Bővítjük a gázszállításokat, megvédjük a rezsicsökkentést írta ma a Facebookra Orbán Viktor miniszterelnök. 

"Az orosz gáz nem farhát" – nekiestek Orbánnak, hatalmas a felháborodás
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Ahogy arról mi is beszámoltunk, ma tárgyalt Putyinnal Moszkvában, és kiderült az is, hogy ötödannyiért kapja most a gázt Magyarország, mint a piaci ár. Ám, ennek nem árt egy kicsit jobban utánajárni, hogy valóban megnézzük mennyi az annyi ami az energia árakat érinti. 

Ez elsőre meghökkentőnek hangzik, de döntő részben nem extra orosz árkedvezménnyel függ össze, hanem azzal, hogy a piaci árak az öt-hétszeresére emelkedtek az egy évvel korábbinak. A Portfolió szerint ezek pár hónapos időbeli késleltetéssel szűrődnek be a tényleges beszerzési költségbe az, ami előtte a holland tőzsdei árral történt.

Most a tőzsde ingadozik, és a 75-80 euró/MWh körül ingadozó tőzsdei gázár mellett tényleg lehetséges, hogy ennek ötöde körül kapja még a gázt Magyarország, de a piaci árak elszállása be fog szűrődni ide is, hiszen a tőzsdei folyamatokat nem lehet még reálisan megjósolni. 

Ebből következik az, ha  a tőzsdei ár esik, hogy mi magyarok jóval többet fogunk fizetni a piaci árnál.

Ám a kép alatt a kormányközeli szereplők megpróbálják hatalmas csodaként beállítani azt, hogy voltaképpen dupla áron adja itthon az 1/5 áron beszerzett gázt.

Magyarország a piaci ár töredékéért kap gázt az oroszoktól, míg Európa más részein ellátási gondok lehetnek. Ismét Magyarország nyert, miközben a baloldal siránkozik! A kutya ugat, a karaván halad. Hajrá, magyarok!

- írta Deák Dániel.

Orbán úr a magyarok őr angyala! Isten áldja és a Fideszt.

- fűzte hozzá egy rajongója.

Ám többen is voltak, akik nem voltak ennyire együttérzek, és komolyan felelősségre vonták Orbánt, hogy ezek után, hogyan fog a Kárpátalján élő magyarok szemébe nézni. 

Ugyanannyi konvektorral fűtök őrlángon mint 10 évvel ezelőtt és ketszer annyit fizetek!!!! Ez tényleg rezsicsökkentés.

- írta neki egy másik kommentelő. 

Az orosz gáz nem farhát, nem lehet befagyasztani. Hogy is van az, hogy a Hollandok többször annyit keresnek mint a magyarok, és alig pár százalékkal fizetnek többet?

- fakadt ki egy másik.

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem tudom, ki mennyit fogyaszt évente. Én kevesebbet, mint régen, lecseréltem a gázboylert, új nyílászárók lettek, és egy fillérrel sem fizetek kevesebbet! Ugyanis évi 1200 m3 kedvezményes volt! Emlékszik még valaki, amikor a világpiacon elég hosszú ideig olcsó volt a gáz, akkor, ha jól emlékszem egy MET nevű társaság keresett milliárdokat a fene nagy rezsicsökkentésen! Én elhiszem, hogy egy fűtött úszómedencés több szintes villa tulajdonosa jól járt a rezsicsökkentéssel. De ne tessék legalább ostobának tartani mindenkit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Gyurka80: Jó, ebbe az is közrejátszik, hogy ki lettek cserélve a nyílászárók, és miután egyedül maradtam, ott takarékoskodok, ahol tudok! Pl. a fűtésen. 22 fok bőven elég.
Gyurka80
@Nessy: Egységnyi árába NEM játszik közre semmi, matek nem az erősséged, ezért tudnak a libbantak hülyiteni.
Nessy
@Gyurka80: nem tudom emlékszel e anno, 2010 előtt az 1200 m3/ év kedvezményes gázra? Miután a fogyasztás akkor még boylerrel, régi ablakkal 1350 m3/év környékén alakult, nem volt magas a gázszámlám.Most ilyen kedvezmény nem létezik! Én a régi számla és a mai éves számla fogyasztott m3 - Ft számokat hasonlítom össze. De ezen nem érdemes polemizálni. A számlát ki kell fizetni és passz!
Gyurka80
@Nessy: Csak mondod a magadét. értetlen vagy.EGYSÉGNYIT hasonlíts .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.