Dobrev ezt arra értette, hogy Orbán Viktor 2006 óta nem állt ki nyilvános vitára senkivel, az EP-képviselő nincs is meggyőzve a miniszterelnök vitaképességéről.

Interjút adott az Mfor.hu-nak Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, aki nagyon ajánlaná Orbán Viktornak, hogy vállalja el a miniszterelnök-jelölti vitát.

Dobrev Klára szerint nagyon úgy tűnik, hogy Orbánnak 2006 óta "tele van az a bizonyos"

Fotó: Facebook/Dobrev Klára

Dobrev szerint ugyanis 

már úgy tűnik, mint akinek 2006 óta tele van az a bizonyos, és nem mer hosszabb időre kiállni vitázni. Ugyan évente egyszer megmutatja magát egy sajtótájékoztatón és úgy csinál, mintha nagylegény lenne, mert válaszol pár kényelmetlen kérdésre, de mindegyikre van egy előre megírt válasza, amit bemagolt. Nem vagyok meggyőzve Orbán Viktor vitaképességéről.

Az interjúban az EP-képviselő többször is bírálta a Fidesz-kormány gazdaságpolitikáját, ezen belül a gyenge forint, a munkaadóknak kiszolgáltatott munkavállalók ügye, a korrupció, az igazságtalan adórendszer, valamint az értelmetlen nagyberuházások kerültek elő. Utóbbiaknál Paks II-t és a Budapest-Belgrád gyorsvasút-projektet emelete ki Dobrev, mindkettőre azt mondta, hogy kormányváltás esetén felül kell vizsgálni ezeket a beruházásokat. A vizes világbajnokság megrendezését rongyrázásként értékelte, mert szerinte nem tart ott az ország, hogy ilyesmivel foglalatoskodjon.

Kitért arra is, hogy Magyarországnak korrekt kapcsolatokat kell ugyan ápolnia Kínával és Oroszországgal, de ennek szerinte nem azt kellene jelentenie, hogy közben Orbán Viktor a szövetségesei (EU és NATO) érdekeit figyelmen kívül hagyja.

Dobrev Klára az interjúban elmondta, Orbán Viktor belebukott a koronavírus-járvány kezelésébe. Kifejtette, azokban az országokban haltak meg kevesebben, ahol kialakult a bizalom a kormány és a társadalom között, de ez itthon nem történt meg. Kritizálta a járványadatok kormányzati visszatartását, de azt is, hogy az egészségügyi dolgozóknak nem volt szabad nyilatkoznia a sajtónak. 

Orbán Viktor életében először szembesült válsággal, a Covid-válsággal és totálisan belebukott, hiszen az alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában. Fogalma nincsen, hogy kell kormányozni, és nem is érdekli a kormányzás. A kormányzás arról szól, hogy hogyan lesz az országban jobb az egészségügy, az oktatás, hogyan élnek jobban az emberek. Ezek őt egyáltalán nem érdeklik

- magyarázta Dobrev, aki szerint csak kommunikációs kormányzást folytat a Fidesz, mert miközben szép szavak hangoznak el, aközben nem gondolják végig az intézkedéseik következményeit.

Kettő dologgal ugyanakkor egyetért a Fodesz-kormány intézkedései közül: az egyik a kamionok előzési tilalma az autópályákon, a másik pedig az online pénztárgépek bevezetése (ami a gazdaság fehérítését igyekszik segíteni). 

Az interjúban szóba került az miniszterelnök-jelölti előválasztás is, ahol egy ideig Dobrev Klára tűnt a biztos befutónak, de aztán Márki-Zay Péter nyert végül. Ezzel kapcsolatban az EP-képviselő elmondta, csalódott a veresége miatt, de fegyelmezett és elfogadja a tisztességes választás eredményét. 

