Bővítjük a gázszállításokat, megvédjük a rezsicsökkentést írta ma a Facebookra Orbán Viktor miniszterelnök. 

"Az orosz gáz nem farhát" – nekiestek Orbánnak, hatalmas a felháborodás
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Ahogy arról mi is beszámoltunk, ma tárgyalt Putyinnal Moszkvában, és kiderült az is, hogy ötödannyiért kapja most a gázt Magyarország, mint a piaci ár. Ám, ennek nem árt egy kicsit jobban utánajárni, hogy valóban megnézzük mennyi az annyi ami az energia árakat érinti. 

Ez elsőre meghökkentőnek hangzik, de döntő részben nem extra orosz árkedvezménnyel függ össze, hanem azzal, hogy a piaci árak az öt-hétszeresére emelkedtek az egy évvel korábbinak. A Portfolió szerint ezek pár hónapos időbeli késleltetéssel szűrődnek be a tényleges beszerzési költségbe az, ami előtte a holland tőzsdei árral történt.

Most a tőzsde ingadozik, és a 75-80 euró/MWh körül ingadozó tőzsdei gázár mellett tényleg lehetséges, hogy ennek ötöde körül kapja még a gázt Magyarország, de a piaci árak elszállása be fog szűrődni ide is, hiszen a tőzsdei folyamatokat nem lehet még reálisan megjósolni. 

Ebből következik az, ha  a tőzsdei ár esik, hogy mi magyarok jóval többet fogunk fizetni a piaci árnál.

Ám a kép alatt a kormányközeli szereplők megpróbálják hatalmas csodaként beállítani azt, hogy voltaképpen dupla áron adja itthon az 1/5 áron beszerzett gázt.

Magyarország a piaci ár töredékéért kap gázt az oroszoktól, míg Európa más részein ellátási gondok lehetnek. Ismét Magyarország nyert, miközben a baloldal siránkozik! A kutya ugat, a karaván halad. Hajrá, magyarok!

- írta Deák Dániel.

Orbán úr a magyarok őr angyala! Isten áldja és a Fideszt.

- fűzte hozzá egy rajongója.

Ám többen is voltak, akik nem voltak ennyire együttérzek, és komolyan felelősségre vonták Orbánt, hogy ezek után, hogyan fog a Kárpátalján élő magyarok szemébe nézni. 

Ugyanannyi konvektorral fűtök őrlángon mint 10 évvel ezelőtt és ketszer annyit fizetek!!!! Ez tényleg rezsicsökkentés.

- írta neki egy másik kommentelő. 

Az orosz gáz nem farhát, nem lehet befagyasztani. Hogy is van az, hogy a Hollandok többször annyit keresnek mint a magyarok, és alig pár százalékkal fizetnek többet?

- fakadt ki egy másik.

