Nem engedhetjük meg, hogy a magyar emberek fizessék meg a szomszédban dúló háború árát, ezért különösen megdöbbentőek a hazánk biztonságos energiaellátását veszélybe sodró nyilatkozatok a baloldali politikusok részéről – jelentette ki szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó: nem engedhetjük meg, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát

Fotó: Facebook

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság budapesti ülését követő sajtótájékoztatón felelőtlennek nevezte azokat a szereplőket, akik a gázszállítások és a paksi bővítés leállítását kezdeményezték. Szerinte ezzel veszélybe sodornák hazánk biztonságának egyik legfontosabb alappillérét, a biztonságos energiaellátást – írja az MTI.

"Szeretném világossá tenni, hogy ha nem jön földgáz Magyarországra, akkor nem lesz fűtés, akkor nem fog működni az ipar és akkor nem lesznek munkahelyek (.) Ha nem épül atomerőmű Magyarországon, akkor nem lehet fenntartani a rezsicsökkentés eredményeit, akkor brutális energiaáremelkedés következik"

- figyelmeztetett.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne a magyar emberek fizessék meg ennek a háborúnak az árát"

- szögezte le, és rámutatott, hogy mára meglett a brüsszeli szankciós politika első áldozata, mégpedig a magyarországi és ausztriai Sberbank.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország és Szerbia az utóbbi tizenkét évben sokat tett azért, hogy a két nemzet békében élhessen. "És ha valamikor, akkor most igazán tudjuk értékelni a békés együttélés jelentőségét" – fogalmazott.

Kijelentette, hogy a kétoldalú együttműködés nagy biztonságot ad Magyarországnak mind a gazdaság, mind az energiaellátás szempontjából. Továbbá aláhúzta, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke a tavalyi 45 százalékos növekedést követően elérte a négymilliárd eurót, ami rekordnak számít. Szerbiában pedig eközben 7,5 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP), amihez hozzájárult az OTP és a Mol ottani működése is.

A miniszter arról is beszámolt, hogy a vajdasági gazdaságfejlesztési program keretében 14 174 helyi vállalkozásnak 61 milliárd forint támogatást nyújtottak, s ennek nyomán 123 milliárd forint értékben jöttek létre beruházások. Leszögezte: amennyiben Magyarországon és Szerbiában is a jelenlegi kormány kap bizalmat a közelgő választásokon, akkor folytatják ezt a programot.

Végül pedig bejelentette, hogy szerb kollégájával megállapodtak a határátkelés felgyorsításában: a röszkei és a tompai átkelőnél technológiafejlesztést és kapacitásbővítést hajtanak végre, Hercegszántónál pedig lehetővé teszik a teherforgalmat.

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Te hazaáruló rohadék akkor húzd a beled Putyinhoz és intézkedj.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Akkor kérd meg Vétó Viktorodat , hogy fizesse ki ha már szórakozott az EU-ban meg a NATO-ban. Összedobják a szomszéddal meg családilag és meg lesz rögtön a rávaló háromszorosa.
Aztán már nem kel far hát rendelet se Farhátisztánban.
tothjani
Te hazaáruló rohadék akkor húzd a beled Putyinhoz és intézkedj.
kereső
Már fizetik te nagyon hülye. A 380 Ft-os euroban, az inflációban. És ezzel finaszirozzuk putyint, mert ti nem vagytok képesek cselekedni- nem is akartok???! Az IIB (kém) azonnali bezárása. Hivjátok össze a bátrakat, ti hoztátok a törvényeket, amelyek az alaptörvény fölé helyzete ezt a bankot. Hát akkor változtassatok ezeken a törvényeken. Minél előbb. És akkor már egyúttal a 133 bátor hagyja jóvá, hogy nincs paks2- és nincs roszatom finanszirozás. Úgyis rendeleti kormányzás van- teljhatalommal. Most az egyszer jóra is használhatnátok.
Qqberci
Szíjrágó, te egydül vagy ilyen hülye, vagy segítenek? Mi köze az alapjaiban elqrt Paks-2 erőltetésének a rezsócsökkentéshez? Költözz ki Kijevbe és ott ugass!...
Dr. Proktor
A gáz megéri hogy megdögöljenek - gondolta, csak finomabban közölte...
Csizmás Kond
A félnótás baloldal észrevehetné, hogy pl németország a krízishelyzethez viszonyulva újraindít atomerőműveket, szénerőműveket stb és ott még a vérszomjas zöldek sem mernek pisszegni.
...itt nálunk meg csak az számít hogy ki a legnagyobb bohóc és mivel tud minél nagyobb marhasággal előállni.
Nessy
Eddig is mi fizettük az urizálásukat, az ostoba döntéseiket , a gyenge forintot, stb. Most ne kezdjenek el ránk hivatkozni! A röpködéseiket, a pávatáncukat mit gondolnak ki fizeti?
Gazella
Elkéstél kakadu... Most fog igazán jönni a fekete leves a magyaroknak, de főleg zsirháj és sleppleinek, se az EU se a Putin nem foglalkozik a bajaitokkal.. Rádöbbentetek hogy ezzel a pávatáncosodással a két szék közé esett a kormány.
drrotf
Szíjgyártókám!Ha nem tudnád eddig és ezután is mi fizetünk mindent!Az hogy fizetünk nem jelenti azt hogy helyeseljük a kifizetéseket, csak annyit jelent hogy tűrünk, de hogy meddig azt nem tudom, de remélem nem sokáig!
tudode
Azért nem kellene túlzásba esnie!
.
Mivel nem csak a bennszülöttek, az EU-s adófizeTŐK lóvéját is elkommunizálák egyesek, kettesek:
.
----- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0
-------------------
.
???…
ómió
Pedig már nemcsak Maki efftárs, de a brüsszeli efftársak is "dolgoznak rajta"!
Macskaszem
Fenyegetőzik a f@szkalap, hogy mind megfagyunk ha nem Putyin seggét nyaljuk. Te mocskos gerinctelen állat, már 12 éve fizetjük a számláitokat, a saját fűtésünk ehhez képest aprópénz lesz, ha megszabadulunk tőletek.
Csizmás Kond
@KisTehen: ...ők csak kottából tudnak még elégedetlenkedni is...
Gazella
Kakadu... be vagy szarva.. hisz sberbankban lévő pénzeteket zárolták..tudod orosz gáz helyett van cseppfolyós gáz is...jah kérem a gáztartályok is csak alulfokon vannak tóltve...
Clavigo
A Falcont azèrt fent tarthatjuk neked- nektek,,te büdös rohadt köcsög. ? Azt azèrt fizethetjük. remélem ...
orsos vendel
szopo peti !!! "500 menekültet fogadott be Tiszabecsen a falu legszegényebb embere" es te mennyit te szemet !!!
Gazella
@KisTehen: mi van banya?? Liberót=librót használsz :D
no more
Ez az Európát, a demokráciát, a jogállamot, a szabad világot eláruló tolvaj geci, tényleg nem vette észre, hogy már fizetjük a háború következményeit az elbaszott magyar gazdaságpolitikának "köszönhetően"?
És az áruló mivoltunknak "köszönhetően" a háború után is sokszorosan megfizetjük az árát?
no more
Képaláírás: Így néz ki egy diplomata? Egy geci szúnyog csődörként, mint egy diszkópatkány száll le a Hungarian Air Force-ról?
Eljön az idő, amikor te is szét leszel fejelve - csúnyán, halálkufár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.