A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Agrolink Zrt. tízmilliárdos összegben vett műtrágyát a kormánnyal igencsak hadilábon álló, az ellenzéket nyíltan támogató Bige László érdekeltségében álló Nitrogénművek Zrt-től.

A 24.hu cikke szerint miközben a kormány és a kormánymédia folymatosan  támadja Bige Lászlót, a műtrágyából meggazdagodott milliárdost (aki nyíltan Márki-Zay Pétert támogatja, pénzzel is) – sőt, Nagy István agrárminiszter szerint Bige 36 milliárdos kárt okozott a gazdáknak –, addig ez Mészáros Lőrincet nem annyira zavarta meg abban, hogy tízmilliárdos üzletet kössön Bigével.

24.hu: miközben a kormány támadja Bigét, Mészáros tízmilliárdos üzletet kötött vele

Bige László, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója, a Vidor Fesztivál főszponzora beszédet mond a fesztivál megnyitóján a nyíregyházi Kossuth téren 2018. augusztus 24-én

Fotó, címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

A lap iparági forrásokra hivatkozva arról ír cikkében, hogy a Mészáros érdekeltségébe tartozó Agrolink Zrt. tavaly decemberben és idén januárban több tételben összesen 10,5 milliárd forintos értékben vett műtrágyát a Nitrogénművek Zrt.-től, mindezt ráadásul készpénzes előrefizetéssel tették meg. 

Bige Lászlóra az ügyészség börtönt, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást is kért egy hűtlen kezelési ügyben, a versenyhivatal 11 milliárdra büntette az érdekeltségében álló céget kartellezés miatt. (Ide tartozik egy kicsit, hogy a Lázár János vezette Mezőhegyesi Ménesbirtok nem Bige érdekeltségétől, hanem a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó KITE-től veszi a műtrágyát, de még így is drágábban kapják.)

A 24.hu megkereste az Agrolink Zrt-t, amely konkrétumok nélkül reagált az üzletre: „A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével is foglalkozó AgroLink Zrt. minden olyan céggel partneri viszonyra törekszik, melyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy integrátori vállalatunk a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsa a vele szerződésben lévő gazdálkodóknak.”

A lap megkeresésére a Nitrogénművek Zrt. csak annyit közölt, hogy „üzletfelekről nem nyilatkozhatnak”.

Forrás: 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Mészáros a baloldal szekerét tolja, elárulta a NER-t!
Abcúg...vagy ilyesmi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
...Mészáros Bigétől?...nocsak...miből lesz a cserebogár?
134.bátor
Nocsak! Talán lölő rájött,hogy mèg mindig olcsóbb Bigètől vásárolni,mint külfödről?
Ugye a saját,ès a főni pènzènek ő sem ellensège..
Csizmás Kond
Hell a műgané hát kell, de az még nem jelenti azt hogy Bige nem csalt.
Clavigo
@KisTehen: A Zsírtacsit meg Putyinról,meg a " kipcsak haverjairól ? Agyatlan vagy kisböcce.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.