Dobrev ezt arra értette, hogy Orbán Viktor 2006 óta nem állt ki nyilvános vitára senkivel, az EP-képviselő nincs is meggyőzve a miniszterelnök vitaképességéről.

Interjút adott az Mfor.hu-nak Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, aki nagyon ajánlaná Orbán Viktornak, hogy vállalja el a miniszterelnök-jelölti vitát.

Dobrev Klára szerint nagyon úgy tűnik, hogy Orbánnak 2006 óta "tele van az a bizonyos"

Fotó: Facebook/Dobrev Klára

Dobrev szerint ugyanis 

már úgy tűnik, mint akinek 2006 óta tele van az a bizonyos, és nem mer hosszabb időre kiállni vitázni. Ugyan évente egyszer megmutatja magát egy sajtótájékoztatón és úgy csinál, mintha nagylegény lenne, mert válaszol pár kényelmetlen kérdésre, de mindegyikre van egy előre megírt válasza, amit bemagolt. Nem vagyok meggyőzve Orbán Viktor vitaképességéről.

Az interjúban az EP-képviselő többször is bírálta a Fidesz-kormány gazdaságpolitikáját, ezen belül a gyenge forint, a munkaadóknak kiszolgáltatott munkavállalók ügye, a korrupció, az igazságtalan adórendszer, valamint az értelmetlen nagyberuházások kerültek elő. Utóbbiaknál Paks II-t és a Budapest-Belgrád gyorsvasút-projektet emelete ki Dobrev, mindkettőre azt mondta, hogy kormányváltás esetén felül kell vizsgálni ezeket a beruházásokat. A vizes világbajnokság megrendezését rongyrázásként értékelte, mert szerinte nem tart ott az ország, hogy ilyesmivel foglalatoskodjon.

Kitért arra is, hogy Magyarországnak korrekt kapcsolatokat kell ugyan ápolnia Kínával és Oroszországgal, de ennek szerinte nem azt kellene jelentenie, hogy közben Orbán Viktor a szövetségesei (EU és NATO) érdekeit figyelmen kívül hagyja.

Dobrev Klára az interjúban elmondta, Orbán Viktor belebukott a koronavírus-járvány kezelésébe. Kifejtette, azokban az országokban haltak meg kevesebben, ahol kialakult a bizalom a kormány és a társadalom között, de ez itthon nem történt meg. Kritizálta a járványadatok kormányzati visszatartását, de azt is, hogy az egészségügyi dolgozóknak nem volt szabad nyilatkoznia a sajtónak. 

Orbán Viktor életében először szembesült válsággal, a Covid-válsággal és totálisan belebukott, hiszen az alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában. Fogalma nincsen, hogy kell kormányozni, és nem is érdekli a kormányzás. A kormányzás arról szól, hogy hogyan lesz az országban jobb az egészségügy, az oktatás, hogyan élnek jobban az emberek. Ezek őt egyáltalán nem érdeklik

- magyarázta Dobrev, aki szerint csak kommunikációs kormányzást folytat a Fidesz, mert miközben szép szavak hangoznak el, aközben nem gondolják végig az intézkedéseik következményeit.

Kettő dologgal ugyanakkor egyetért a Fodesz-kormány intézkedései közül: az egyik a kamionok előzési tilalma az autópályákon, a másik pedig az online pénztárgépek bevezetése (ami a gazdaság fehérítését igyekszik segíteni). 

Az interjúban szóba került az miniszterelnök-jelölti előválasztás is, ahol egy ideig Dobrev Klára tűnt a biztos befutónak, de aztán Márki-Zay Péter nyert végül. Ezzel kapcsolatban az EP-képviselő elmondta, csalódott a veresége miatt, de fegyelmezett és elfogadja a tisztességes választás eredményét. 

Forrás: mfor.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Megint 2 percen belül három semmitmondó egymondatos. És ezt naponta akár 100x
Kérj segítséget, de addig se szard tele a fórumot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@KisTehen: Ne verjen a víz ,,böcce.. Nyugi van..Mindenki tudja,látja ,hogy csúzliszájú Zsírtacsi egy beszari senki... Egy niemand,,kevlár- babydoll- ban...
jesz
Dobrev a pálya széléről osztja az észt..Brüsszelt választotta, mert itt olyan szembeszéllel találkozott, ami már sok volt neki...a gyerekeit szeretné nyugalomban felnevelni, ezt itt nem tudja megtenni.
szegfue
@kereső: Jó hosszu ez az interju, de érdemes elolvasni! Kösz.
kereső
@szegfue: Igen hosszú- de nagyon érdemes elolvasni.
kereső
@jesz: 12:49 ebben tévedsz. A látszat néha csal.
Németh István
Igen Orbán Viktor Miniszterelnökünknek a TÖKE tele van a moslék hazaáruló dobrevvel! Meg persze a fenyegetődző férjével akiben annyi Úristen sincs, hogy az ország tönkretétele után befogja a mocskos részeges pofáját! Aljas férgek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.