Visszautasítja Magyarország és Lengyelország keresetét, és a két országot a perköltség megfizetésére kötelezi – így ítélt az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében. A luxembourgi székhelyű testület szerdán kora délelőtt hirdette ki ítéletét az ügyben, amit még tavaly márciusban indított el a magyar és a lengyel kormány a mechanizmus ellen. Előzetesen arra lehetett számítani, hogy a Bíróság elutasítja majd a magyar-lengyel keresetet – egyrészt az EUB jogi főtanácsnoka tavaly decemberben mondott előzetes véleményt arról, hogy szerinte a mechanizmusról szóló rendelet megfelel az uniós jognak. Másrészt erre készült Orbán Viktor miniszterelnök is: január végi blogbejegyzésében arról írt, hogy az EUB „politikai döntést” fog hozni, és a „föderális Európa” javára ítél majd a tagállamok akarata helyett. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint politikai ítélet született a mechanizmus ügyében: „A döntés élő bizonyítéka annak, hogy...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Semmi gond. Majd a mi kontónkra megint vesznek fel egy rahedli kölcsönt. Az uniós pénzcsap elzárva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Semmi gond. Majd a mi kontónkra megint vesznek fel egy rahedli kölcsönt. Az uniós pénzcsap elzárva.
Qqberci
A csútkány helybe ment a pofonért...
kereső
A perkjöltséget fizesse orbán, varga, gulyás, rogán, habony...és a 133 bátor ember!Saját zsebből. akinek nincs annyija, vegyen fel hitelt- szabad piacit.
Dr. Proktor
Kína nagyon szívesen adna kölcsönt, legfeljebb földterületet kér majd cserébe ha nem tudjuk visszafizetni, mint teszi Montenegróban...
Béla333
A maffia egy esetleges újabb győzelme esetén szerintem most fogja kiléptetni az országot az Unióból.
Hiszen ha már lopni nem lehet tőlük, akkor a maffiának már nem is érdekes az egész...
Csizmás Kond
...uniós költségvetés ?...amikor a Magyar állam kérte, hogy a migráció megfékezésére épült határzár költségeibe segítsenek bele még lehurrogták, és rá egy évre már más tagállamoknak önként felajánlották a segítséget hasonló kerítésre...hol itt a szolidaritás, hol itt a törvényes rend hol itt a megnemkülöngöztető magaratás meg hasonló maszlagok amiket összezagyválnak a saját gazemberségük leplezéseként ?
Aki Én
@Béla333: Akkor meg ő nem lesz érdekes Putyinnak.
Aki Én
@Csizmás Kond: Kaptunk pénzt a kerítésre, és úgy általában határvédelemre.
Németh István
@lusta: @Qqberci: a rosszindulat csöpög belőletek, csakhogy nagyon jól tudjátok ti is mert ugye magyarok vagytok, ÉS ha kommunista diktátum iskoláiba jártatok is, hogy a magyar állam az alkotmányos jogok mentén működik mán majd ezer éve! Aztán az Alaptörvény az az alkotmányos formula amely egy valójában az átdolgozandó >> korszerűsítendő alkotmányt kiváltó eszköz! Ezt persze nehéz felfogni, de az Aranybúla, a Szentkorona Alkotmánya a magyarságot bizony, mint önálló és sérthetetlen nemzetet teszi helyre és biztosítja a területének és polgárainak sérthetetlenségét, annak mindenkori jogos védelmi tevékenységét! ÉS bizony itt jön be a trianon és a nyugat aljas mesterkedése amely több mint 100 éve bitorolja területeinket és uralja az ott élő polgárainkat! A további szalámizási igyekezet a nyugat részéről nem jön be! nem kapitulál Magyarország a nyugat fingjaira, aljasságaira - amelynek alapja a magyar hazaárulók szövetsége! ÉS amelyet az Eu. vezetése ösztönöz anyagilag és morálisan!...
De szükséges az Európai nemzetek összefogása, a globalizációs gazdasági elnyomás ellen ezért nem léphetünk ki, hanem kemény munkával igen is nekünk kell elindítani a váltózások kikényszerítését! A moslék jelen vezetői szemlélet utolsó rúgásai ezek! Hajrá Magyarok,Hajrá Magyarország, haj rá Lengyelek!
JA fizetni nem fogunk, mi több a kötelező befizetésekből is levonjuk tehát az Eu. kvóta összegéből a tartozásokat Ugyebár - ha nincs miből fizetni nem fizetünk >> ráadásul egy illegitim bíróságnak! A "bíroságosdi játszadozásaiért" Olyan mintha a takarítóknak megmondták volna mit kell és hogyan kitakarítani NA ezt tette a bíróság! KAPJÁK BE!
Nyírfa
Orbánnak , a NER-nek így is, úgy is, vége van. Csak a pontot kell kitenni április 3-án.
Nagy és szép munka lesz visszaszerezni a becsületünket, helyretenni az életünk minden szegmensét.
Az Unió döntésében bíztam, meg is köszönöm.
Béla333
Azt mondja a dekázó:
"A döntés élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával – írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán,..."
telex.hu/belfold/2022/02/16/a-kormany-szerint-politikai-iteletet-hozott-az-unio-birosaga-az-ellenzek-szerint-egyertelmuve-valt-hogy-az-orban-kormany-antidemokratikus-mukodese-draga-lesz-a-magyaroknak

