Korábban az RTL.hu számolt be arról, hogy november 25-én a Völner–Schadl korrupciós üggyel összefüggésben három minisztériumban tartott házkutatást a Központi Nyomozó Főügyészség – írja az Index.hu.

Gulyás Gergely nem tudott arról, hogy Miniszterelnökségen házkutatás volt
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ügyészség nyomozói a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is iratokat kerestek Schadl György és Völner Pál lehallgatott telefonbeszélgetései alapján.

Az RTL Híradója a házkutatásokról kérdezte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki interjút nem adott, de annyit azért elmondott:

azért nem tudott korábban a házkutatásról, mert bár az érintett részleg formálisan a Miniszterelnökséghez tartozik, valójában Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll.

Hogy a házkutatás nemhogy Völner Pálhoz, hanem akár Schadl Györgyhöz is kapcsolódott, azt Gulyás Gergely elmondása szerint azért sem tudták, mert kizárólag egy adott céggel, az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatban kerestek iratokat a KNYF emberei. Ráadásul az összes munkatárssal titoktartási nyilatkozatot írattak alá a nyomozók, mindezt pedig minősített eljárás keretében tették – írja az rtl.hu.

Gulyás a Híradónak azt is elmondta:

az ügyészségnél is érdeklődött az üggyel kapcsolatban, és azt a tájékoztatást kapta, hogy egy minisztériumi házkutatásról csak a felügyelő minisztert értesítik, aki ebben az esetben nem ő, hanem Süli János volt.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index.hu, rtl.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
házkutatás?..
akkor a kutatók már a fekte delfinben vacsoráztak?
namihami
Nem tudott? Az ilyesmikről nem szokott tudni.
ómió
Ennyire feltűnés nélkül történt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.