Az ipari termelői árak együttesen 13,5 százalékkal magasabbak voltak, mint az előző évben – jelentette hétfőn a központi Statisztikai Hivatal.

KSH: 22,3 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak decemberben

Fotó: pixabay.com

Tavaly decemberben a belföldi értékesítés árai 31,4 százalékkal, az exportértékesítés árai 17,6 százalékkal emelkedtek, az ipari termelői árak átlagosan 22,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. 2021-ben a belföldi értékesítési árak 17,0, az exportértékesítési árak 11,8 százalékkal magasabbak voltak, mint az előző évben

Az áremelkedés ütemét elsősorban a nyers-, az alap- és az üzemanyagok drágulása befolyásolta.

Forrás: atv.hu

Fotó: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Ez megint olyan KSH-s közlés. Nem igaz, hogy minden termelő, átlagosan 13, az egy decemberben meg 31 százalékkal tudta megemelni a termelői árait ! Lehettek ilyen elképzelések, de ilyen nagyságú emelés nem volt, az biztos ! Biztos, hpgy átalagosan nem volt, nem lehetett ! Akármekkora szórás mellett sem ! A túlárazást meg felügyelje ez a botránykormány, azért tartják - elvileg !
Al X
Talán, ha a FIDESZ nyer a választáson, akkor rájuk szárad az ország gazdasági összeomlása. Ha utána is maradnak Orbán-hívők, akkor nem értek semmit a világ működéséből. Ha az ellenzék nyer, akkor a "hívek" majd őket okolják, hogy ők vitték csődbe az országot.
Néro
Meg az élelmiszer árak. A Nemzethy Nagy Magyar Csoda , hogy az infláció meg 5 százalék.
Bár értemén méééé. A befagyasztott csirkefar hátra , leverte .
Oszt' aki ezt nem érti az nem Nemzethy Fityma hanem hazaáruló.
tudode
Így jár az az ország, amely egy PIDOS PACSIS PACÁKRA bizza az ország, és akassza kulcsát:
.
---- A Story 2009-es konzervsztorikkal adta el Orbán Viktort és a feleségét
444.hu/2015/04/23/a-story-2009-es-konzervsztorikkal-adta-el-orban-viktort-es-a-feleseget
.
(...) """Fiatalon hátizsákkal csavarogták be Nyugat-Európát. „Alig volt pénzük, olcsó helyeken, állomáson, néha árokparton töltve az éjszakát, minden fillért alaposan beosztva, konzerveken élve jártak városról városra.” Amikor Párizsban jártak, Orbán Itt a piros, hol a piros?-on eljátszotta a vésztartalék 500 frankjukat. De ami Lévai szerint ezután történt, az még keményebb: Letörten baktattak, Lévai pedig csak őrlődött belül, hogyan lehet valaki ilyen felelőtlen. Torkára fagyott a szó. Szótlanul mentek egymás mellett. Pár perc néma séta után Orbán hirtelen megállt, és azt mondta: „Most meg mit kiabálsz velem?” Nem is csoda, hogy úgy elkezdtek nevetni, alig bírták abbahagyni.(...)
Story, 2009. ősz""" (...)
---------------------
.
Oszt' kibulizta akassza kulcsát, azzal, hogy
.
---- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
((...)""" Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.""" (...)
-----------------
.
Mindezt azok után, hogy 2006-ban megcsinálta a Kossuth téren a műBALHÉJÁT, 2008-ban a fideSS alapítók szülinapját azon röhögtek, hogy
.
---- Orbán nevetve: Nincs is kormány
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
.
"""" Kósa Lajos, Stumpf István, Bayer Zsolt vidáman értékelte az MSZP pártértekezletén történteket a Fidesz 20. születésnapján. Orbán nem követte Gyurcsány beszédét, és szerinte hithű szocialista már csak kevés akad, és ők sem az MSZP-ben vannak már.""""
--------------
.
Krimibe illő amit fabriKÁZOTT saját hazájából, kecskére káposztát bízva!
ómió
Ez megint "alulról súrolja" a Bokros efftárs idején tapasztaltakat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.