárlásról szóltak a hírek! Vagy mégis? A fideszes pártkatona MNB elnök 19, kormányfő cimbije 1 híjján 20? Még a minuszból is költik az adófizetők pénzét? ...büntetlenül??? Azért ez nem járja! Én tudom, hogy nagy a család..., de egyszer csak elszámoltatja őket valaki...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@silber13: Ezt, bolsiék fajkreténje, a saját röffenetedet (17:29) olvasva magadtól kérdezd meg!
telegdilaci
@ómió: Belevágtak a lecsóba ezek úgy lerendezték az Országot a hozzánem értésükkel, hogy 100-év múlva sem állunk lábra egy tönkretett kifosztott,Országot hagyunk örökségül a gyerekeinknek unokáinknak!
ómió
@kereső: D-209-es efftársad szétosztotta, amit a megelőző Orbán kormány még a kasszában hagyott!? Aszta! Ez, ám, a "leisztung"! De, ugye, ezt még be se fejezte, amikor minden hitelfelvételi lehetőséget eltörölt, kivéve a devizahitelt? Nyomorba is rántott vele párszázezer embert, de még cégeket is! "Dicsőség" őnéki! Te meg még 700 km autópályát is hazudsz neki? Pedig az nem kormány-építkezés volt, hanem "PPP" (parttalan pénzpocsékolás) konstrukció! A "pivát partnerek" építették, duplaáron, amibe az állam is beszállt, nehogy ez is beszámítson a rohamosan növekvő államadósságba! A "svűjci" indexálás alkalmazását meg már Böszme efftársad lehetetlenné tette a "kivívott" államcsődjével, az elvett 13. havi nyugdíjjal (a 2008-tól nyugdíjazottaktól ezt kétszer is lenyultátok) meg le is nullázta! "Szociális alapú rezsicsökkentés"? Ó, igen! Ez volt az, amikor az efftársak "jól megmondták", hogy ki is az a szegény! A többi meg kifizette azoknak a "rezsicsökkentését" is! Efftársi "vivát"! A manyup? Azt meg kiloptátok az állami nyugdíjkasszából efftársi magánkasszákba és, mivel ezek nyugdíjat nem fizettek, az államnak meg nem volt miből, így kénytelen volt még a nyugdíjfizetést is államkölcsönből fizetni! Hadd nőjjön az államadósság még tovább! "Vivát"! Miért nem folytatod még a hazudozást, Böszmecsicska!? Csak nem kifogyott a hazugságmuníciód? Én is mondtam már, ha rühelled a tetübolsiságotokat, nem tehetek róla: ez a nevetek! Máig is a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat harsogjátok, még, ha ezt is rühellenéd is!
ómió
@telegdilaci: Jól látod! Az efftársak egyébhez se értenek, csak az ország tönkrevágásához! Már Kun Béla efftársuk óta és lankadatlanul!
kereső
@ómió: Unlak.Semmi tény, csak a bolsizás, meg az efftárs. Meg a fideSS hazugságok.Ennyi(ke).
ómió
@kereső: Fentebb (12:30), ott vannak a tényeid, zakkant efftárs! Túl nagy dózis értelmezésgátlót kaptál be? Úgy az efftársi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.