Forrás: mfor.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Megint 2 percen belül három semmitmondó egymondatos. És ezt naponta akár 100x
Kérj segítséget, de addig se szard tele a fórumot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
Emiatt te ne aggódj! A különleges alakulatodnak (6 pártocska) még kellene 4-8 év hogy beérjen! Addig meg szétesik frusztráció miatt...
Nyírfa
Hasonló a hasonlóval: egy primitív miniszterelnök primitív híveivel szemben egy haladó szellemű hölgy a fejlődést támogató polgárokkal. Számomra nem kérdés, hogy hosszú távon ki, mi határozza meg a jövőt.
Aki Én
@KisTehen: Megint 2 percen belül három semmitmondó egymondatos. És ezt naponta akár 100x
Kérj segítséget, de addig se szard tele a fórumot.
elmúlt karácsonyok szelleme
Dobrev Klára, inkább fogjátok vissza a harci kutyátokat, mert kezd tele lenni vele a tököm!
Peller Anikó
@Aki Én: Nem magától ilyen hülye, nyilván küldik neki. Magyar ember ennyire gyökér nem lehet. Kis pénz kis foci. Nagy pénz nincs foci.
jancsipapa
A 2006-os TV-vita óta ( " vizitdíj? ,ez hazugság ! ,ilyen nem lesz ! ,kérem Orbán úr vonja vissza ! ) nincs értelme vitázni ...
ómió
Hát, veled, Klára efftársnő meg a magadfajtákkal tuti!
Nyírfa
@KisTehen: A papagájok is tudnak beszélni, de nem róluk mintázták Rodin Gondolkodóját.
Ha nem tévedek, ez alól a tehenek sem kivételek.
Aki Én
@KisTehen: Hát nem vagyok normális, de megszámoltam
Kb 9 óra van, de már 20 kommentnél tartasz.
A tegnapi nap átlagos, de ideszartál 80!!! kommentet.
Volt ez már közel a duplája is.
Na, de miket baszki...
Ennek borzasztó jelentése van, kérj segítséget.
Aki Én
@KisTehen: Igen, 2010 előtt sokkal több közünk volt a demokráciához.
Nyírfa
@Horizont: 9.18