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem tudom, ki mennyit fogyaszt évente. Én kevesebbet, mint régen, lecseréltem a gázboylert, új nyílászárók lettek, és egy fillérrel sem fizetek kevesebbet! Ugyanis évi 1200 m3 kedvezményes volt! Emlékszik még valaki, amikor a világpiacon elég hosszú ideig olcsó volt a gáz, akkor, ha jól emlékszem egy MET nevű társaság keresett milliárdokat a fene nagy rezsicsökkentésen! Én elhiszem, hogy egy fűtött úszómedencés több szintes villa tulajdonosa jól járt a rezsicsökkentéssel. De ne tessék legalább ostobának tartani mindenkit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Az olcsóbb gáz (o)rossz!
Követeljük a világpiaci árakat!
Összefogást!
Csak felfelé! (az árakkal?) :)
Rizikó
Ezt a demagóg hazudozást és uszítást, amit a magyargyűlölő libsi firkászok összehánynak!
Na a Propi is az, aminek látszik, hogy ilyen szemetet hoz le. Nem hánytátok még le magatokat a szerkesztésben?
Baker
@Rizikó: a hányás már a Bayer cikk után megtörtént :)
Nessy
Nem tudom, ki mennyit fogyaszt évente. Én kevesebbet, mint régen, lecseréltem a gázboylert, új nyílászárók lettek, és egy fillérrel sem fizetek kevesebbet! Ugyanis évi 1200 m3 kedvezményes volt! Emlékszik még valaki, amikor a világpiacon elég hosszú ideig olcsó volt a gáz, akkor, ha jól emlékszem egy MET nevű társaság keresett milliárdokat a fene nagy rezsicsökkentésen! Én elhiszem, hogy egy fűtött úszómedencés több szintes villa tulajdonosa jól járt a rezsicsökkentéssel. De ne tessék legalább ostobának tartani mindenkit!
Kapanyél
Látta valaki a Putyin-Orbán sajtótájékoztatót? A végén egy gyere vége legyintés után úgy otthagyták Orbánt, mint eb a szaharát... Olyan megalázónak tűnt, vagy csak nekem?
human
Putyin az Orbáni átoktól fél ennyire, vagy nem bízik a Szputnyik hatékonyságában?
human
Ha titkosítva van a szerződés, akkor honnan tudjuk mennyire is jártunk jól?
verőce21
Lipsik lehet ezerrel ajvékolni, a gázt Magyarország 5x kevesebbért kapja az akut áraktól és a szerződés 2036-ig érvényes...! :)
teuton
@verőce21: Hülyegyerek! A szerzödes valoban hosszutavra szol, de az ar nem!!! Pont erröl van szo, a kesleltetett arrol! Tehat ha az ar kesöbb esni fog, akkor a piaci arnal többet kell erte fizetni, mert a szerzödött ar idöbeli eöltolassal jelentkezik!´Egyebkent oedig a kormany masik nagy parasztvakitasa az energiaarak összehasonlitgatasa a nyugatival. DE!!! Nem csak az arakat, henem a bereket is össze kell hasonlitanni! Azonkivül nem csak a gazarat, hanem pl. a kenyeret, etolajet, stb. is! Na akkor hogyan nez ki a keplet? 1 orai minimalberböl most Nemetorszagban közel 3 kilo disznocombot lehet venni pörköltnek. A napraforgooaljbol több, mint 8 litert! Magyarorszagon mennyit??? Ja, hasonlitsuk az energiaarakat: egy 2 szobas lakasra a villany+gaz 1,5 napi fizetesbe kerül. Magyarorszagon???
verőce21
@teuton: Mi ez a zagyvalék?
butavagy Hülyegyerek...!
teuton
@verőce21: Analfabeta hülyegyerek! Tanulj meg magyarul, aztan meg olvasni es ertelmezni! Vagy egy 8eves majd felolvassa es elmagyarazza neked.,,,
magyar1
Azt kellett volna kinyírni valaha aki a tőzsdét kitalálta anno. De az oroszokkal mindig is jó viszony volt, és reméljük lesz is. De ma már lehet építeni a napenergiára is, A rezsicsökkentés addig rizsa amíg mindenki nek egyenlő fogyasztás szerint. Úszómedence és stadionfűtés meg a között óriási a különbség, hogy egy gyerek megfagy-e a szobában.
justhpeter
Magyarországon a rezsicsökkentés 12 éve hit kérdése. Aki hisz Orbánnak az elhiszi, én azt sem hiszem el, amikor kérdez.
Macskaszem
Értem én, hogy ötöd áron veszi Magyarország a gázt, de akkor nekünk mért nem ötöd áron adja? Alig kerül kevesebbe mint a nyugati országokban.
szaboria1
Most vettem a fáradtságot és elővettem a 2012 évi gázfogyasztásom havi 90m3 volt azóta 2 éve lecseréltem a konvektorokat és mily érdekes mégis több gázt kell fogyasztanom 117m3, hogy a 22 fok meglegyen a lakásban. Többször veszem észre, hogy pirosan ég a láng. Jó bevált szöveg nézessem meg a készüléket de a bejelentést követően 1 óra múlva már kéken ég.
Rizikó
@verőce21: És épp ebben a cikkben szítják a szómágiàt, hogy milyen rossz nekünk kevesebbet fizetni.
Ezek a libsik. Szavazzon rájuk aki többet akar fizetni.
Béla333
Majd jön megint a maffia pénz lefölöző csapata és megint ott lesz a beszerzési láncban.