Kár, hogy akkor hiányzott a jogi oskolából, amikor azt tanították, hogy a bíróság egy független intézmény...
lusta
@Csizmás Kond: Kaptunk pénzt, de egyébként is parasztvakítás volt az egész, amely a lakosságnak gyűlöletkeltésre volt jó, nekik meg a pofátlan meggazdagodásra. Senki sem akar arról beszélni, hogy a kerítést a katonák, a fogvatartottak és a kényszerközmunkás rabszolgák építették. Ugyanakkor ment egy nagy beruházáás. Na a kerítést építő cég a munkavégzésért óránként annyit számolt el, mint a nagyberuházásopn a kivitelező a mérnöki, hegesztői munkáért. Így kell lopni.
kereső
@Csizmás Kond: Senki nem beszél róla- "ha nem beszélünk róla, akkor az nincs"- de tudjad má cirmi, hogy kaptunk pénzt a keritésre, a reális áron számoltra, nem az aranyra, és az eu fizette a rendőrök, katonák bérét amikor oda lettek vezényelve. Sőt a túlóráikat is megtéritette a magyar költségvetésnek.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 11:03
Szerinted hiányzik "a megnemkülöngöztető magaratás"?
Szvsz kifizették a kerítés árát, arról nem tehet a Bizottság, hogy nem jutott belőle alkotmányos költségre? Talán nem kellett volna megszüntetni az Alkotmányt?.)))
elmúlt karácsonyok szelleme
Magyarul kiadták Orbánra a kilövési engedélyt.
Hol lehet nagy hatótávolságú sniper puskát venni?
lusta
@sgl: Mi is az aljas hazugság ebben az esetben, amiről mélyen hallgatnak?
1.Mi volt az ügy tárgya?
2. Az EB vagy a magyar állam a lengyelekkkel karöltve nyújtotta be a keresetet?
3. A lengyeleknél is ezek szerint van ilyen törvény?
4. Ha nincs a lengyeleknél ilyen törvény akkor a bíróság milyen alapon marasztalta el a lengyeleket,
Igen hosszú lenne a kérdéseim sora, de minek. A mi pipogya ellenzékünk még erre az aljas hazugságra sem képes mit mondani. Illetve majd lesz egy kkis maszatolaás, meg ez, meg az és nincs itt semmi látnivaló.
Eszem megáll.
kereső
@lusta: Elolvastam a pártok reakcióit. Senkinek nem jutott eszébe a hazugság cáfolata.
kereső
@sgl: 12:06 Nem olvasnak bennünket-pedig kapnának bőven municiót a kommunikációhoz.
kereső
Ha ehhez hozzávesszük, hogy jelenleg orbánnak és maffiájának úgy van meg a parlamenti 2/3-a, hogy az ügyészség által megvádolt /köztörvényes bűnökkel, bűnszövetséggel, korrupcióval-és ezzel kapcsolatban hivatali visszaéléssel/ képviselők ott ülnek továbbra is a parlament padsoraiban. Jogállam mi???A magyar (i)gazságügyminiszter meg poltitkai döntésről beszél/hadovál/hazudik.
lusta
@sgl: @kereső: Segítek egy aprósággal.
Magyarország és Lengyelország támadta meg a, röviden szólva, pénzt a joigállamiságért mechanizmust. Tehát mi voltunk a felperesek! A bíróság kimondta, hogy ez a mechanizmus nem ellentétes az uniós szerződéssel. Mutassa már meg a dekázós Magyarné, a mi szerencsétlenségönkre (i)gazságügyi miniszterünk, hol mondta ki a bíróság, hogy a náci homofób gyerektörvény és népsavazás miatt hozta meg ezt a döntését. Miután egyenesben közvetítették, nem hallottam ilyesmiről. Ha Magyarné hallotta, akkor előbb íratkozzon fel a hosszú váróslitára az orr-fül-gégész szkorvosnál.
Csizmás Kond