Az jó! :) Nézd meg a nagybetűs hahohatasorozatot : mintha géppuskából adnák le.
nezelodo
Hogy örül ez a kis becce a háborúnak, nem lehet semmi fogalma róla, hogyan zajlik. Talán még az apja, nagyapja vekkerjét sem vitték el 45-ben az oroszok, (lehet, hogy nem is volt nekik), a nagynénjét sem erőszakolták meg, azért tapsol, hogy Orbán visszaédesgeti őket. Arról is elfeledkezik, hogy ami jeles külügyérünk mi mindent megtett az ukránokkal való viszonyunk megrontásáért, hogy tetszen Putyinnak. Pedig jobb lett volna, ha Magyarország érdekeinek feletek volna meg, nem az orosznak, mert arra esküdtek föl.
troppauerhumer
Apropó,,én emlékszem 2002. FideSS vesztett.A haza nem lehet ellenzékben -Orbán TF-en uszítása -úraszámolás,majd az Erzsébet hídi csata. Utána jött a kokárda, a fehér szalag, a karkötő, az erdélyi szavazás. Mindenkit szét vert, családot, barátokat, határon kívülieket megpróbált megutáltatni a hazaiakkal.
Hazaárulózni sem a baloldal kezdett rémlik?
Miért? Mert nyerni akart! Nem azért mert szereti a magyarokat
Érdekes, hogy 2002-2010 között majdnem napi hír volt az "alvilági leszámolás", hol ezt hol azt ölték meg, hol itt robbant bomba hol ott, autókat, kukákat gyújtogattak ... és érdekes módon minő nagy nyugalom van 2010 óta! Az ellenállás, a tiltakozás, a tüntetés, a hőzöngés az ellenzék dolga, mindig a regnáló hatalom ellen. Ezek szerint a FideSS nagyon jól működött ellenzékben, vagy a mostani ellenzék nagyon béna. Ezért is volt furcsa a "béka-menet" tüntetése felvonulása a kormány mellett... most miért nem állnak ki mellettük?
Azért mert azokat mind a FideSS uszította, csinálta, pénzelte.
Az orbáni politika elérte a célját. Végletekig megosztotta az embereket. Ismerek olyan embereket, akik még a szűk családi körön belül is meg vannak osztva. Nyilvánvaló az oszd meg és uralkodj politika érvényesül!És nem az a baj, hogy a Nyugattól kerültünk messzebb, hanem hogy önmagunktól. A saját civilizációs eredményeinket semmisítettük meg.
Igaza van "Gecinek". Viszket? Persze, hogy viszket, sok minden tapadt már hozzá...Rengeteg ember tenyere viszket már, de a FideSSmaffia miatt.
troppauerhumer
Minden gondolkodó embernek volt "szeme" a látáshoz, "füle"a halláshoz tudja1989 az üres koporsók felett rikoltozó szakállas őrült minden szava,megmozdulása csak a hatalom korlátlan megszerzéséről szól,30 éven át nem zavart titeket ,hogy hazudtatok :a nemzet,a haza ,a kereszténység csak álszent duma a tömegek nemzetthy elhülyítéséhez ,a templom és család duma a hülyéknek szolgál, pont úgy, mint a hazafiság, magyarságtudat és tsai, eddig nem nagyon zavarta 30 éven keresztül... Hirtelen most, hogy kiderül vállalhatatlan lett.. ERKÖLCS! FideSS,hiteltelen ,jellemtelen minden szavad.
troppauerhumer
Gyurcsány-Orbán vita - a teljes szöveg.
Megnéztem a beszélgetés leiratát (mert végignézni nincs erőm):
gondola.hu/cikkek/42905-Gyurcsany-Orban_vita_-_a_teljes_szoveg.html
Egyrészt így elsőre nem látok benne konkrétan hamisított számokat, a csúsztatásokra meg Orbán simán felhívhatta volna a figyelmet, többek között azért volt ott.
Gy-tól azok akartak megszabadulni az mszp-n belül - többek között a beszéd kiadásával a fidesznek- akik ellen a beszéd szólt, akiknek semmi gondjuk nem volt az 1990-94 -98-2002 (!) óta folyó gazdaságpolitikával. Őket kellett volna támogatni az szdsz-nek, amikor a liberális közgazdászok akkor már évek óta figyelmezettek arra, hogy rossz irányba mennek a dolgok és a külső hitelből táplált növekedés fenntarthatatlan?
Egy dolgot vitatnék, az elcsalt választás narratívát.
ebből se az jön ki, hogy ezzel csalták el a választásokat, hiszen a konkrét számok ismerete nélkül is nagyjából azért mindenki tudta, hogy mennyire szar helyzetben van a gazdaság, a számok nyilvánosságranemhozatalát meg pontosan úgy értelmezte a sajtó is, ahogy tényleg volt: hogy a vélhetőnél is nagyobb a gond.
A lófaszt meríti ki a csalás fogalmát.
A vitában meg rá tudnál mutatni, hogy hol és milyen hamis számokat használt?
