Van esély arra, hogy a következő egy-két hónapban nyugdíj-kiegészítést kapnak az idősek. A választási sikerek érdekében, a kormány ugyanis előrehozhatja a novemberben esedékes nyugdíjkorrekciót. A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozatának elnöke, Juhász László szerint a pluszpénz indokolt lenne, mert az infláció már most 8,3 százalékos, a januári emelés viszont csak öt százalék volt. Szerinte minden pénznek örülni kell, de jó tudni, hogy ha a kormány visszaállította volna a svájci indexálást, havi 40 ezer forinttal lenne több az átlagnyugdíj összege. Juhász László szerint a plusz­ellátás mindenképpen jól jött a kevés pénzből élő időseknek, örülni kell minden forintnak. De – ahogy fogalmazott – nem kell tőle elájulni, mert erősen átveri a nyugdíjasokat a kormány. A vegyes indexálás kivezetése miatt ugyanis ellátásuk 25 százalékát veszítették el. Tavaly például, amikor 150 ezer forint volt az átlagnyugdíj, annak 25 százaléka 37 500 forint volt. Ez egy évben 450 ezer forint...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
marhaság, április 3.-ig már nem lesz nyugdíjkifizetés! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@RonaGyuri: De a fideszfanoknak már az igéret is a ""szebbjövő"". Eddig is azzal éltette a vakbuzgalmukat. A ""narancsmagyarok"" hittel élnek, nem kenyérrel.
A nemfideszeseknek pedig (mondjuk én) igérhet akár dupla nyugdíjat, akkor se szavazunk rájuk.
csak úgy....
@RonaGyuri: de ígéret attól még lehet!- mert azt nagyon tudnak..
Klubtag
Ha valóban így döntenének a gond már csak az lenne, hogy miből...erre nem ad az EU pénzt, mint ahogyan a pedagógus béremelésre sem...a remélt helyreállítási forrás célzott és csakis a szomszédban folyó háborúra tekintettel adnák ide. Természetesen minden média a hazug győzelmi jelentésekkel lenne tele...
Tehát további hitelfelvétel jöhetne jóval kedvezőtlenebb feltételekkel, mint mondjuk két hónappal ezelőtt.
RonaGyuri
@namihami: @csak úgy...: a dolog ott is sántít, hogy ezt méh nem is a kormány nyomatja, hanem egy "szakszervezetis"
namihami
@RonaGyuri: Éppen ez teszi kormányigéretté. Az a ""szakszervezetis"", amelyik ezt igéri, az éppen a kormány kasszájából kapja a fizetését. Semmivel nem ""dolgozói érdekképviselőbb"", mint a kormány tagjai.
szaboria1
Megint ígér a választás megnyeréséért. De már nem szabad hinni ennek a kormánynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.