A miniszterelnök szerint hazánknak van stratégiája arra az esetre is, ha háború törne ki a szomszédos országban.

Orbán szerint menekültek százezrei vagy milliói jönnének Magyarországra, ha kitörne a háború
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Aktuálisan, az orosz-ukrán konfliktusról is beszélt Orbán Viktor évértékelő beszédében. A kormányfő elmondta:

Súlyos kérdések jönnek szembe. Lesz-e háború, lesz-e pénz, lesz-e újabb járvány, lesz-e újabb migrációs hullám? Most mindenki erről beszél.

Szerinte egy háború esetén:

millió migráns érkezne Ukrajna területéről, alighanem a visszatérés reménye nélkül.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy nincs befolyása arra, ami az orosz-ukrán konfliktusban történik, de a kormánynak van stratégiája arra az esetre is, ha kitörne a háború.

Ahogy arról már reggel beszámoltunk, Ruszin-Szendi Romulusz, az Egyesült Államok szövetségi fővárosában, Washingtonban tárgyalt Mark Milley tábornokkal, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével.

Úgy fogalmazott:

Az Egyesült Államoknak is vannak saját hírszerzési információi, ahogy nekünk is, "de egy dolgot nem szabad elfelejteni: mi itt élünk, Ukrajna a mi szomszédunk, az Egyesült Államok pedig az óceán másik oldalán van".

Ruszin-Szendi Romulusz hozzátette, hogy

a jelenlegi helyzetet a Magyar Honvédség képes kezelni, és egyelőre minden más eshetőségre csak cselekvési tervek léteznek. "Ez azt jelenti, hogy a Magyar Honvédség felkészül a lehetséges cselekvési változatokra"

A miniszterelnök szerint Európa vérszegény és sápatag lenne az orosz befektetések nélkül. Ám szerinte sem érdemes vitába szállni Brüsszellel, egy külön magyar modellt kell építeni, jó kapcsolatot kell ápolni Oroszországgal is.

Forrás: MTI
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feró25
Csak azt nem tudom mit riogatja az embereket a menekültekkel.Dunakeszin van olyan üzem ahol rengeteg bevándorló dolgozik.Megkérdeztem targoncást azt mondta már régóta.Mondom neki a vajda meg riogat közben rengetegen vannak.Esztergomban tyco indiaiak dolgoznak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Egyszerűen csak ki kellene engedni azt a milliónyi bogarat a Führer fejéből és rendbe lenne minden. Van-e már időpontja április 4-re Grazba, nem szeretném ha lekésné.
justhpeter
Ebből a képéből két dolog pontosan látszik: a pofátlanság, ahogy röhög rajtunk és a biztos tudat, hogy nemsokára vége van.
ómió
Viszont, hogy jó sokan, az nem kérdés!
kissé felnőttem
az már hetedrangu orbánnak hogy lerabolnák az országban azt amit ö meghagyott? maradnának a kongo stadionjai.lehetne birkahodáj belőlük ki és be van keritve, kevesebb lenne a randalirozás meg a virus terjesztés.
elmúlt karácsonyok szelleme
Érdekes, nem a Soros terv miatt, hanem a Putyin-terv miatt. (Eddig is csak Orbán terv volt: "Tönkreteszem Magyarországot")
Persze, ha Amerika és a NATO visszatámad az agresszorokkal szemben, akkor a Kínaiak is belépnek, vagyis a Hszi Csin-ping-terv miatt jönnek a menekültek - vágod ezt, bumburnyák Orbán, aki úgy nézel ki, mint egy telefingott búvárruha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.