@lusta: ..nézd aki parasztnak érzi magár és úgy értékeli, hogy őt vakítani kell az meg is érdemli. Ami meg az építést illeti azt rajtad kívül nem tudom hányan hiszik, hogy közmunkások csinálták volna. Ami meg a lopást illeti ugyanaz a véleményem, a tolvaj kiált előre... Ez a tolvajozás egy nagyon alacsonyan betáplált és ritkaszegény intelligenciával rendelkező réteg szintjén megjelenő propagandajelszó. Aki, bárki, csak azért ismétli a szájába adott szart mert az neki ízlik az egy univerzális balek akit bárhol minden körülmények között fel lehet használni bármire...
Csizmás Kond
@kereső: ...szóval tudod..gondolom ha bizonyításra köteleznének a vizeletedre hivatkoznál...
Csizmás Kond
@bencemacska: ...nem akarlak bántani de tudnád valamilyen, bármilyen cikkel bizonyítani hogy kifizették...mert a nyervogást már nem hiszem.
bencemacska
@Csizmás Kond: Én nem is mondtam egy szóval sem, hogy a kerítés ügyében benyújtott számlákat kifizették volna.
De nagyon tetszett a magaratás nevű elütésed, ami azt az asszociációt keltette bennem, hogy csak azt hajlandó bevándorlók ügyében elfogadni, amin ő is "arathat".
Hiába mondták neki, hogy ne zárja be a menekült szállásokat, mert a kerítésre nem adnak pénzt. A szállások pl. a bicskei bezárása után a fenntartásra fordított költségeket sem fizetik.
De ez már régen volt. És én azóta sem tudom mi baja volt velük. Hogy nem ő építtette azokat a lölövel, az biztos!
lusta
@Csizmás Kond: Hazudni, hazudni, hazudni. Ez a lényeg a jelenlegi renbdszer működtetői és haszonélvezői szerint.
˝Ásotthalomtól Tiszaszigetig 70 kilométeren, hat munkacsoportban mintegy kétszáz katona dolgozik, az ő munkájukat közfoglalkoztatottak segítik – közölte a parancsnokhelyettes. Hozzátette: a katonák reggel 7-től este 7-ig, a közfoglalkoztatottak két váltásban 6.45-től 18.45-ig dolgoznak.˝
24.hu/belfold/2015/08/11/a-het-vegere-allni-fog-a-gyoda-csongrad-megyeben-vagy-fekudni/
˝– Szerda délben szóltak, hogy augusztus 20-ától a kerítésépítésnél dolgozunk. Ez már rabszolgamunka, ráadásul a négynapos ünnepet végig kellett gürizni – kesergett lapunknak egy neve mellőzését kérő közmunkás. A férfi azt mondta, 50 társával együtt eddig a vízügynek dolgoztak, most átvezényelték őket a határzárhoz. Olvasóink közül többen felháborodottan jelezték, hogy olyan ünnepi „ajánlatot" kaptak a közfoglalkoztatást koordináló HM EI Zrt.-től, amit nem lehetett visszautasítani. Az egyik közmunkás arról számolt be, hogy azt mondták neki, ha nem megy a négynapos pihenőn kerítést építeni, akkor azonnal kirúgják.˝
Macskaszem
Azt üzente Prüsszel, hogy kedves magyarok, ha annyira hülyék vagytok, hogy megint a rabló tolvaj gazemberekre szavaztok, akkor f@sz a fületekbe.
A gyermekvédelmi törvényt csak azért találta ki a fidesz, hogy rá lehessen fogni, ha a jogállam eltiprása meg az uniós pénzek ellopása miatt nem adnak több pénzt. Ha ezek eltakarodnak, és látni fogják, hogy más irányt vesz a kormányzás, nyakam rá, hogy küldeni fogják.
kereső
@Csizmás Kond: 14:21 Az ajtó mögül pofázó macskának:- nem a vizeletem, hanem ez:
A 2014-2020-as költségvetési időszakban az EU Magyarország számára 110 millió eurót allokált határvédelmi, belbiztonsági és a migrációval kapcsolatos feladatok támogatására - ennek közel felét kifejezetten határigazgatási feladatokra.

A menekültválság nyomán Magyarország ezen felül összesen négy alkalommal kért és kapott sürgősségi segélyt az EU megfelelő pénzügyi alapjaiból – a legutóbb 2019. februárjában, 20 millió eurós összegben. A magyar erőfeszítések támogatására így az EU már 137 millió eurót, azaz mintegy 45 milliárd forintot tett elérhetővé a 2014-2020-as költségvetési időszakban."

A 2019 évi 20 millió euro=6,6 milliárd forint kifejezetten a déli határon szolgálatot teljesitők bérezésére forditható.
kereső
@lusta: 16:01. A magyar kormány 504 milliárd Ft "határvédelmi költség" megtéritését kérte első körben az uniótól, később már a felével is elégedettek lettek volna. Ez is olyan "felmerült" költségelszámolás, mint a járványban a külügy által feltüntetett +járványvédelmi kiadások+- nem részletezve, 503 milliárd Ft.
koszpeko
@Csizmás Kond: NA FIGYELJ !!!

hvg.hu/gazdasag/20191017_bevandorlas_hatarvedelem_Europai_Unio

Két alapból jár pénz és gyorssegély is, jutott belőle befogadó állomásokra, személyzetre, sőt integrációra is. Más kérdés, hogy hazánk eddig nem hívta le a teljes összeget.

Azt eddig is tudtuk, hogy a magyar kormányzat szereti elhallgatni, valójában mennyi uniós pénzt kapott határvédelemre és a migráció megállítására, az Európai Bizottság szerdán kiadott jelentése alapján azonban úgy tűnik, még az eddiginél is kevésbé hiteles az érvelésük. A EU hivatalos számai szerint

hazánknak 2015 óta 137,14 millió eurós támogatást ítéltek meg a bevándorlás kezelésére. Ez átszámítva 45,5 milliárd forintot jelent.

Ehhez képest Hollik István kormányszóvivő utoljára szeptember elején beszélt arról, hogy Magyarország 504 milliárd forintos határvédelmi költségei után az EU csak 6,6 milliárd forintot (20 millió eurónyi összeget) hajlandó kifizetni. Orbán Viktor miniszterelnök - aki először 2017-ben kérte Jean-Claude Junckertől, hogy az EU fizesse meg a határkerítés költségeinek felét - péntek reggeli rádióinterjúiban ostorozta emiatt az EU-t: februárban is szó szerint úgy fogalmazott: „Hiába kérjük, hogy legalább a felét térítsék meg a határvédelmi költségeknek, a fülük botját sem mozdítják. Többször is ígérték, de egyszer sem adtak egy fillért sem.”

Akarsz még hazudni valamit szőröstalp kuka???
koszpeko
@Csizmás Kond: De itt az index cikke is ha neked a HVG túl baloldali.

Hétszer több pénzt adott az Európai Unió határvédelemre, mint amennyit a kormány mond

index.hu/belfold/2019/09/07/hatarvedelem_europai_bizottsag_penz_europai_unio_hollik_istvan/

Csaknem hétszer több pénzt adott az Európai Unió határrendészeti, biztonsági és migrációval kapcsolatos kiadásokra Magyarországnak, mint amennyit a kabinet állít, írja a Népszava.

Az Európai Bizottság megosztotta a lappal, hogy 2014 és 2020 közötti ciklusban mennyi pénzt is kapott Magyarország. Eszerint

110 millió euró előirányzott összeget kapott az ország,
egyedi kérelmek alapján pedig további 27 millió eurót adtak a rendkívüli költségekre.
ÍGY TEHÁT ÖSSZESEN 137 MILLIÓ EURÓT, KÖRÜLBELÜL 43 MILLIÁRD FORINTOT ADOTT BRÜSSZEL A HATÁRVÉDELEMRE.
Közben meg a lap szerint Hollik István kormányszóvivő arról beszélt a köztévében augusztus végén, hogy Magyarország 504 milliárd forintos határvédelmi költségei után az Európai Unió csak 6,3 milliárd forintot (20 millió eurót) hajlandó adni.

