Már meg is kezdődtek a tisztújítással kapcsolatos előkézületek.

Összeomlás a szektorban: A Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség teljes intézőbizottsága lemondottFotó: MTI/Balázs Attila

A Baromfi Termék Tanács honlapján olvasható közlemény szerint a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága a termelők bizalmatlansága miatt döntött úgy, hogy felajánlja lemondását – írja a agroinfrom.hu. A bejelentések után a BTT két tagszövetségénél megkezdődnek a tisztújítással kapcsolatos előkészületek.

A történtek előzményei a múlt hétre nyúlnak vissza,

amikor a magyar baromfitenyésztők bejelentették: tüntetésre készülnek, mert az utóbbi két negyedévben csak a töredékét kapták meg az államtól a nekik járó állatjóléti támogatásoknak.

Ezt a lépést egyébként azzal indokolták a terméktanácsnál, hogy „a rendelkezésre álló keretet a benyújtott jogszerű támogatási igények meghaladták, emiatt a Magyar Államkincstár a támogatási igényeket arányosan csökkentette a keret mértékéig”. Ez az csökkentés azonban problémát okoz a termelőknek, mert az integrátorcégek eddig a felvásárlási árakat úgy alakították ki, hogy belekalkulálták az állatjóléti támogatásokat is.

Forrás: agroinform.hu
Fotó: MTI/Balázs Attila

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És mi nem megy nálunk tönkre Orbán bűnöző, kleptokrata bandáján kívül?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
attól lesz farhát is meg termelő is ? meg madárinfluenza is kalkulálandó ám !!! nem csak személyi csere szakember ne képviselő.
kissé felnőttem
@KisTehen: a vallisz csoportnál volt ha tudod mi az a citroén opel pénzügyese volt a fejébe sok van ám . egyébként a libás téma is sárdobálosdi volt
Eladott Ország
És mi nem megy nálunk tönkre Orbán bűnöző, kleptokrata bandáján kívül?!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 16:29
"Bajnai Gordon másfél évvel azt követően került a Wallis Zrt.-hez, Magyarország egyik vezető magánvállalkozásához, hogy a cégcsoport beruházott a Hajdú-Bétbe. Bajnai a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, ezért jogilag nem tehető felelőssé sem a cég csődjéért, sem a termelők tönkremeneteléért – ezt több helyreigazítási és rágalmazási perben hozott ítélet is kimondta."
"Az ügy tragédiához is vezetett: egy hajdúnánási libatenyésztő asszony a pénzügyi veszteségei miatt öngyilkos lett".
"Karsai József akkori szocialista országgyűlési képviselő immár kilenc tenyésztő öngyilkosságát kérte számon rajta az MSZP-frakció előtt; ám nézeteltéréseiket később "tisztázták". A Hajdú-Bét ügy idei felmelegítésekor Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter már tizenkét ember öngyilkosságáról beszélt, Kósa Lajos debreceni polgármester pedig meg sem állt a több tucatnyi halálos áldozat emlegetéséig. "
" a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság már nem járhatott el a Hajdú-Bét ügyében, 2004 januárjában és februárjában mégis végrehajtott olyan vagyonzárlati rendelkezéseket, amelyek a kishitelezőket milliárdokkal károsították meg."
Ezek itt tények, te pedig hallomás alapján ítélsz el egy embert. Nem szép dolog, még egy lábasjószágtól sem.
simmering73
@KisTehen: Te most akkor tehén vagy, vagy liba, te tökkelütött 1bites?
Gauntlet
Kell a pénz stadionra, sportcsarnokra!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 19:14
Politikusi nagyotmondás. Tovább is olvastad?
ómió
Mi lesz itt? Már farhát se jut az efftársaknak? Vagy elég így hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.