Szóval az, akit érdekelt, tudhatta a választások előtt, hogy a költségvetés Orbán devizahitele és felelőtlen adósságvállalásai -Gripenek bérlés,PPP hitelek..stb..nagyon nagy bajban van.A hazai gazdaság a devizahitelek súlya miatt hátránnyal (bár korántsem akkor hátránnyal, mint amire a kormány hivatkozik, miszerint “Magyarország Görögország szintjén volt”) indult 2001-ben,2010-re már nagyjából a többi mutató rendben volt.Orbán a gazdasági növekedést, vagy egy-egy kiemelt célt (mint például a lakásépítés) nem a belföldi megtakarításokkal, hanem a nemzet-közi eladósodásból, a fizetési mérleg romlásából finanszíroztuk. A korábbi években (például, az állami támogatású 3%-os lakáshitelek esetében) ez primer módon az ál-lami költségvetés adósságaként,...
troppauerhumer
"A gazdaság bővülésének egyik legfőbb motorjaként működő hitelezési expanzió miatt ezek az országok rendkívül sérülékeny állapotban szembesültek a likviditási válsággal.."Ez a folyamat csúcsosodott ki a 2006-os időszakra,
A 200l-es évtől kezdődően a magyar kormányok gazdaságpolitikája - főként
költségvetési-államháztartási politikája - fellazult; egyre nagyobb mértékben rendelődött alá a
2002-es,választások győzelmi céljainak.A FIDESZ által vezetett koalíciós kormány által 2000 decemberében elfogadott
úgynevezett "kétéves költségvetés" nemcsak Torgyán József kormányból való eltávolítását
készítette elő, hanem az ezen az úton megtett első komolyabb lépés volt.
A 2002-es választási évben a tényleges államháztartási hiány már júniusban, azaz a
balliberális koalíciós kormány hivatalba lépése előtt jelentősen meghaladta a tervezettet, -
mint Matolcsy György a FIDESZ vezette kormány volt gazdasági minisztere nyilatkozta -
választási győzelem esetén az új kormányzati ciklust megszorításokkal kezdték volna
(Matolcsy).a 2002-es választásra nem marad krumpli
Pálinkás Pál
no igen,fideszcsicskák..ahol a farhátat hatósági árassá kell tenni, ott helye van a vizes vb-nek..,igaz húgyagyúak?...
troppauerhumer
A trükkök százai,az volt a trükk ,hogy hülyét csinált népségből orbán .A trükkök százai azok az intézkedések, amit a mindenkori kormány hoz annak érdekében, hogy tartani tudja a költségvetési tervet - mint ahogy azt az Orbán-kormány próbálta meg a kiadások visszafogásával 2010 végén - ám a hiánycélt így sem sikerült elérni -Ebből szinte semmi sem igaz. A költségvetést nem hamisították meg, a hiányt nem titkolták el, a konvergencia-jelentést nem hamisították meg.
Ez legenda, ami arra épül, hogy a márciusi hiányadatot nem a választás előtt, hanem csak az április 7-i választás napját követő hétfőn tették fel a Pénzügyminisztérium honlapjára.Nem titkoltak és nem hamisítottak semmit. Ezek a évek óta terjesztett állítások rágalmak. Tényleg cuki mikor olyanról próbálsz észt osztani, amiről fogalmad sincs.Arról, hogy Gyurcsány meghamisította-e a közérdekű adatokat.Az ügyészség legalább kétszer utasította el a Fidesz feljelentéseit a költségvetési adatok meghamisításának ügyében.-vaskos tévedésre épül. A 2006-os választások előtt ugyanis a Gyurcsány-kormány minden korábbinál részletesebb adatokat tárt a nyilvánosság elé az államháztartás állapotáról, készített egy tételes leltárt, amit a Pénzügyminisztérium az interneten is publikált, így azzal bárki megismerkedhetett. Ez alapvetően eltér a 2002-es kormányváltás előtti gyakorlattól, hiszen az akkori parlamenti többség módosította a vonatkozó törvényt, hogy a kormánynak ne kelljen ilyen leltárt csinálnia,
troppauerhumer
A stabilizációs program kulcsa a kormányfő. Így amíg Gyurcsány Ferenc hivatalban marad, a piacok részéről nem várható erős reakció a belpolitikai problémákra.
DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársak! Ha megengedik, először néhány eddig elhangzott dologra szeretnék reagálni.
