A magyar országgyűlési választási kampány utolsó pár napjában egyre nagyobb figyelmet kap a határon túliak levélszavazata, amelyeket pártaktivisták, önkéntesek is segítenek összegyűjteni Erdély-szerte.

Berettyószéplakon az RMDSZ-es alpolgármester ajtóról ajtóra gyűjti a levélszavazatokat

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Berettyószéplakon például a helyi RMDSZ-elnök járja a települést és levélszavazatok miatt.

„Reméljük, hogy jól sikerül a vasárnapi választás, és a Fidesz-KDNP megnyeri a magyar országgyűlési választásokat, mert annyit megérdemelnek, miután ők is segítettek rajtunk”

– mondta a Transtelex megkeresésére Helmeczi Lajos, a Bihar megyei Berettyószéplak RMDSZ-es alpolgármestere.

Helmeczi szerint a kormányzó pártok abban segítették a berettyószéplakiakat, hogy elsők között kaphatták meg a magyar állampolgárságukat, a folyamat megkönnyítése érdekében a Fidesz-KDNP buszokat is intézett Mezőkövesdre, ahol a községközpont számos magyar lakója esküt tett. A magyar kormány részéről most ígéretet kaptak rá, hogy amennyiben a választások kedvezően alakulnak, Berettyószéplak templomát felújítják.

„Az egyháznak kértünk egy szép összeget, mert mi hiába fogtunk neki önerőből, beletörött a bicskánk, mert nem volt rá fedezetünk. A kérést a püspökségre kellett letegyük, és ők küldték tovább a Fidesz-KDNP felé”

- mondta Helmeczi Lajos.

A Transtelex riportját itt lehet elolvasni!

Forrás: Telex.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Mi ez,ha nem választási csalás? Remèlem utoljára szavazhattok ide rohadèkok!
kereső
Csak ott téved az alpolgármester (úr), hogy a templomfelújitást nem a fideSS fizette. Hanem mindazon Magyarországon élő állampolgárok, akik itt fizetnek adót, és azok is , akik hazautalva a támogatásukat serkentik a fogyasztást, amelynek nem kis adóhozadéka van. Ehhez képest Önök? Tartják a markukat, és azoknak hálálkodnak kézcsókkal, akiknek nem érdeme az "ajándék". Én nem mennék ennyire nyiltan szembe az anyaország lakóival, állampolgáraival- mert mi lesz, ha nem orbán nyer???
Nessy
Nem ártana, ha Helmeczy Lajos néha gondolkozna is! Miután a "támogatásokat" nem a kormánytagok, a templom felújítást nem az egyházak fizetik, hanem az anyaországi költségvetés, amit meg mi fizetünk be! Az, hogy a fideszt, Orbánt áldják, és lelkesen szavaznak rá, azt mi fizetjük, az nálunk hiányzik valahonnan! Magukat nem érinti a "szavazásuk" eredménye, viszont velünk kiszúrnak! Lényeg a pénz! És van képük "magyarnak" vallani magukat, és nemzeti érzelmekről mesélni, a sok milliárd potya pénzért.
namihami
Még egy indok ezektől a vérszivóktól a hazai pénzek teljes elvonására. Vajon mi és mennyi kellhetne még egy új kormánynak?
Hogy mérgesek lennének, a Fidesszel egyetemben? Hááát, ki nem sz@rja le? Ha marad a pénz, akkor a mostani hazai ellenzék lenne---joggal--morcos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.