KAPCSOLÓDÓ
Az Európai Bizottság 6,3 milliárd forintot küldene a kerítésre
Az Európai Bizottság 6,3 milliárd forintot küldene a kerítésre
Sokat kérnénk, de egyelőre úgy tűnik: keveset kapunk.

Az Európai Bizottság Népszavának küldött jelentéséből kiderül, hogy Magyarországnak legutóbb idén februárban hagytak jóvá 20 millió eurót, amit a nyáron ki is fizettek – erre utalhatott Hollik. A Bizottság szerint az eredeti kérelem még 800 millió euróra vonatkozott, végül a kérelmet később a magyar hatóságok módosították 20 millióra.

Mint emlékezetes, a kerítésépítés hazai kezdeményezésű határvédelmi lépés volt, de a magyar kormány utólag megpróbálta benyújtani a számlát, mondván, a kerítés egész Európát védi.

Az Európai Bizottság már 2017-ben világossá tette, nem fizet a határkerítésért, ugyanakkor már korábban is és azóta is többször támogatták jelentős pénzekkel a magyar határvédelmet. Erről ebben a cikkünkben írtunk...
lusta
@kereső: @koszpeko: Amit nem vertek nagydobra. A kerítés építésének munkaerő költségét 9500 forint/óra összegben számlázta ki a kivitelező, majd a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk gondolkodás nélkül ki is fizette.
Csizmás Kond
@lusta: Egy parancsnok helyettes közlése nem törvény, ő csak elmondta a saját véleményét. A katona végezhet bármilyen munkát amit kiad a parancsnoka, lehet az kerítésépítés, lehet segélyszolgálat katasztrófa idején , és lehet bármi sőt éjt nappá téve szabadság vagy szabadnap és ünnep nélkül...mert ő arra esküdött fel...vagy gondolod hogy amikor külföldön szolgáltak akkor megkérték az afgánt vagy irakit hogy hé most ne támadj ne robbantgass mert a magyarnak ünnepnap...
Ez még óvodás mesének is nagyon vékony.
Csizmás Kond
@kereső: Ne próbálj okoskodni mert az neked nem megy. ...ahelyett írj érthetően. Ha bizonyítani akarsz akkor idézz hivatalos valamit mert ilyen meséket bárki tud írni...és ne nevezgess senkit addig amíg te is nevezgethető vagy...ugyanis nekem vagy húsz éve ez a nevem de nálad ez sokmindenfüggő...kizárnak lelepleződsz vagy megunnak te nevet változtatsz tehát link vagy, és ezáltal hitetlen...ne erőlködj mert még a végén sérvet kapsz.
simmering73
@Rizikó: Csuklasz? Vegyél mély levegőt és tartsd bent addig amíg nem szólok. El fog múlni.
elmúlt karácsonyok szelleme
Nem ismerem a fegyvereket. Még sosem lőttem puskával, miközben távcsőbe néztem.
Rizikó
@simmering73: Ennyire futja? Nagyon alulképzett vagy! Se írni, se olvasni normálisan! Ilyen egy tahó!
Csizmás Kond
@bencemacska: tezsvír...elütni nálam nem szégyen, nem tanult gépíró vagyok hanem csak megtanultam kezelni néhány dolgot amiben mindig követek el hibákat. Az is igaz hogy van javítóprogramom amit sajnos nem mindig veszek figyelembe és ez ilyen bonyodalmakat okoz, de nem is arra törekedtem soha hogy helyesírási bajnok legyek, hanem csak a véleményemet próbáltam leközölni néha némi hibákkal...elnézést ha ez neked bonyodalmat okoz de ilyen még nagyonsokszor elő fog fordulni.
És vissza a cikkhez...a gyermekvédelmi törvény nem kitaláció hanem örökölt hagyomány, ami nem a maszületett genderbuzi fogalomra alapul hanem egy veleszületett erkölcsi hagyományra amit néhány perverz degenerált próbál belénk erőltetni., szóval lehet neked tetszik z új nyugati fuvallat de nem szabad elvárt hogy az másnak is tetszik sőt nem is illenék az erőszakos ráerőltetési politika felé hajlani egy normális embernek. A kerítés és a többiek csak mellékürügy a buzeráns szarkavaróknak tehát nekem ne azt bizonyítsa senki hogy mit adott hanem azt hogy azt miért és mit nem és azt miért nem...persze csak a kötelesség határain belül.