2020. augusztus 10. 06:25
"Olyan sokat keres az állam a lakossági gázon, hogy a következő választás előtt akár ingyen is adhatja fél évig"
"Csak az idei első félévben annyi tartalék gyűlhetett össze az állami gázszolgáltatóknál, amiből kényelmesen meg lehetne finanszírozni egy olyan egyszeri rezsitámogatást, mint amit a 2018-as választások előtt vetett be a kormány. A földgáz piaci ára ugyanis annyira beszakadt az utóbbi évben, hogy most már lényegesen alacsonyabb, mint az itthoni lakossági ár."
"A gáz beszerzési folyamatában ugyanis volt még egy – ekkorra már szintén állami szereplő – az orosz és egyéb földgázt felvásárló nagykereskedő, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK)."
g7.hu/kozelet/20200810/olyan-sokat-keres-az-allam-a-lakossagi-gazon-hogy-a-kovetkezo-valasztas-elott-akar-ingyen-is-adhatja-fel-evig/
verőce21
Ilyen feszült és távolságtartó még soha nem volt az orosz-magyar találkozó légköre!
A hatalmas tárgyalóasztal és a nagy távolságra elhelyezett mikrofonállványok a sajtótájékoztatón nemcsak a covid veszélye miatt volt, hanem jelezte a két ország között kialakult hatalmas nézetbeli távolságot az álláspontok között. (Az alá-fölérendeltségi viszonyokról nem is beszélve...)

Ezt az utolsó kérdésre adott válaszában, Putyin érzékeltette is a hallgatósággal...
verőce21
@teuton: Te sohasem láttad az összefüggéseket az események között Félanalfabéta...!
Béla333
Mocskos hazaáruló Orbán nem győzte megköszönni Putyinnak, hogy létezünk. Egy kritikus szó nem hangzott el a szájából, ellenben behódolt Putyinnak, ahogy mindig is szokta.
A négyszemközti találkozón csak remélni lehet, hogy nem arról egyeztettek, hogy egy áprilisi választási vereség (neki) el nem ismerése miatt kitört esetleges zavargások esetén mit csináljanak az orosz csapatok.
Amúgy Kazah mintára...
tudode
Logikusan/tárgyilagosan???
.
Ki is fizeti a révészt?
.
Azzal együtt, hogy
.
---- Drága a gáz: a rezsicsökkentés 400-450 milliárd forintnyi veszteséget termelhet az MVM-nek
24.hu/fn/gazdasag/2022/01/26/mvm-gazar-rezsicsokkentes-veszteseg/
---------------
.
--- Kiszámoltuk: több százmilliárd forintba kerül a rezsicsökkentés az adófizetőknek, sok múlik Putyin ukrajnai lépésén is
www.portfolio.hu/gazdasag/20220126/kiszamoltuk-tobb-szazmilliard-forintba-kerul-a-rezsicsokkentes-az-adofizetoknek-sok-mulik-putyin-ukrajnai-lepesen-is-523039
----------------
.
---- Ennyit vehet el az államtól a rezsicsökkentés
index.hu/gazdasag/2022/02/01/rezsicsokkentes-mvm-veszteseg-koltsegvetes-foldgaz/
------------------
.
Tehát
.
---- Holoda Attila: a rezsicsökkentés mese, a kormány eltagadja az összefüggéseket
hirklikk.hu/kozelet/holoda-attila-a-rezsicsokkentes-mese-a-kormany-eltagadja-az-osszefuggeseket/389452
-----------------
.
----- Drága a gáz: a rezsicsökkentés 400-450 milliárd forintnyi veszteséget termelhet az MVM-nek
24.hu/fn/gazdasag/2022/01/26/mvm-gazar-rezsicsokkentes-veszteseg/
=========
.
Ennyit a REZSIRIZSÁRÓL azzal, hogy aki hazudik az lop is, nem kevesebbet mint az egész országát!
.
---- Orbán vagyonnyilatkozatából kimaradt Magyarország területe, élővilága, minden vagyona és lakója
nepszava.us/orban-vagyonnyilatkozatabol-kimaradt-magyarorszag-terulete-elovilaga-minden-vagyona-es-lakoja/
---------
.
???
Toller Béla
Ötödét fizetjük, még egymilliárdnyit kérünk ...Emberek, ezek megint pofátlanul meglopnak bennünket ! Hát mi nem fizetjük az ötödét a német vagy osztrák számláknak ! Hol az extraprofit ? Kinek a zsebében? A többlet gázt reexportra küldjük, megint orbán lehet a nagylelkű, mint a használhatatlan lélegeztető gépekkel teszi ? Mi fizetünk, ő meg jópofizik ? Meddig ?
simmering73
@szaboria1: Régi trükk, hogy levegőt kevernek bele, azért ég sárgán és nincs fűtőértéke.
Rizikó
Közelebb kell kerülnünk az oroszokhoz politikailag! Az Eu beteg állatok gyülekezete, ahová csak a degeneráltak szeretnének tartozni!
A gáz pedig olcsón került beszerzésre. Aki többet akar fizetni, szavazzon az ellenzékre!
kissé felnőttem
@Horizont: már röhögni sem mert orvosi eset aki a rögeszmére tett esküt gyógyíthatatlan, pénzéhes de vak.
kissé felnőttem
és amit majd tovább értékesitgetünk ebből ? az a pénz hol követhető nyomon? vagy veszett fejsze nyele az is , erről is regéltek hogy abból értékesíthetnek ?.vagy csak maszlag a népbutításhoz ?
ómió
Na! Belegárgyultak a farhátba az efftársak, vagy csak Maki efftársuk háromszoros gázárát várják már körmöt rágva?
Rizikó
@Horizont: A fórumon viszont ne szólj hozzá azokhoz, akik nem kíváncsiak a beteg hülyeségeidre!

