Már meg is kezdődtek a tisztújítással kapcsolatos előkézületek.

Összeomlás a szektorban: A Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség teljes intézőbizottsága lemondottFotó: MTI/Balázs Attila

A Baromfi Termék Tanács honlapján olvasható közlemény szerint a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága a termelők bizalmatlansága miatt döntött úgy, hogy felajánlja lemondását – írja a agroinfrom.hu. A bejelentések után a BTT két tagszövetségénél megkezdődnek a tisztújítással kapcsolatos előkészületek.

A történtek előzményei a múlt hétre nyúlnak vissza,

amikor a magyar baromfitenyésztők bejelentették: tüntetésre készülnek, mert az utóbbi két negyedévben csak a töredékét kapták meg az államtól a nekik járó állatjóléti támogatásoknak.

Ezt a lépést egyébként azzal indokolták a terméktanácsnál, hogy „a rendelkezésre álló keretet a benyújtott jogszerű támogatási igények meghaladták, emiatt a Magyar Államkincstár a támogatási igényeket arányosan csökkentette a keret mértékéig”. Ez az csökkentés azonban problémát okoz a termelőknek, mert az integrátorcégek eddig a felvásárlási árakat úgy alakították ki, hogy belekalkulálták az állatjóléti támogatásokat is.

Forrás: agroinform.hu
Fotó: MTI/Balázs Attila

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És mi nem megy nálunk tönkre Orbán bűnöző, kleptokrata bandáján kívül?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
És mi nem megy nálunk tönkre Orbán bűnöző, kleptokrata bandáján kívül?!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 16:29
"Bajnai Gordon másfél évvel azt követően került a Wallis Zrt.-hez, Magyarország egyik vezető magánvállalkozásához, hogy a cégcsoport beruházott a Hajdú-Bétbe. Bajnai a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, ezért jogilag nem tehető felelőssé sem a cég csődjéért, sem a termelők tönkremeneteléért – ezt több helyreigazítási és rágalmazási perben hozott ítélet is kimondta."
"Az ügy tragédiához is vezetett: egy hajdúnánási libatenyésztő asszony a pénzügyi veszteségei miatt öngyilkos lett".
"Karsai József akkori szocialista országgyűlési képviselő immár kilenc tenyésztő öngyilkosságát kérte számon rajta az MSZP-frakció előtt; ám nézeteltéréseiket később "tisztázták". A Hajdú-Bét ügy idei felmelegítésekor Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter már tizenkét ember öngyilkosságáról beszélt, Kósa Lajos debreceni polgármester pedig meg sem állt a több tucatnyi halálos áldozat emlegetéséig. "
" a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság már nem járhatott el a Hajdú-Bét ügyében, 2004 januárjában és februárjában mégis végrehajtott olyan vagyonzárlati rendelkezéseket, amelyek a kishitelezőket milliárdokkal károsították meg."
Ezek itt tények, te pedig hallomás alapján ítélsz el egy embert. Nem szép dolog, még egy lábasjószágtól sem.
simmering73
@KisTehen: Te most akkor tehén vagy, vagy liba, te tökkelütött 1bites?
Gauntlet
Kell a pénz stadionra, sportcsarnokra!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 19:14
Politikusi nagyotmondás. Tovább is olvastad?
ómió
Mi lesz itt? Már farhát se jut az efftársaknak? Vagy elég így hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.