A kedvezménytörvény, illetve a magyar igazolvány volt az első olyan intézkedés, amely közjogi értelemben vett köteléket hozott létre a külhoni magyarság és a magyar állam között - hangsúlyozta Semjén Zsolt pénteken Szabadkán.. Ez egy szimbólum volt, amely azt mutatta, hogy „a külhoni magyar nemcsak érzelmileg, kulturálisan, történelmileg tartozik a magyar nemzethez, hanem valamilyen értelemben egy jogi kötődése is van” – mondta. Rámutatott, hogy alig egy hónap múlva Magyarországon az emberek két erő közül választhatnak:„Az egyik oldalon a keresztény nemzeti polgári értékrendet képviselő Fidesz-KDNP szövetség áll Orbán Viktor vezetésével, a másikon pedig a saját bevallásuk szerint is a kommunistáktól a fasisztákig terjedő konglomerátum Márki-Zay Péter vezetésével. Hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc, aki 2004. december 5-én mindent megtett annak megakadályozására, hogy a külhoni magyarok magyar állampolgárságot kapjanak, továbbra is el akarja venni a szavazati jogot tőlük.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Csak a külföldön dolgozó magyarok nem tartoznak a nemzethez?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
"Semjén Zsolt: A külhoni magyarok jogilag is a nemzethez tartoznak"

Akkor fizessenek adókat és járulékokat!
Mind! Romániától kezdve Izraelig, Felvidéktől USA-is...stb!!!
simmering73
El is lesz véve a szavazati joguk. Meg a tied is.
Klubtag
@Emmersson71: ...jó lenne, ha "kötelességileg" is így lenne, nemcsak tartani a mancsokat a támogatásokért.
De hát miért is csodálkoznánk, ez a mentalitásuk, ők sem különbek, mint orbán magyarjai, akik az EU-ban követelőznek, hogy az nekünk jár.
kereső
És a menekült státuszukkal mi van? Mit fiog kezdeni e nélkül az ukrajnai magyar? Bizony, bizony- el kell menni dolgozni hivatalosan, fenn kell tartani a lakást, fizetni kel a tb-t, az adókat.Vagy...ez is egy opció, haza lehet menni Ukrajnába. Ha még lesz.
Gazella
Tömjén buzi..menj haza romániába!!!
qwertt
Na persze. Az meg smafu, hogy olyan külföldi figurák szavaznak áprilisban, akiknek semmi köze a magyar választáshoz, mert nem Magyarországon laknak életvitelszerűen valamint nem ott adóznak???

Hazug semmirekellő!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.