A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az 55 éves elkövetővel szemben, aki azért, hogy baleset biztosítás címén – csalárd módon – több milliós összeghez juthasson, megpróbált megvesztegetni egy főorvost.

Kétmillióval akarta megvesztegetni a főorvost, hogy balesetnek hazudja az apja halálát

Fotó: pixabay.com

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei illetőségű nő az édesapja kezelése folytán került kapcsolatba az egri kórházzal, ahol idős felmenője 2020 tavaszán természetes okú megbetegedés következtében meghalt – olvasható az ügyészség honlapján.

Az elhunyt rendelkezett egy évekkel azelőtt megkötött baleset biztosítással, mely azt tartalmazta, hogy a biztosított baleseti okból bekövetkező halála esetén a lányát közel húszmillió forint illeti meg.

Ennek a biztosítási összegnek a jogosulatlan megszerzése érdekében szánta el magát bűncselekmény elkövetésre a nő, aki néhány nappal a haláleset után vette fel telefonon a kapcsolatot az apját ápoló kórházi osztály vezetőjével. A főorvos ekkor korrekt tájékoztatást adott neki arról, hogy a beteg elhunytában baleseti tényezők nem játszottak szerepet, mint azt az összes kezelési dokumentum és a halottvizsgálati bizonyítvány is igazolja.

A laikus vádlott ekkor először vitába szállt a képzett orvossal a halálok tekintetében, majd miután nem tudta szakmai álláspontja megváltoztatására rávenni a doktornőt, elmondta, hogy mekkora összegtől esik el ezáltal, és felajánlotta, hogy hajlandó kétmillió forintot fizetni a szóban forgó orvosi iratok meghamisításáért.

Ezt a főorvos határozottan visszautasította, de így sem tudta távol tartani magától az asszonyt, aki rövidesen személyesen jelent meg az irodájában azért, hogy immár négymillió forintot ígérjen – ezúttal is hiába – a hamis adattartalommal kiállított közokiratokért.

A Heves Megyei Főügyészség a nőt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével, valamint közokirat-hamisítás előkészületének vétségével vádolja.

A főügyészség a vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a tagadásban lévő terhelttel szemben. Az ügyben első fokon az Egri Törvényszék hoz majd ítéletet.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Gondolom ez is egy fidesz szavazó volt.Pénzért mindent,de nem mindenkinél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.