Navracsics frakcióvezető úr tett ma egy kijelentést, amelynek a valóságtartalmával kapcsolatban valóban merülhet fel kétség. Frakcióvezető úr, szeretném egyértelművé tenni, hogy a Pénzügyminisztérium mind ebben az évben, mind az elmúlt évben minden egyes hónapban az előre közölt publikációs naptár szerinti időpontban nyilvánosságra hozta azokat az adatokat, amelyeket a költségvetésről, a fő folyamatokról Magyarországon nyilvánosságra kell hozni. Ez a naptár januárban közzétételre került, és pontosan tartalmazta azt, hogy minden hónapban az adott hónap ötödik munkanapját követő első munkanapon kerül közzétételre ez az adatsor.
www.parlament.hu/naplo38/018/n018_024.htm
troppauerhumer
Tehát ez az „államadósságos-tönkretételes-IMF”-es duma nem egyéb, mint a Fidesz 2010-es választási propagandája, a jobboldali legendagyártás egyik legszívósabb, újra és újra felböfögött mócsingja.
Ja.Hogy miért volt 2006?Orbán észlelte-,tudta,hisz ott volt,ő dolgozta ki az EU csatlakozás folyamata,szabályai,a vállalt kötelezettségek mintegy 80%-át-mekkora pénzözön fog ránkömleni a felzárkóztatás éveiben,Orbánnak irtózatos nagy megalázás volt ,hogy az EU csatlakozást nem ő hanem Medgyessy írta alá-Medgyessy udvariasan felajánlotta Orbánnak azt a tollat amivel aláírta a csatlakozás szerződést,és az tahó sértődésében visszautasította
hehee...-minden előzetes felmérés ellenére ami az ő győzelmét mutatta 2002-ben, elvesztette a hatalmát,holott már beígérte az őt pénzelő oligarcháknak,csakhogy hatalomra jusson,illetve a hatalommal megszerezhető pénzekhez.
kereső
@KisTehen: 8:16 és a többi: Boci, sok beszédnek sok az alja. Nem mellesleg, mikor és honnan lépett vissza DK??? Nem, te dicsekedtél itten, hogy rohantatok szavazni az előválasztás második fordulójában, hogy nehogy Ő legyen orbán kihivója?? Mert tudtátok, hogy ha bárhol megjelenik az országban, akkor "hiveket" szerez az ellenzéki koaliciónak,az empátiájával, a kedvességével, az odafigyeléssel-a meghallgatás képességével. és akkor orbánnak tényleg tele lenne nem csak az alsógatyája, hanem már a lába szárán folyna végig.
kereső
És DK-ban minden meg lett volna ahhoz, hogy a koalició lemossa a fideSS-t a pályáról: sziv, erő és akarat. Most ezt igy hiányolom...
kereső
@KisTehen: Nemj szavazok MZP-re. Én a hatpárti koalaicó egyéni jelöltjére, és a koalició listájára szavazok- akkor is , ha Te orbánra szavazol. Mert ebből áll a fideSS- szavazzatok orbánra, aztán, hogy ki képvisel benneteket???(ORBÁNT) a lealázott parlamentben az nem is érdekes. Fura elképzelésetek van a "képviseleti demokráciáról"- ahol csakis egy embert képvisel mindenki.
kereső
@KisTehen: Ezt majd április 4.-én eldönti- ezt mondta. kell a hamisitás bocika- azzal ne nálam próbálkozz!
kereső
@KisTehen: Ha nem érted, bocika, hogy mi a különbség a jelen idő és a övő idő között, az nem az én problémám.
Csak úgy mellesleg, orbán meg tudja mondani, hogy mi lesz vele április 4.-én? Mert én igen, ha rajtam múlik- mint ahogyan rajtam is múlik.
kereső
@KisTehen: 10:3Az én drága, jó Apám! Aki már nem érhette meg, hogy igy emlegeted.
Nyírfa
@kereső: 10.36

Ahogy szorul a hurok, tehénke is elveszíti a szellemeskedő kedvét, és úgy begorombul, ahogy a ner-tejtestvérek is. Egykutya.
Clavigo
@KisTehen: Ne verjen a víz ,,böcce.. Nyugi van..Mindenki tudja,látja ,hogy csúzliszájú Zsírtacsi egy beszari senki... Egy niemand,,kevlár- babydoll- ban...
jesz
Dobrev a pálya széléről osztja az észt..Brüsszelt választotta, mert itt olyan szembeszéllel találkozott, ami már sok volt neki...a gyerekeit szeretné nyugalomban felnevelni, ezt itt nem tudja megtenni.
szegfue
@kereső: Jó hosszu ez az interju, de érdemes elolvasni! Kösz.
kereső
@szegfue: Igen hosszú- de nagyon érdemes elolvasni.
kereső
@jesz: 12:49 ebben tévedsz. A látszat néha csal.
Németh István
Igen Orbán Viktor Miniszterelnökünknek a TÖKE tele van a moslék hazaáruló dobrevvel! Meg persze a fenyegetődző férjével akiben annyi Úristen sincs, hogy az ország tönkretétele után befogja a mocskos részeges pofáját! Aljas férgek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.