Visszautasítja Magyarország és Lengyelország keresetét, és a két országot a perköltség megfizetésére kötelezi – így ítélt az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében. A luxembourgi székhelyű testület szerdán kora délelőtt hirdette ki ítéletét az ügyben, amit még tavaly márciusban indított el a magyar és a lengyel kormány a mechanizmus ellen. Előzetesen arra lehetett számítani, hogy a Bíróság elutasítja majd a magyar-lengyel keresetet – egyrészt az EUB jogi főtanácsnoka tavaly decemberben mondott előzetes véleményt arról, hogy szerinte a mechanizmusról szóló rendelet megfelel az uniós jognak. Másrészt erre készült Orbán Viktor miniszterelnök is: január végi blogbejegyzésében arról írt, hogy az EUB „politikai döntést” fog hozni, és a „föderális Európa” javára ítél majd a tagállamok akarata helyett. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint politikai ítélet született a mechanizmus ügyében: „A döntés élő bizonyítéka annak, hogy...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Semmi gond. Majd a mi kontónkra megint vesznek fel egy rahedli kölcsönt. Az uniós pénzcsap elzárva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Csizmás Kond: És akkor még itt van ez is. Nyilvános, hozzáférhető- de ezek az összegek köszönő viszonyban sincsennek azzal az összeggel, amiről orbán /szijjártó/hollik és a fideSS eu-s parlamenti képviselői szónokolnak.
belugyialapok.hu/alapok/sites/default/files/BBA_strat%C3%A9gia.pdf
Csizmás Kond
@kereső: Képzeld elolvasgattam, és bár úgy tűnik tényleg a migráció megfékezését is beleértik, ez egyáltalán nem igaz. Mindenütt, minden megvalósítási szabályzatban, ahol pénzt lehet lehívni kijelentik, hogy csak akkor jár ha az megfelel az uniós előírásokban szerepelt szabályoknak, ami magyarul azt jelenti hogy pl a migránsellátás, azok étkeztetése, lakhatásbiztosítás, kivizsgálás és kötelező jóváhagyás stb stb...tehát kerírés meg a megfékezést csak egyetlen helyen jelöli a gyorssegélyeknél és azt is úgy hogy az felülvizsgálandó hogy mit ír a zuniós megfogalmazás.
Azok a pénzek amiket kiosztottak a fortex költségeire néhány elektronikai berendezésre, fogadóállomásokra és hasonlókra ment el...de kerítésre nem.
kereső
@Csizmás Kond: Légy szi olvasd el az eu-s anyaghoz a belügyminisztérium, mint Magyarországon illetékes t, hogy gyakorlatilag mi mindenre adott pénzt/és ad pénzt az eu a határőrizet kapcsán. Abból világosan kiderül, hogy a Frontex az külön fejezet, amelyet az eu közvetlenül finansziroz, és elenyésző az az összeg, amely a tagországokon keresztül történik. Ezért nem is tartalmazza a belügyi beszámoló, csak érintőlegesen.
Csizmás Kond
@kereső: Lassan és utoljára...a határőrizet nem föltétlen kerítés sőt mivel még a mai napig is támadják a szögesdrótkerítést ezért egyáltalán nem az. Adtak pénzt de én kimondottan a kerítéssel kapcsolatban írtam, hogy másoknak azt ajánlották amit tőlünk megtagadtak.
kereső
@Csizmás Kond: Értelek, de a határőrizetbe bele tartozik a kerités, az a senki földje zóna-ahol a konténerek állnak...etc. Ennek alapján Te sem jelentheted ki, hogy az eu ezekre nem adott pénzt.Az, hogy másoknak ajánlottak-e erre pénzt nem tudom, nem is érdekel.
Csizmás Kond
@kereső: Nincsen senki földje. az csak egy kijelölt terület valakiéből, attól függően hogy a határsáv melyik részén van, és azért nevezik semlegesnek hogy ne legyen kötelezettség alatt, ugyanis ha azt az adott ország területének neveznék akkor az ország területén bárhová mehetne...tehát az valakié csak eltekintenek egy időre a területi viszonytól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.