CsipkeRózsa
@kereső: Úgy tudom, Ujhelyi István EP képviselő megmondta, hogy hazudnak, szó sem volt a gyermekvédelmi akármiről.
kereső
@Csizmás Kond: Macska- én nem vagyok itt húsz éve, de még nem zártak ki, és nincs 32 nevem.Ami meg a "meséket" illeti- menj fel az eu magyar nyelvű honlapjára- a mese onnan van. Tudod miért vagy ajtó mögötti? Mert nem a 93 ezer négyzetkilometeren belülről ugatsz bele a dolgainkba kibicként, holott mi nem osztottunk neked lapot.
Csizmás Kond
@kereső: Szerintem neked az a bajod hogy elhitted amit rólam állítanak hogy román vagyok...na de az legyen a te bajod ( direkt nem írtam maradiságot ). Az hogy az ilyen balfaszságokkal próbálod hitelessé teni a saját igazadott inkább ront azon mint javítana...de ez is a te bajod. Nektek szerintem az a bajotok, hogy a nyugati felfogásból csak az ingyen-élés és a munkanélkülisegély fogalmakat vettétek át és mindenki aki másként érvel az vagy osztályellenség vagy külföldi, esetemben román. ...apropó román...ha az lennék sem szégyelleném mert semmilyen nemzetiségű nem kell szégyellje a civilizációját amiben felnőtt és amit becsülettel él meg, ellenben azok akik nagyvalamilyen-nemzetűnek vallják magukat, úgy hogy abból próbálnak előnyt szerezni , na azoknak az anyjuk piskótája, azok a legalja minden nemzetnek...és ebből merem állítani hogy te nem magyar vagy hanem egy irigy, sohasemmitelnemérő álszent aki most példaképpen azzal próbálsz velem szember érvényt szerezni hogy lerománozol...
kereső
@Csizmás Kond: Nekem nincs bajom macsek. Arra reagálj, hogy miért is mondtad mesének az eu- magyar nyelven elérhető információját- és ezzel félig meddig hazugnag mondtál. A sok beszédednek, meg sok az alja- aminek semmi köze az eredeti polémiánkhoz- állitottál valamit, cáfoltam és te meg azt nem cáfoltad hiteles információval. , miközben még arra is vetemedsz, hogy soknevűvé próbálsz beállitani. Érdekes tavaly nem tiltakoztál azon állitásom ellen, hogy kibic vagy- tudod az ajtó mögötti ezt jelenti. Ok. Nem vagy kettős. Elfogadom amit mondasz erről.
elmúlt karácsonyok szelleme
Én csak az alkalomra várok. Ahogy kinyírom Orbánt, megszűnik az összes probléma. Ennyire egyszerű ez a történet.
Csizmás Kond
@kereső: Naszóval, legelől azt írtam, hogy a zeu nem pótolt a kerítésben. Te azt állítod néhány újságrovat után hogy igen...de hol a hiteles bizonyíték ,
...és mivel beszorultál elkezdted a románozást...ezért, ezekért kéne téged elismerni ?
kereső
@Csizmás Kond: Nem vágyom az elismerésedre macsek. -ez egy. Kettő- fentebb, beraktam az eu-s honlapról hozott ismertetőt, ami cáfol téged., és amit voltál szives negligálni. Akkor most mi is a bajod? Mert azt nem cáfoltad.
verőce21
Merjünk nemet mondani a gender ideológiára...!
Csizmás Kond
@kereső: ...biztos én vagyok a hülye...de ha megkérhetlek újból idelinkelnéd hogy hol tudom elolvasni...mert írás van csak forrás nincs...és tudod írni mindenki azt ír amit akar...
lusta
@verőce21: Magénügy. Mondjon. Mégis mi köze ennek a per tárgyához?
verőce21
@lusta: Mert csak erről döntöttek...!
lusta
@verőce21: Szóval mi volt a per tárgya? A felperesek (Lengyelország és Magyarország) mit is írtak a beadványukba? Mi volt az elutasításban?
Peresze hülyének könnyebb lenni.
lusta
@sgl: Ez már csak azért is érdekes, mert a lengyeleknél maga az (i)gazságügyi miniszter mondá, hogy a pert a lengyelek Morawieckki balf@szsága miatt bukták el.
Még érdekesebb a hülye ellenzék számára, hogy a lengyelek a magyarokkal közösen adták be. Még ezt sem képesek kommunikálni.
verőce21
@lusta: Aki olvasni tud annak nincs ezzel semmi gondja...

"Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács 2020 decemberében erősítette meg a júliusi EU-csúcstalálkozón elfogadott megállapodást az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről és a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról. A rendelethez záradékot csatoltak, amely szerint az uniós pénzek felügyeletét szolgáló jogállamisági mechanizmus csak akkor lesz elindítható, ha egy tagállam intézkedései az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértik. Ez azt jelenti, hogy a mechanizmust nem lehet politikai célokra használni." - erről nem dönthettek, mert az indoklásban is benne van. :)

Orbán díszdobozba csomagolt lyukas óvszerekkel látta el az unió bíróságának tagjait... :)
kereső
@Csizmás Kond: És akkor még itt van ez is. Nyilvános, hozzáférhető- de ezek az összegek köszönő viszonyban sincsennek azzal az összeggel, amiről orbán /szijjártó/hollik és a fideSS eu-s parlamenti képviselői szónokolnak.
belugyialapok.hu/alapok/sites/default/files/BBA_strat%C3%A9gia.pdf
Csizmás Kond
@kereső: Képzeld elolvasgattam, és bár úgy tűnik tényleg a migráció megfékezését is beleértik, ez egyáltalán nem igaz. Mindenütt, minden megvalósítási szabályzatban, ahol pénzt lehet lehívni kijelentik, hogy csak akkor jár ha az megfelel az uniós előírásokban szerepelt szabályoknak, ami magyarul azt jelenti hogy pl a migránsellátás, azok étkeztetése, lakhatásbiztosítás, kivizsgálás és kötelező jóváhagyás stb stb...tehát kerírés meg a megfékezést csak egyetlen helyen jelöli a gyorssegélyeknél és azt is úgy hogy az felülvizsgálandó hogy mit ír a zuniós megfogalmazás.
Azok a pénzek amiket kiosztottak a fortex költségeire néhány elektronikai berendezésre, fogadóállomásokra és hasonlókra ment el...de kerítésre nem.
kereső
@Csizmás Kond: Légy szi olvasd el az eu-s anyaghoz a belügyminisztérium, mint Magyarországon illetékes t, hogy gyakorlatilag mi mindenre adott pénzt/és ad pénzt az eu a határőrizet kapcsán. Abból világosan kiderül, hogy a Frontex az külön fejezet, amelyet az eu közvetlenül finansziroz, és elenyésző az az összeg, amely a tagországokon keresztül történik. Ezért nem is tartalmazza a belügyi beszámoló, csak érintőlegesen.
Csizmás Kond
@kereső: Lassan és utoljára...a határőrizet nem föltétlen kerítés sőt mivel még a mai napig is támadják a szögesdrótkerítést ezért egyáltalán nem az. Adtak pénzt de én kimondottan a kerítéssel kapcsolatban írtam, hogy másoknak azt ajánlották amit tőlünk megtagadtak.
kereső
@Csizmás Kond: Értelek, de a határőrizetbe bele tartozik a kerités, az a senki földje zóna-ahol a konténerek állnak...etc. Ennek alapján Te sem jelentheted ki, hogy az eu ezekre nem adott pénzt.Az, hogy másoknak ajánlottak-e erre pénzt nem tudom, nem is érdekel.
Csizmás Kond
@kereső: Nincsen senki földje. az csak egy kijelölt terület valakiéből, attól függően hogy a határsáv melyik részén van, és azért nevezik semlegesnek hogy ne legyen kötelezettség alatt, ugyanis ha azt az adott ország területének neveznék akkor az ország területén bárhová mehetne...tehát az valakié csak eltekintenek egy időre a területi viszonytól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.