Világos, nyanya?
Dr. Proktor
@ómió: Putyin far? Hát gusztus kell hozzá...
Sámannus
Hogy a lakosság hogyan fizet az egy dolog, de az ipari felhasználók a piaci árakkal működnek azt nem lehet befagyasztani.
Persze a mogyoróagyú kétbites fidesznyik el ájul a saját hülyeségétől. Én pedig azt látom, hogy akinek meg kell termelni a betevőt az vagy csődbe megyen, vagy felad mindent. Maximum az oroszok terjeszkedhetnek korlátlanul. mentsen meg tőlük az afrikai meleg.
verőce21
Hát ugye ez az az eset, amikor nemhogy élve kijössz a medve baralangjából két bödön lépesmézzel, de utánad kiabál hogy otthagytad az üveg vodkát is...! :)
Rizikó
@Horizont: Azt is el kell viselni, ahogy szólnak hozzád, nyanya!
CsipkeRózsa
"a Fidesz 2013 és 2017 között a magyar háztartásokat átlagosan 70 ezer forinttal károsította meg az indokolatlanul magasan tartott gázárral."

"Bemutatjuk a rezsicsökkentést, az elmúlt nyolc év legnagyobb szemfényvesztését":

"A rezsicsökkentés 2012 decemberében vette kezdetét, ám a világpiacon 2013 végétől esnek a földgázárak, a magyar hatósági ár viszont azóta nem csökkent. A fordulat 2016-ra vált láthatóvá a hazai energiarendszerben. Legalábbis a Magyar Energiakereskedők Szövetségének adataiból az látszik, hogy 2016-tól a szabadpiaci ár már olcsóbb, mint az állam által kínált lakossági ár."

"A Magyar Földgázkereskedő Zrt. az MSZP által kiperelt adataiból az is kiderült, hogy már 2013-2014-ben bő 29 milliárd forinttal többet fizetett a lakosság a gázért, mint amennyit a beszerzési ár indokolt volna. Csak ebben a két évben, 2013-2014-ben 11 300 forintot bukott minden háztartás."

