Pereltem, megnyertem. A Fővárosi Törvényszék jogerősen is bűnösnek mondta ki Szikszai Péter kormánypárti médiacsatlóst és Toót-Holló Tamást, a Magyar Nemzet főszerkesztőjét becsületsértés vádjában. Büntetésük egy év próbára bocsátás – számolt be Szabó Tímea közösségi oldalán.

Szabó Tímea jogerősen is pert nyert a Magyar Nemzet szerzőjé és főszerkesztője ellen
Fotó: MTI/Kovács Attila

Törvényszék megerősítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletét, miszerint a „Zummer Fülöp” álnéven írt cikknek semmi köze nem volt a képviselői munkámhoz, a cikket a bíróság olyan szinten öncélúan gyalázkodónak ítélte, ami a becsület csorbítására messzemenően alkalmas.

- írja bejegyzésében.

Szabó Tímea szerint a cikk kizárólag arra szolgált, hogy őt "egy kiirtandó állati faj szintjére alacsonyítsa".

Az ítéleten nem csodálkozunk. A Magyar Nemzet, Origo, Pesti Srácok, HírTV és a fideszes orbáni hazugsággyár többi tagja évek óta sorra veszítik el a sajtópereket. Az viszont vérlázító, hogy a hazugságaikkal és mocskolódásaikkal sorra foglalják le a bíróságok munkáját.

- fogalmazta meg véleményét.

Szikszai és Toót-Holló bűnösök. Fontos ítélet és üzenet ez a 30-as évek gyűlölködéseit idéző kormánypártoknak és az őket kiszolgáló lakájmédiának két hónappal a választás előtt. A Magyar Nemzetben megjelent cikk, amely engem egy kullancshoz és egy kiírtandó fajhoz hasonlított a bíróság szerint is olyan időket idéz, amiket az emberiség egyszer már átélt, és ami a 20. század és talán az egész történelem legsötétebb korszaka volt. Aki ilyet leír, jóváhagy, anyagilag támogat, az bűnös.

Azt is hozzátette, hogy Szikszai és Toót-Holló "azzal érveltek a tárgyaláson, hogy az írás egy szatíra".

A wikiszótár szerint a szatíra egy "szórakoztató", "vidám hangvételű" műfaj. A Magyar Nemzet és társai szerint tehát ha valakit baktériumhoz vagy kullancshoz hasonlítanak, ahogy ezt a nácik anno tették a zsidókkal, az egy "vidám hangvételű" írás.

- emelte ki.

A kormánypárti "sajtó" szerint nyilván Goebbels is egy rendkívül "szórakoztató", "vidám hangvételű" ember volt

- tette hozzá.

Azt is megfogalmazta, hogy egy közszereplőnek sok mindent el kell viselnie és ő ezt politikuskent pontosan tudja.

Nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet és Szikszai cikke volt 11 év képviselői munka után az első alkalom, amikor én az engem ért „vélemény” miatt bárkivel szemben büntető- és polgári peres eljárást kezdeményeztem.

- írja, majd arról is beszámol, hogy azóta több pert is indított a róla folyó folyamatos "kormánypárti hazudozás miatt". 

És ahogy ezt is, azokat is meg fogom nyerni

- emelte ki.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezt, ennek az ""újságnak"" bármelyik szerzője, szerkesztője és főszerkesztője ellen ki lehet, akár látatlanban is, mondani.
Kivétel talán csak a takarítónéni és a portás lehet.
nezelodo
Már nem is olyan nyíltan idéznek a náci bűnözők írásaiból alkalmazzák gyakorlatát, átveszik politikai módszereiket, és hallgatnak azok akiknek dolga lenne szirénázni, hogy megint fajgyűlölő pszichopaták a hangadók!
RonaGyuri
Hátköznapi történet

Szabó Tímea jogerősen pert nyert Szikszai Péter kormánypárti médiacsatlós és Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője ellen becsületsértés miatt

Az hogy a kormánymédiában, és persze a Párt központi napilapjában hazugságokat terjesztenek, rágalmaznak és becsületsértő valótlanságokkal dobálódznak az mindennapos. Kis túlzással más nem is nagyin van bennük.
Ahogy az is, hogy ezeket a valótlanságokat egymásra hivatkozva szajkózzák, sőt egy idő után mint közismert tény hivatkoznak rá.
Ennyire nem általános, hogy a bemocskol jogi úton keres elégtételt, de ha igen jellemzően meg is nyerik, az azonban biztos:
évek múlva,
nevetséges ítélet mellett,
amit a vesztesnek esze ágában sincs betartani.
Ez utóbbit színesíti, hogy
míg a kirótt párszázezres büntit – ha cirkusz keretében is – többnyire kifizetik,
de az előírt „bocsánat kérés/helyreigazítás” az biza gyakran erősen sántít,
az ítéleteknek azon része, hogy eltiltják a hazugságok terjesztésétől meg szinte sohasem teljesül, sőt ezekre közismertként hivatkoznak! =))
Azonban ennek hic & nunc van egy külön – igencsak elkeserítő – momentuma: a derék bírák – vicces kedvükben lehettek -: az íréletet próbaidőre felfüggesztették???
Pontosabban – tetézve a dolog bornírtságát – még csak nem is, hanem: a próbára bocsátást találták megfelelőnek! =))
justhpeter
Nem az a tragédia amit ez a két NER-csicska elkövetett, hanm az a borzasztó, hogy ebben a NER-média legmagasabb tudása volt, és az olvasótábor ezek szerint ebből semmit nem vett észre.
jesz
ennek a két újságosnak be van kalkulálva a juttatásába az elmarasztaló ítélet(is) ők röhögve fogadják, dugiban megkapják a busás júdáspénzt...aztán írják a következőt..

Szabó még nem biztos, hogy egyáltalán sejti-e, milyen támadások érik a hátralévő néhány hétben...mert kapni fog rendesen..(tudják hogy kemény a csaj, ezért a sok durvaság)
ómió
Tudjuk! CIA Timi-kémnek csak "becsülete" van (a hazugságain kívül), szemben a Lölővel, akinek "bíróságilag" meg a "jogegyenlőség" jegyében pont olyanja nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok