Magyarországnak evidens érdeke, hogy szoros együttműködést ápoljon Brazíliával, a két ország a globális kihívások tekintetében azonos megközelítést alkalmaz, ami az együttműködésnek stabil alapot ad – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten.

Orbán elárulta: ezért jött Magyarországra a brazil elnökJair Bolsonaro brazil államfő (b) és Orbán Viktor kormányfő sajtónyilatkozatot tesz tárgyalásuk után a Karmelita kolostorban 2022. február 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő Jair Bolsonaro brazil államfővel találkozott, majd a tárgyalásukat követően tett közös sajtónyilatkozatban felsorolta azokat a területeket, amelyeken a két ország hasonló álláspontot foglal el.

Ilyen a migráció, az üldözött keresztények támogatása, a családokat érő támadások kivédése, a szabadkereskedelem melletti elköteleződés, valamint a haderőfejlesztés.

Orbán Viktor kiemelte: megegyeztek, hogy a nemzetközi színtéren egy közös, korai figyelmeztető rendszert hoznak létre, hogy ha a világban olyan dokumentumok készülnének, amelyekben nekik nem tetsző, az érdekeikkel ellentétes migrációval összefüggő ajánlások kapnak teret, ezt időben észleljék, és együttműködjenek a megakadályozásuk érdekében.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Két politikai szélhámos találkozója.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@jesz: nem tudom,hogy mussolini mit mondott az olaszainak,csak azt,hogy ök is év tizedekig szopták a következményeket!
szép új világ
Egyre messzebbre kell menni Orbánnak, hogy valaki szóba álljon vele.
telegdilaci
@jesz:Ami teljesen alkalmatlan arra amire vettük,ezzel is úgy jártunk mint a Kínai Vakcinával és a Lélegeztetőgépekkel,ezt is Kóklerek vették meg akik a lopáson kívül máshoz nem értenek! én eddig azt gondoltam hogy Braziliából el menekülnek az Emberek és nem oda akarnak menni menekültek,ahogy Magyarországon sem akarnak maradni!
teuton
Utana kellene nezni, miröl targyaltak meg titokban! Van Braziliaval kiadatasi szerzödes? Bar sokat nem erhet, mert Bolsonarot a következö valasztason elsöprik, mint a többi populista szelhamost...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.