Az ellenzéki politikus belátta, az összefogás önmagában még kevés volt arra, hogy megdöntsék a Fidesz mára már egyértelműen bebetonozott rendszerét. 

Hadházy: nem lenne szabad beülni a parlamentbe

Fotó: Facebook

Az első és legfontosabb, amit ki kell mondanunk, hogy ez egy ELCSALT VÁLASZTÁS volt. Nem elsősorban tegnap csalták el, hanem az elmúlt 12 évben, a szemünk előtt: a propagandagépezet, a Fidesz pártkatonává besorozott polgármesterek, az EU-s támogatásból fizetett kegyencek és a pincsikutya szintjére süllyesztett „független” intézmények, ezek mind hozzájárultak a tegnapi eredményhez

- írja. 

A legnagyobb csalás évek óta a szemünk előtt zajlott: elcsalt választás az, ahol az állami tévébe négy év alatt öt percet beszélhet az ellenzék. Elcsalt választás az, ahol a kormány évek óta folyamatosan kampányol óriásplakátokon és még az utolsó hónapban, a hivatalos kampány alatt is a kormány hirdette Orbánt a plakátokon (demokráciákban csak ezért megismételnék a választást)

- folytatja. 

Aztán hozzáteszi, hogy "természetesen" tegnap is történtek csalások. Ezek közül legmarkánsabban a határontúli levélszavazatokat emeli ki. 

Az Országgyűlés alakuló – a választások eredményét hitelesítő – ülésén csak akkor szabad részt venni, ha az ellenzék garanciákat kap arra, hogy visszakapja ellenőrző szerepét (például konszenzusos közmédia vezető, ellenzéki javaslatra kötelezően felálló parlamenti vizsgálóbizottságok, a képviselők szabad belépési jogának visszaállítása a közintézményekbe stb.). Ameddig erre sor nem kerül, addig a bizottsági tisztségekről megállapodni nem szabad!

Szerinte, 

Aki az imént említett jogosítványok biztosítása nélkül a parlamentben külön fizetéssel járó tisztséget vállal (jegyző, alelnök, bizottsági elnök stb.), az hajlandó elvállalni a díszletellenzéki szerepét, és lemond a közös kiállás, érdekérvényesítés politikájáról.

majd egy oroszországi hasonlattal él: 

Ki kell mondani: aki interpellálgatni, az elcsalt választáson hatalmat kapott kormány törvényjavaslatairól vitatkozgatni ugyanúgy kollaboráció lenne, mint ahogy Putyin parlamenti "ellenzékének" munkája is csak Putyin hatalmának legitimálására elég. 

Forrás: Facebook

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Horizont: Ez a holnapi az utolsó alkalom, hogy választásokon – ha szabad, ha nem – Orbán leváltható, és nem azért, mert esetleg négy év múlva ne celebrálna egyet a nagyvilágnak, ha most győz, hanem, mert négy év múlva már semmilyen ellenzéke nem lesz. Ez a választás az ellenzék utolsó sóhajtása Magyarországon, ennél többre, ahová most eljutott, képes nem lesz, és már ennyire sem. De ez innen már nem is az ő hibája, mert egy népet saját magától megmenteni nem lehet, egy népet boldogítani akarata ellenére képtelenség, ha igénye arra nincs, mert jól érzi magát a pocsolyában, ahonnan levegőért még kiér a feje. Voltaképp nekik köszönhető ez a szarhalom. Nekik Orbán is."/Rezeda/

Csak a családomat sajnálom, akik 900 km -tkocsikáztak,hogy szavazhassanak, magukért, értünk!! itthon meg van közel 1 millió, aki tiz percet sajnált az életéből a szavazásra. Nem akarok hallani tőlük egyetlen átkozott sóhajtást sem, ha hosszú lesz a várólista, ha elfogy az orbántól kapott szavazó pénz, ha a gyermek az unoka fogja a bőröndjét és vissza sem néz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Németh István: ,,Neked te moslék geciláda kifejezetten tilos belépni,de még a tájékára is menned a parlamentnek!
Óriási csalással kerültél ebbe a helyzetbe! Rohadj meg ott és úgy ahogy vagy! Moslék!"

Te így, egyedül is példásan illusztrálod a fideszes intelligenciát.
Ezért van az, hogy bizonyos szint felett nem szavaznak a fideszre. Mert ilyenekkel van tele.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: 22:49

Akkor Hadházy ötletéről még nem is gondolkodtak.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 14.13

Nem is fognak, Rózsa. Ahhoz kéne az a plusz, amivel választásokat is tudnának nyerni.
Én többet erre a formációra , és ez alatt nem az összefogást értem, hanem magukat a pártokat , nem szavazok. Ha Orbán megbukik, ami jobban lóg a levegőben, mintsem azt most gondoljuk, szakértői kormányt akarok, pártmenteset.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Én elhatároztam már a választások eredménye után, hogy többet semmilyen szavazásra nem megyek el, akár o.gy. választás lenne, akár népszavazás.
Sőt, ha nem véletlenül az arcomba nyomják, a politikai cikkeket sem olvasom el.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Nehéz lesz megállni, hogy a jövőben semmiben ne vegyek részt, de megtörténhet. Azért ez attól is függ, hogy mi minden történik. A politika, pontosabban a közélet mindig is érdekelt, arról , ha akarnék sem tudnék lemondani. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.