"a Fidesz 2013 és 2017 között a magyar háztartásokat átlagosan 70 ezer forinttal károsította meg az indokolatlanul magasan tartott gázárral.

A túlfizetést azért nem érzékelték a fogyasztók, mert a fideszes rezsicsökkentés matekja a 2011-es, valóban kiugróan magas beszerzési gázárat veszi alapul, és minden gázszámlákon lévő narancssárga értesítőben úgy számolnak, mintha azóta folyamatosan az akkori árakon kellene fizetni a gázdíjat.

De ugorjunk vissza az időben, hogy folyamatában megértsük, miként fordult visszájára a rezsicsökkentés!"

Érdemes a cikket végig olvasni.
Istenakinincsen
@verőce21: tegnap, 23:43 Ez igaz!
Ötször kevesebbért kapja,mint amennyiért(rezsicsökkentve adja).
Nem látod hogy ez egy nagy átverés?Akkor veszik a gázt/benzint/gázolajat amikor olcsó.Feltöltik a tárolókat és az árakkal az aktuális piaci árakhoz alkalmazkodnak.Ez egy üzleti fogás.A rezsicsökkentett árakon is van ám jókora profit!
Yoda69
Az sem mindegy, hogy milyen fűtőértékű gazért fizetünk ötöd-arat. Ugyanis, ha szar a fűtőérték akkor könnyen lehet, hogy 2x-annyi gazt kell eltüzelni, hogy felfűtsük a boylert, mint ha azt jó minőségű gazzal tennénk.

Mellesleg, ha a geci ötöd áron veszi a gazt, akkor tessék adni is ötöd-áron.
Rizikó
@Horizont: Nyugi nyanya. Így megüt a guta.
ómió
@Dr. Proktor: Szólj Böszme efftársadnak! Ő már a Szemkilövető hegyen abszolválta a Putyin far-hátat!
simmering73
Az orosz gáz nem farhát, de legalább akkora átbaszás.
Rizikó
@Horizont: Mi lenne? Nyerünk, ünnepelünk, aztán alázzuk a libsiket!
Eladott Ország
Sokat spórotam a rezsicsökkentéssel! A magyar reformok működnek!
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_800,h_407/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2021/11/rezsics%C3%B6kkentes.jpg
Én azóta nem fizetek rezsit, mióta Orbán Viktor az őrlángom.
uploads.disquscdn.com/images/028c0c850ad7da4a53afc304758adb9df6a0cbe4c9bdb53f5ccbf9a27d3e81de.jpg?w=800&h=960
"Drága Erzsébet-utalvánnyal kiszúrt szemű, a kormány napi jótéteményeitől félvak, a propagandától félsüket, csirkefarháton és a rezsicsökkentést csont nélkül benyelő honfitársaim! A kormány rezsicsökkentéses rizsája egy orbitálisan nagy kamu! Direkt nektek találták ki és meg is nyertek vele egy választást. Közben lenyúlják azt a pénzt, amit az Unió azért adott, hogy szigeteljétek a házaitokat, cseréljétek le a fűtési rendszereket és akkor nem Rezsiszilárddal kellene feküdni, kelni, hanem valóságosan és hosszútávon a felét kellene fizetni a mostaninak. Ha ráadásul még tudnátok napelemet, hőszivattyút is beszereltetni, akkor tovább csökkenne a költségetek. De nem tudtok szigetelni, mert alacsonyak a bérek, nem telik ablakcserére, a falak szigetelésére, tetőfelújításra. A jóságos kormány a lenyúlt ingyenpénz helyett ad nektek hitelt, amit vissza kell fizetni. Nem tudtok megújuló energiaforrásokat sem bevonni, mert a kiépítése drága, a plusz adókkal terhelten még drágább, a megtérülés lassú, nektek pedig nincs pénzetek , mert alacsonyak a bérek és magasak az adók. Az ÁFA például minden vásárlásnál 27 százalékkal növeli a kiadásotokat. Tehát marad nekünk Paks2 és Putyin barátsága, az államosított energiaszektor és a háttérben zsírosodó elvtársak, a rohadtmagas ÁFA, a huzatos ablakkeret, a falakon és a tetőn át kiszökő meleg, a horror számlák, amiknek a hátuljára rá van írva, hogy a jóságos kormány mekkora alamizsnát dob a családi asztalunkra azért, hogy örök időkig őket válasszuk. A legsiralmasabb az, hogy ez még működik is."
Eladott Ország
Ha tényleg ötödáron kapja Magyarország az orosz gázt, akkor ezért még mit kérnek cserébe?! Ha ilyen olcsón kapjuk akkor ugye a fogyasztók is jelentős árcsökkenést tapasztalnak majd?! „Pelikán elvtárs egyszer majd kérünk magától valamit...”
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273048973_2010256445845746_2446999282859045182_n.png?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=XNAhKn8JfyoAX_76lUp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8YXY0GsPLjY0MVBkUgNJHtGs4Ux-rkzfadzIrkWuNmEw&oe=6203D140
teuton
@Rizikó: Fogadast is mersz erre kötni vagy csak pofazni tudsz? Mennyibe fogadsz?
teuton
@verőce21: Analfabeta! Ja, szamolni sem tudsz... 10 evig magasabbak voltak a magyar energiaarak - kormany jovoltabol, mert megvettek a külföldi erdekeltesegeket, akik a piaci arak szerint kalkulaltak!-, most 1 eve alacsonyabbak. Ki jart jol??? Aztan nem csak az arakat, hanem a fizeteseket is össze kell hasonlitani! Egy atlagnemet a 2 szobas lakasara 2 heti fizeteset költi fütesre egy evben. Egy magyar mennyit?
Rizikó
@teuton: Nem szóltam hozzád! Ebben a stílusban pedig a nőrokonaiddal!
verőce21
@teuton: Én nem tudom mennyibe kerül egy kétszobás lakás fűtése, mert én tízszobás kúriát fűtök... :)
csak úgy....
@verőce21: csak 5- tel kell osztanod,persze az nehéz.. :)
verőce21
De azt a tizet, nem egészen négyheti fizetésemből fűtöm egy évre vonatkoztatva úgy, hogy abban benne van a sütés-főzés és a melegvízellátás gázára is!

