Az NNK járványügyi vezetője mondta el mindezt. 

A járvány 5. hulláma a 4. héten elérte a csúcsot, azóta stagnál, enyhül – ismertette a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

Már enyhül a járvány Magyarországon a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Galgóczi Ágnes elmondta: a szennyvízben a koronavírus koncentrációja egyelőre magas szinten stagnál, de a regisztrált fertőzöttek száma folyamatosan csökken, az 5. héten 13, a 6. héten 32 százalékkal, tehát elindult a járványhullám leszálló ága. A jelenlegi adatok alapján nem várható az esetszámok újabb ugrásszerű növekedése – jelezte.

Az elmúlt két hétben a 30-50 év közöttieknél volt a leggyakoribb a fertőzés, előzőleg inkább a gyerekeknél

- tette hozzá Galgóczi. 

Az igazolt fertőzöttnek továbbra is hét napra kötelező a karantén, de ez öt nap után véget érhet, ha időközben negatív lesz a teszt és jelentősen enyhülnek a tünetek, ami egyébként ebben a járványhullámba, az omikronnál már két-három nap után is gyakori

- közölte a szakember.

Erre a megbetegedésre nincs speciális terápia, a vírusos betegségeknél általában szokásos pihenést, a nagyobb folyadékbevitelt, a D-vitamint, a tünetek enyhítését, a lázcsillapítást javasolják a szakemberek. Akinek pozitív a tesztje, vagy tüneteket észlel, azonnal forduljon háziorvosához! – kérte Galgóczi Ágnes.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
---fogadták a hírt hálatelt szívvel az elhunytak családtagjai. És, kezükben a vaskos temetési költséggel, megindultak a temetők felé.
jesz
@namihami: Nem akarlak untatni, de kezd rögeszmémmé válni, hogy senkit nem érdekel , ki is fertőőzhette meg a papát, mamát, családtagot? Ezt nem kutatja Müller főorvos, csak a szennyvizet nézik? Mert az kényelmes, egyszerű...a részletek veszélyesek lennének?

bocs
namihami
@jesz: 12.33: Ezek azok a részletek, amikből kiderülhetne, hogy az ismét fel- fellobbanó járvány idején se Eufémisztikus kongresszusra, se szilveszteri és egyéb bulikra, se focimeccsekre és egyéb hasonló dolgokra nincs és nem is lehetne szükség. (belenéztem a ""bajnoki"" meccsek közönségét mutató képekbe---egymást ordították pofán/minden szájkosár nélkül)
Persze, nemcsak ez, de ez IS. Nem tudhatod, hogy utcán, villamoson, stb ki áll melletted.
Pálinkás Pál
úgy hívták még 3 éve hogy nátha...csak arra nem lehetett vakcina vallást alapítani..
division
@Pálinkás Pál: Tényleg? Nátha miatt kerültek be emberek az intenzívre, lélegeztetőre? Még mindig itt tartasz? Jó hogy nem lettél biológus, immunológus, bár nagy eséllyel fel sem vettek volna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.