Akkor kedvezőbb Magyarországon élni rezsi szempontjából, mint Németországban...! :)
csak úgy....
@verőce21: a négyheti fizumból ,nekem is fussa az egész évi fütésre+melegvíz, igaz nekünk csak 7 szobánk van! :)
fiam háza önellátó,csak a kandallóba kell némi fa...,szerintem a németek sosem fognak irígykedni rátok a hírös rezsicsökitek miatt,na meg másért sem!
teuton
@csak úgy...: Ja, es hazudni sem szoktal soha. Csak azt nem ertem, hogy akkor miert berkommentelsz itt napi 25 oraban? Meg azon is csodalkozom, ha olyan nagy a fizetesed, miert nem mersz 100 forintban sem fogadni a valasztas eredmenyere??? Ja, mert nincs! Sem kuria, sem penz, de munkakerülökent sok idöd.
teuton
@verőce21: Kepzeldd el mi lesz 1 ev mulva! A NER-tolvajoknak 100%-os rezsicsökkentes lesz! A börtöncella füteseert ugyanis nem kell fizetni es hetente 1x lehet ingyen is zuhanyozni 2 percet!
teuton
@Rizikó: Na te nagy SZARertö, akkor meselj nekem arrol, mennyiert lett a gaz 2010- es 2020 között megvasarolva es mennyiert lett eladva Magyarorszagon es az Unioban? Az összehasonlitashoz persze nem csak az ar kell, hanem mennyit kell pl. 1 m3-ert dolgozni egy atlagpolgarnak vagy egy minimalberesnek (mert ugye annak is kell füteni)! Na akkor most pofazz tenyekkel es szamokkal!
teuton
@verőce21: Mutasdd a szamlat, ne csak pofazz! Ja, teged a hazugsagert fizetnek...
Istenakinincsen
@verőce21: ma, 10:36
Kifelejtetted a lényeget:Német fizetésből "kedvezőbb Magyarországon élni rezsi szempontjából, mint Németországban...! :)"
teuton
@csak úgy...: Sorry, nem neked szolt az üzi, hanem vergödszkenek, csak felrement.
teuton
@Rizikó: Analfabeta, te meg a 2x 2-t is ötnek latod!
Rizikó
@teuton: Nem én kezdtem el kötözködni veled elmebajnok!
teuton
@Rizikó: A "matek"-hoz nem tudsz szolni? Arra mar nem futja az 1 forintos kommentberböl?
Sámannus
@verőce21: Te a magyar fogyasztókat kihagyod az árvitából, mert amig eltitkolt az üzlet nincs mihez igazodni sem hülyeséggel vagdalkozik mindenki. Illetve lehet, mert aki fával fűt leszarja a gázárát.
Rizikó
@teuton: Ilyen rosszul fizetnek, hogy egy forintért kommentelsz? Hát szegényednek a libsik, meg zsugoriak a spekulánsok. Hamarosan választást nyerünk és megnézzük, mennyiért uszít a libsi csürhe a magyarok ellen.
teuton
@Rizikó: Analfabeta, mikor tanulsz meg olvasni??? Ja, 1 forintert lehet hülyenek lenni...
Rizikó
@teuton: Tudod libsi, kutyaszart ér az egész acsarkodásod veled együtt. Egy személyeskedő, fasiszta libsi nyomorék vagy!
Gyurka80
@Nessy: lecserélted a gázbojlert, mire? Ha villanybojlerre, gratulálok akkor 5x többet fizetsz, mert elektromosan annyiszor több. Látom a számládnak sem hiszel csak a libbantaknak.Az éves számlán lévő Ft-ot oszd el az kbm-el, így megkapod az 1kbm árát, ami kb 8 éve ugyanannyi! Mikor volt ilyen hogy ennyi ideig ugyanannyi volt a gáz és villany ára!
jesz
@Gyurka80: nem akarok nessy helyett válaszolni, mert jót kérdeztél..de..nekem is volt egy húsz éves gázbojlerem, azt felújításkor kicsréltem egy igen modern gázbojlerre...
Megdöbbentő a különbség...az új tényleg hatékony, kevesebb gázzal gyorsabban fűt, jobb a hőntartás...

De majd nessi elmondja...
Nessy
@Gyurka80: Tévedsz! Amennyivel kevesebb a gáz számlám, annyival nőtt a villanyszámlám. Inkább az egyre több kánikulai nap viszi a pénzt, a klíma miatt. Pedig nem túl sokat kapcsolom be, mert nem szeretem.
Gyurka80
@Nessy: NEM tévedek tanulj meg számolni. Az a lényeg 1kbm és 1kwh mennyibe kerül.
Nessy
Hát, majd reklamálok a közüzemi számlák kiállítónál. De ha többet is fizetek valamivel, még mindig hosszú távon nekem már nem térülne meg a közel 400 ezer forint, amennyiért a három emeletes épület tetejétől a földszintig kibélelték volna a kéményt !
Nessy
@Gyurka80: Jó, ebbe az is közrejátszik, hogy ki lettek cserélve a nyílászárók, és miután egyedül maradtam, ott takarékoskodok, ahol tudok! Pl. a fűtésen. 22 fok bőven elég.
Gyurka80
@Nessy: Egységnyi árába NEM játszik közre semmi, matek nem az erősséged, ezért tudnak a libbantak hülyiteni.
Nessy
@Gyurka80: nem tudom emlékszel e anno, 2010 előtt az 1200 m3/ év kedvezményes gázra? Miután a fogyasztás akkor még boylerrel, régi ablakkal 1350 m3/év környékén alakult, nem volt magas a gázszámlám.Most ilyen kedvezmény nem létezik! Én a régi számla és a mai éves számla fogyasztott m3 - Ft számokat hasonlítom össze. De ezen nem érdemes polemizálni. A számlát ki kell fizetni és passz!
Gyurka80
@Nessy: Csak mondod a magadét. értetlen vagy.EGYSÉGNYIT hasonlíts .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.